Finish komt in zicht; Korotaev bijna geheel vrij


Beste supporters,

Het Platform Roda JC heeft onlangs mogen vernemen dat de tegenpartij van Aleksei Korotaev, Helin, ook in cassatie door de Hoge Raad in Dubai is veroordeeld wegens het vervalsen van de handtekening van Aleksei. Hiermee staat het inmiddels wel onherroepelijk vast dat Helin heeft gefraudeerd.
Op zich is dat natuurlijk geweldig nieuws voor Aleksei, maar het betekent zeker nog niet automatisch dat Aleksei een dezer dagen in Kerkrade verschijnt om alle problemen op te lossen.

De volgende stap betreft enkele procedurele formaliteiten die de rechtbanken in Dubai nu moeten afwikkelen en we kunnen op dit moment niet aangeven hoe lang die gaan duren. De rechtbanken zullen data voor zittingen gaan vaststellen en het kan zomaar zijn dat het weken (en in het slechtste geval maanden) duurt voordat alles is afgerond. Het zit als volgt.

Nu Helin tot in cassatie in het ongelijk is gesteld, zou de civiele rechter in Dubai een zitting moeten vaststellen om te oordelen dat de geldvordering die Helin bij Aleksei heeft neergelegd ongegrond is. Dit zou vervolgens betekenen dat Aleksei Dubai mag verlaten en naar Kerkrade kan reizen.

Na de uitspraak van de civiele rechter zouden de banken de bevriezing van zijn tegoeden ongedaan moeten maken.

Tenslotte zal de rechtbank een zitting moeten houden mbt de laatste kleine boete die aan Aleksei was opgelegd en welke boete moet komen te vervallen.

Zoals gezegd, nog enig geduld, het valt niet te voorspellen hoe snel deze zaken afgehandeld worden; de eindstreep lijkt alweer een stap dichterbij, maar de finish is pas gehaald als je helemaal over de eindstreep bent.

Bron: Platform Roda JC 

 


©
Koempels Pleasure Dome