KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
22 september 2019:
Hens Fischer overleden
Oud-Rodaspeler Hens Fischer is op 79-jarige leeftijd overleden. De in Kerkrade geboren voetballer speelde in achttien seizoenen meer dan 500 wedstrijden voor Roda Sport en Roda JC. Fischer overleed zaterdag in Kerkrade. Hens Fischer debuteerde in 1956 voor Roda Sport. Jarenlang was de gewezen mijnwerker aanvoerder. Als speler maakte hij in 1962 de fusie van Roda Sport en Rapid JC mee. In 1973 werd hij met Roda JC kampioen in de eerste divisie. In het daaropvolgende seizoen speelde de Kerkradenaar nog 30 wedstrijden in de eredivisie. In de zomer van 1974 nam hij afscheid van Roda JC om in 1977 terug te keren als jeugdtrainer. In 2010 nam hij afscheid bij Roda als erelid van de club.
20 september 2019:
Nul progressie, nul voetbal, nul sfeer   >>>
Roda - JFCU: 1-3
Roda heeft zich keihard voor schut gezet tegen een veel sterker Jong FC Utrecht. Bij Roda klopt niks; de organisatie, het geloof, de wil maar vooral de vaardigheid voor een goede balbehandeling en het geven van een goede pass. Het tentoongespreide amateurvoetbal joeg veel van de supporters ruim voor het eindsignaal naar huis.
13 september 2019:
De Jong betaalt leergeld   >>>
Eindhoven - Roda: 1-1
Roda is ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Trainer De Jong posteerde de flegmatieke Milts in de aanvalslinie. Binnen drie minuten werd deze al voorbijgelopen waarna Bourard scoorde. De Jong reageerde door Milts bij rust te vervangen door Rösch. Roda speelde een betere tweede helft en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Ugbo.
12 september 2019:
"Vete por ahí"
De negatieve berichten over de Mexicaan houden aan. Zo blijkt er geen bankgarantie afgegeven te zijn voor de financiële tekorten en is een hotelrekening niet betaald en afgewimpeld op Roda. De Mexicaan investeert niet en betaalt niet. Het salaris van de spelers is zelfs betaald door IT-ondernemer Stijn Koster. Gisteren werd bekend dat Garcia de naam van het stadion wil verkopen aan een Duits cryptomuntbedrijf. De weerstand tegen het verkwanselen van Roda door de Mexicaan neemt snel toe. Het is de vraag of en wanneer de bom barst.
8 september 2019:
Kleine maar verdiende overwinning   >>>
Roda - Oss: 2-1
5 september 2019:
EvdL destroyed by GdlV
De speler met de fluwelen pass, de speler die Roda naar de eerste bekerwinst ooit loodste, de speler die nooit verzaakte. En ja, de speler die een belangrijke pingel in Milaan miste, en ja de man die bij Alemannia Aachen een scheve schaats reed maar weer terugkeerde bij d'r kloep en daar verdienstelijk de jeugd trainde. "De kleine blonde dood"  is weggejorist door een tijdelijke dictator.
1 september 2019:
Gebrek aan scherpte in kwaliteitsarme derby   >>>
MVV - Roda: 1-0

 
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
30 mei 2019:
Alle transfers 2019/2020   >>>
24 augustus 2019:
Perspectief ondanks nederlaag   >>>
Roda - NEC: 1-2

 

22 augustus 2019:
Jonge CV gehuurd van 1FC Köln
Roda heeft Yann Aurel Bisseck gecontracteerd. De 18-jarige centrale verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van FC Köln. Bisseck, 1.94 meter groot, maakte op 16-jarige leeftijd met 1FC Köln zijn officiële debuut in de 1.Bundesliga tegen Hertha BSC. Tevens kwam de verdediger uit voor de Duitse nationale elftallen O17, O18 en O19. In enkele interlands droeg Bisseck de aanvoerdersband. Bisseck voegt zich vanaf vandaag bij de selectie, maar zal nog niet direct wedstrijdfit zijn. De verdediger is herstellende van een kleine blessure. Hij gaat spelen met rugnummer 5.
17 augustus 2019
Kinderlijk afgeschoten   >>>
Volendam - Roda: 4-0
9 augustus 2019:
Tevredenheid overheerst   >>>
Roda heeft met lef en veel energie een redelijk goede seizoensouverture laten zien. Het team dat nog niet eens in de sterkste opstelling aantrad verraste het publiek met aanvallend voetbal. Ondanks kansen op een overwinning kon iedereen leven met het gelijkspel (1-1), zeker nadat Roda de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen.
3 augustus 2019:
Fandag vol optimisme   >>>
De fandag op deze zonnige dag toonde goedgeluimde fans die voor het eerst in jaren weer tekenen van enthousiasme en vertrouwen durven uitstralen.  
3 augustus 2019:
Chelsea huurling gepresenteerd
Roda heeft Iké Ugbo gehuurd van Chelsea. De Engelse spits heeft een contract voor één seizoen getekend. De 20-jarige Ugbo werd gepresenteerd tijdens de Fandag. Ugbo doorliep de gehele jeugdopleiding van Chelsea. Hij werd eerder uitgeleend aan FC Barnsley, MK Dons en Scunthorpe United. Iké Ugbo gaat spelen met rugnummer 9.
2 augustus 2019:
Ivan Prtajin
Roda heeft Ivan Prtajin gecontracteerd. De Kroatische spits komt transfervrij over van Hajduk Split en tekent voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen. In de voorbereiding heeft hij als proefspeler weten te overtuigen.
Prtajin gaat spelen met rugnummer 23.
1 augustus 2019:
Romario Rösch
Roda heeft Romario Rösch gecontracteerd. De Duitse middenvelder wordt per direct voor één seizoen gehuurd van FC Augsburg. De 20-jarige Duitser kwam in 2014 via SSV Ulm bij FC Augsburg terecht, waar hij tot medio 2021 vastligt. Tevens vertegenwoordigde Rösch ‘Die Mannschaft´ in de elftallen U16, U18 en U19. Hij gaat spelen met rugnummer 29.

 
26 juli 2019:
Ervaren middenvelder definitief naar Roda
Middenvelder Roland Alberg (28) heeft een contract voor twee jaar getekend bij Roda. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij het Griekse Panionios. Alberg speelde 105 wedstrijden in de eredivisie achttien in de eerste. Na zijn opleiding bij AZ speelde hij voor Excelsior waarna hij overstapte naar het Turkse Elazigspor wat niet goed uitpakte. Vervolgens keerde hij terug naar ADO maar vertrok hij opnieuw naar een buitenlandse club. Bij Philadelphia Union dat in de hoogste Amerikaanse divisie speelt kwam Alberg tot 58 wedstrijden. Daarna trok hij naar CSKA Sofia en vervolgens Panionios. Bij Roda gaat de Nederlander met rugnummer 7 spelen.
25 juli 2019:
Spaanse CV
Antonio Cotán komt transfervrij over van Sevilla. De 23-jarige middenvelder tekent voor twee seizoenen. Cotán, geboren in Sevilla, doorliep de gehele jeugdopleiding van Sevilla, waarbij hij ook één keer in de Europa League uitkwam. Via Real Valladolid (La Liga) kwam de Spanjaard uiteindelijk bij Gimnàstic (Third Division) terecht. “Ik speel graag centraal op het middenveld. Hier heb ik de mogelijkheid om andere jongens diep te sturen of zelf een actie te maken." Cotán gaat spelen met rugnummer 8.

 
24 juli 2019:
Durwael goed bevonden
Testspeler Timothy Durwael heeft de clubleiding van Roda overtuigd en krijgt daarom een contract voor een jaar met een optie voor een tweede. De verdediger uit Hasselt doorliep van 2000 tot 2009 de jeugdopleiding van KRC Genk en sloot vanaf 2009 (tot 2012) aan bij de A-selectie. Via FC Eindhoven en KSK Hasselt kwam de Belg bij KFC Turnhout terecht. Durwael maakte ook deel uit van de Belgische Nationale elftallen O15 tot en met O21. Durwael gaat spelen met rugnummer 33.
 
23 juli 2019:
Mexicaan erbij
Roda heeft Juan-Gerardo Ramirez Alonso gecontracteerd. De 21-jarige verdediger is sinds deze zomer transfervrij en tekent voor twee seizoenen. Alonso, geboren in Guadalajara, Mexico speelde in het verleden voor Lorca Deportiva CF uit Spanje) en FC Stumbras uit Litouwen. De linkervleugelverdediger gaat spelen met rugnummer 21.
22 juli 2019:
"Koempels, we gaan er een mooi seizoen van maken"
De 25-jarige aanvaller is transfervrij en tekent een contract voor één seizoen met de optie voor een tweede seizoen. Croux doorliep van 2009 tot 2014 de jeugdopleiding van KRC Genk. Via OH Leuven en MVV kwam de Belg uiteindelijk bij Willem II terecht. Deze club verhuurde Jordy vorig seizoen aan MVV. In de eerste divisie maakte hij 18 doelpunten.

 
21 juli 2019:
Ludieke presentatie Croux e.a.
Roda heeft op "geheimzinnige" wijze de komst van aanvaller Jordy Croux bevestigd. In een filmmontage zijn glimpen te zien van de speler die voor het PLS uit zijn auto stapt en even later op de middenstip lijkt te staan in Roda-tenue. Omdat hij een masker draagt blijft hij onherkenbaar. De man op de middenstip ontbeert echter tattoos waardoor het overduidelijk een andere speler dan Croux betreft. Er wordt gezinspeeld op contracten met een Nederlandse, Spaanse, Belgische en Mexicaanse speler. Roda laat iedereen nog even in het ongewisse om wie het gaan.
18 juli 2019:
Henk Stienstra overleden
Vastgoedmagnaat Henk Stienstra is na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een gewaardeerd sponsor van Roda JC. Vanaf 1998 was zijn makelaardijbedrijf drie jaar lang hoofdsponsor van Roda JC. Ook de laatste jaren stond Stienstra Roda regelmatig financieel bij. Zo was zijn bedrijf afgelopen seizoen nog betrokken bij de reddingsoperatie om de club overeind te houden.
8 juli 2019:
Nieuwe middenvelder voor Roda
Roda heeft de 25-jarige Robert Klaasen aangetrokken. Hij is een middenvelder die overkomt van De Graafschap waar hij afgelopen seizoen slechts tien keer meespeelde. Klaasen zat vijf jaar in de jeugdopleiding van Ajax maar brak niet door. Bij het Belgische KV Kortrijk zette hij zijn eerste stappen in het profvoetbal. Daarna kwam hij uit voor Sparta Rotterdam en De Graafschap. Robert Klaasen krijgt rugnummer 6 toebedeeld.
21 juni 2019:
MV
Maurice Verberne is de nieuwe assistent-trainer van Jean-Paul de Jong. De voormalig assistent-coach van NAC tekent een contract voor één seizoen: eerder werkte hij ook al met De Jong samen bij FC Eindhoven. Verberne werkte voor zijn periode bij NAC vijf jaar lang bij FC Eindhoven eveneens samen met De Jong. Als voetballer kwam Verberne uit voor Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC, Top Oss, ADO en MVV. Bij die laatste club werkte hij als assistent- en jeugdtrainer en was hij tevens een tijdje interim-coach van het eerste.
19 juni 2019:
Tak !
Hoofdsponsor Mascot Workwear heeft haar sponsorovereenkomst verlengd. Het Deense bedrijf van werkkleding en veiligheidsschoenen, prijkt minimaal nog één seizoen met haar bedrijfslogo op de voorzijde van het Rodashirt. Gedurende de afgelopen twee seizoenen was Mascot al hoofdsponsor van Roda. In die hoedanigheid heeft MASCOT haar eigen showroom (100m2) in het PLS. Hier kunnen zakelijke relaties het volledige MASCOT concept ervaren.
13 juni 2019:
Somos el orgullo del sur
Roda is een Nederlandse club, met een Limburgs accent en een Duitse uitstraling. Daar gaat vanaf nu een Spaansa salsa overheen na de start van een Spaanstalig Twitter-account over het laatste nieuws van de Trots van het Zuiden: Bienvenido al canal de Twitter de Roda JC Kerkrade. Por aquí te quedas actualizado y no pierdes nada de las últimas noticias del "Orgullo del Sur".            .....
12 juni 2019:
Head of digital scouting
José María Fernández Rubio krijgt een technische functie bij Roda. De Spanjaard komt op voordracht van investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Fernández is al jaren een assistent van Garcia de la Vega, die hem kent uit zijn tijd in Murcia. Hij is een expert op het gebied van data en gebruikt die cijfers onder meer om nieuwe betaalbare spelers te scouten die zich vervolgens in Kerkrade kunnen ontwikkelen.
11 juni 2019:
Nieuwe trainer bekend
Jean-Paul de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van Roda. De 48-jarige oefenmeester tekent voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen. De Utrechtenaar speelde 14 (!) seizoenen voor FC Utrecht. Daarnaast kwam hij als speler uit voor Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en VFL Osnabrück. In 2013 behaalde hij het diploma Coach Betaald Voetbal. Gedurende seizoen 2013-2014 en 2014-2015 was hij hoofdtrainer van FC Eindhoven, waar hij respectievelijk een 6e en knappe 2e plek behaalde. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 werd De Jong door zijn collega trainers beloond met de ‘Gouden Stier’ als beste trainer in de Eerste Divisie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was De Jong als assistent-trainer verbonden aan FC Utrecht, waar hij o.a. samenwerkte met Erik ten Hag. Nadat Ten Hag naar Ajax vertrok, nam werd De Jong hoofdtrainer van FC Utrecht.
6 juni 2019:
Roda los mer joa   >>>
 
5 juni 2019:
Stadions vanaf 2020 rookvrij
Vanaf het seizoen 2020-2021 mag er in voetbalstadions waar duels uit de eredivisie en de eerste divisie worden gespeeld niet meer worden gerookt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl dat is opgezet door beide voetbalcompetities, in samenwerking met de clubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Vitesse, Ajax en Almere City FC zijn al rookvrij. Ook bij wedstrijden van Oranje mag niet worden gerookt. PSV voert komend seizoen een rookverbod in. Het platform streeft ernaar dat er op geen enkele plek in stadions mag worden gerookt.
4 juni 2019:
Caramba!
De groep ondernemers die In eerste instantie klaarstond om Roda middels een vangnetconstructie te behoeden voor een faillissement blijkt overbodig. De Mexicaanse miljonair Salvador Mauricio Garcia de la Vega waar Roda al eerder gesprekken mee had gevoerd, koopt namelijk 80% van de aandelen van de Limburgse club. Het gouden aandeel blijft in handen van de Stichting.
4 juni 2019:
Niet failliet
Roda is behoed voor een faillissement. Een groep ondernemers staat klaar met geld en een noodplan om de club te redden. Onder hen eigenaar van hostingbedrijf i3D, Stijn Koster (foto).
Het reddingsplan dat klaarligt treedt alleen in werking als de onderhandelingen die Roda met andere investeerders voert tot niets leiden.
 
29 augustus 2018:
"Koempel for life"
In een videoboodschap bedankt een vermagerde Korotaev de supporters voor hun ondersteuning en zegt hij alle wedstrijden van Roda te volgen. Totdat hij ooit zelf weer in de gelegenheid is om in Kerkrade te komen kijken besluit hij onderwijl het Roda-logo van zijn shirt kussend met "Koempel for life". Bekijk de boodschap:   >>>   (shift + click)

 


 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar