Vage deal schept geen duidelijkheid in eindeloze Roda-soap

Frits Schrouff heeft met de gemeente Kerkrade een deal gesloten waardoor het noodlijdende Roda in maart de salarissen toch heeft kunnen betalen. Dat bevestigen Schrouff en zijn adviseur Huub Mullenders in gesprek met ZO-NWS.

Mullenders zegt dat de gemeente Kerkrade hem onlangs heeft gebeld om te kijken "of er een zekerheid mogelijk was". "De gemeente heeft de tv-gelden voor Roda, die eigenlijk als borg voor de stadionhuur naar de gemeente gingen, toch aan de club overgemaakt voor het betalen van de salarissen. Omdat de gemeente hiervoor zekerheid wilde, staat Schrouff daar nu deels garant voor omdat hij toch nog geld aan Roda moest betalen", legt Mullenders uit.

"Had hij dit niet gedaan, dan was de club naar alle waarschijnlijkheid nog meer in de problemen gekomen. Daarom hebben wij met de gemeente deze deal gesloten." Schrouff en de ondernemersgroep, die nu de leiding heeft bij Roda, blijven echter discussiŽren over de financiering van een deel van het verlies over het seizoen 2018-2019.

"Over een x-bedrag, dat nu verwerkt is in de deal over de salarissen, zijn we akkoord, maar over dat andere deel niet", legt Mullenders verder uit. "Naast het feit dat van Frits bedragen worden gevraagd waarvoor hij niet verantwoordelijk was, heeft Frits in oktober 2019 als voorwaarde voor de totale aandelenoverdracht gesteld dat de stichting Schrouff Foundation uit de statuten van de stichting Frits Schrouff United verdwijnt. Maar dit is van Roda-kant nog altijd, om onverklaarbare redenen, niet geŽffectueerd."

Frits Schrouff zelf - die al vele miljoenen in de eerstedivisionist pompte - is op zijn zachtst gezegd niet blij met deze hele gang van zaken. "Ik vind het verschrikkelijk hoe sommige mensen bij Roda nu met mij omgaan. Ik heb zoveel gedaan voor die club en nu zou ik mijn betalingsafspraken niet nakomen?! Dat is helemaal niet waar. Als iemand altijd zijn afspraken na is gekomen dan ben ik dat wel."

"Ik heb potverdorie in maart zelfs deels de salarissen bij Roda met een garantstelling betaald. Ik zal eerlijk zijn: achteraf gezien had ik de club misschien beter failliet kunnen laten gaan, dan had ik al deze ellende niet gehad. Ik vind dit zo pijnlijk hoe er over mij gedaan wordt. Ik word al moe als ik erover moet denken."

Bron: Bjorn Thimister
Note: Tekst licht ingekort en gecorrigeerd

  

 


©
Koempels Pleasure Dome