La verdad

Het kantoorpersoneel heeft zich maandag collectief ziek gemeld uit onvrede over de Mexicaan, terwijl Roda JC heeft laten weten de samenwerking met Garcia de la Vega te willen verbreken. Het mikpunt van alle irritatie in Limburg heeft zich tot nu toe afzijdig gehouden in de media, maar verbreekt dinsdag in De Telegraaf het stilzwijgen.

Garcia de la Vega veinst een slachtofferrol over wat hem vrijdag in het PLS is overkomen. De beoogde nieuwe eigenaar werd door teleurgestelde supporters met zachte hand het stadion uitgeleid. „Ik heb de stervende zwaan gespeeld en heb zo verbouwereerd mogelijk gekeken. Tot mijn verbazing ben ik netjes naar buiten geleid en heb me geen enkel moment onveilig gevoeld. De supporters bleven rustig en leverden me over aan de politie die mijn verdere veiligheid garandeerde. Ik voelde me stiekem heel tof en realiseerde me dat mijn vertrekpremie alleen maar zou groeien door deze actie. Ik vroeg "mijn" stewards quasi om me te helpen terwijl ik wist dat ik hen eerder als vuil had behandeld. Dat ze niet ingrepen komt mij extra goed uit.”

Garcia de la Vega geeft in het interview met De Telegraaf ook aan dat hij zich niet zomaar laat wegjagen bij Roda JC. „Iedereen die mij kent, weet dat ik een notoire oplichter ben en niet weg ga totdat ik de club tot de laatste cent heb leeggetrokken: ik kan een slag verliezen, maar mijn plank voor de kop is net zo groot als mijn ego.” Vanwege de onrust heeft Roda besloten om de hele week besloten te trainen in het PLS.

Geďnterpreteerde versie van het artikel in Telegraaf 

 


©
Koempels Pleasure Dome