KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
31 juli 2021:
Prima resultaat tegen Bundelsligaclub 1. FC Köln   >>>
Een sterk verdedigend Roda heeft met 1-1 tegen het veel sterker geachte Köln gelijkgespeeld. Uit een van de schaarse uitvallen kwam Roda zelfs op voorsprong. 1. FC Köln wist op "zijn Duits" een tegentreffer te forceren in de slotminuten.
30 juli 2021:
Florian ist (nicht) dabei
Roda heeft een overeenkomst met Florian Mayer. De 23-jarige centrale verdediger tekende voor één seizoen. Mayer, geboren in Essen, was reeds enkele weken op proef bij Roda. De voormalige Duitse jeugdinternational komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach. De speler met een groot en lang blessureverleden heeft deze traditie bij Roda doorgezet. Bij een training raakte hij dusdanig zwaar geblesseerd dat hij waarschijnlijk niet meer aan spelen toekomt.
23 juli 2021:
Zwakke selectie verliest van RKC   >>>
Met het vertrek van Goppel en de zwaar tegenvallende beoogd nieuweling Maatsen konden de fouten van vooral Bouchouari niet gecompenseerd worden. De selectie is nog lang niet salonfähig en zal in de huidige bezetting geen enkele rol van betekenis kunnen spelen in de competitie die al over twee weken begint.
20 juli 2021:
Alle transfers   >>>
Overzicht van alle transfers van dit seizoen. Doorklikbaar naar eerdere seizoenen.
19 juli 2021:
Versterking middenveld
Roda heeft Denzel Jubitana aangetrokken. De 22-jarige Belg tekent voor één seizoen met een optie voor één extra seizoen. Jubitana, sinds enkele weken op proef bij Roda, heeft de technische staf weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De aanvallende middenvelder speelde o.a. voor Waasland Beveren en KV Mechelen. Voor Waasland speelde hij 32 duels op het hoogste niveau van België.
 
18 juli 2021:
Gelijk tegen Belgische tweedeklasser Lommel SK   >>>
Het meest opvallende in deze rommelige oefenwedstrijd is dat Goppel die weliswaar in de selectie zit, geen enkele speelminuut krijgt. Exit Goppel dus.
 
14 juli 2021:
Roda wint oefenduel tegen Patro Eisden   >>>
Deze vierde oefenwedstrijd werd gewonnen met 1-2 door doelpunten van Remans en Vijgen. Patro Eisden speelt op het derde Belgische niveau.

 

10 juli 2021:
Prima oefenpot   >>>
Roda heeft gelijk gespeeld tegen eersteklasser (= eredivisie in NL) KV Mechelen.
 
6 juli 2021:
Nieuwe doelman
Roda heeft Rody de Boer gecontracteerd. De 23-jarige doelman komt transfervrij over van AZ en tekent voor drie seizoenen. De Boer (1.91m) werd het afgelopen seizoen door AZ verhuurd aan De Graafschap en speelde daar het afgelopen seizoen 39 keer mee.
3 juli 2021:
Roda reserves winnen van tweedeklasser VV Walram   >>>
 
1 juli 2021:
Roda wint van tweedeklasser LHC   >>>
Het eerste oefenduel van dit seizoen is met 1-7 gewonnen tegen tweedeklasser LHC. Doelpuntenmakers aan Rodazijde waren Vossebelt (2x), Pflücke (2x), Vijgen (2x) en Goppel.
28 juni 2021:
Schema competitie- en oefenwedstrijden   >>>
26 juni 2021:
Guus voor Kees
Roda heeft Guus Joppen gecontracteerd. De 31-jarige centrale verdediger tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Joppen heeft ruim 400 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld en kwam uit voor Helmond Sport, VVV-Venlo, NEC Nijmegen en Willem II.
 
21 juni 2021:
Adieje-wah
Livio Milts vertrekt bij Roda en gaat naar het Armeense FC Urartu. De middenvelder kwam in 2016 van KRC Genk naar Jong Roda. In 2017 debuteerde hij in het de eerste selectie. Het afgelopen halve seizoen kwam Milts op huurbasis uit voor Top Oss.
20 juni 2021:
Falkenburg gaat elders afbouwen
Na negen doelpunten en één seizoen spelen gaat Erik Falkenburg weg bij Roda om rustig af te wachten welke club zich nog voor hem meldt. Doelman Loek Hamers heeft een amateurcontract getekend waardoor hij definitief aansluit als doelman van de eerste selectie.
7 juni 2021:
Amateurcontract voor Jim Vijgen
Roda heeft Jimmy Vijgen vastgelegd. De 20-jarige vleugelaanvaller heeft getekend voor één seizoen. TD Jeffrey van As noemt Vijgen een snelle buitenspeler die aan beide kanten met individuele acties voor gevaar kan zorgen. In 2007 heeft Jim de overstap gemaakt van Groene Ster naar Roda en zodoende praktisch de volledige jeugdopleiding bij Roda doorlopen. Het afgelopen seizoen maakte Jim zijn debuut en maakte hij al enkele speelminuten bij de club.
5 juni 2021:
Luijckx voor de tweede keer weg
In het seizoen 2013-2014 degradeerde Luijckx met Roda naar de eerste divisie. Zeven jaar later maakte hij zijn rentree in Kerkrade. Door wisselende prestaties laat de centrale verdediger geen onuitwisbare indruk achter. In zijn laatste wedstrijd (play-offs tegen NEC) werd hij zelfs voortijdig gewisseld doordat hij een gele kaart had gescoord en verder niet goed in de wedstrijd zat. Volgens onbevestigde berichten gaat Kees Luijcks afbouwen bij SC Telstar.
29 mei 2021:
(Bijna) alle keepers weg
De keepers Hoekstra, Santos (foto) en Rouleaux gaan weg bij Roda. De gehuurde Hoekstra gaat terug naar FC Groningen. Santos en Rouleaux die nauwelijks speelminuten maakten keren eveneens niet meer terug bij Roda. Op dit moment is Loek Hamers de enige doelman. Hij verving Hoekstra nadat deze een langdurige blessure opliep bij een spectaculaire redding in zijn debuutwedstrijd voor Roda.
27 mei 2021:
Plastic raus
Het kunstgras van Wim Collard gaat weg. Roda gaat terug naar echt gras. Het echte gras werd destijds verpatst aan supporters. Het kunstgras van nu wordt maatschappelijk verantwoord verprutst.
25 mei 2021:
Korotaev nu nog definitiever vrijgesproken
Voormalig Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft de juridische strijd tegen financieringsmaatschappij Helin gewonnen. De Zwitsers-Russische zakenman werd o.a. verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. Korotaev heeft beide zaken definitief gewonnen. Een terugkeer bij Roda zit er volgens zegsman Gonin -zeker voorlopig- niet in.  Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda als overnamekandidaat. Zomer 2018 nam hij twintig procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff en investeerde hij bij zijn aantreden in het PLS twee miljoen euro en betaalde later nog eens een gelijk bedrag voor zijn aandelen. In mei vorig jaar deed hij afstand daarvan. Dit was een voorwaarde van de nieuwe funders van de ondernemersgroep Phoenix.
25 mei 2021:
Exit Keulen en Schlösser
Linkervleugelverdediger Mitchel Keulen en rechtervleugelverdediger Pepijn Schlösser keren na de zomerstop niet terug in Kerkrade en hebben afgelopen vrijdag afscheid genomen van de club. Beide spelers zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding  maar wisten niet door te breken.
21 mei 2021:
NEC veegt Roda van de mat   <<<
NEC - Roda: 3-0
15 mei 2021
Roda flikt het onmogelijk geachte   >>>
Een snelle openingstreffer van Roda wordt al snel gevolgd door de gelijkmaker. De defensie deugt niet. Graafschap is iets dreigender en scoort vlak voor rust opnieuw. In de tweede helft komt Goppel los en scoort twee keer. Roda wint en laat De Graafschap in een troosteloze misère achter. Volgende tegenstander NEC.
De Graafschap - Roda: 2-3

 
13 mei 2021:
Slecht voetbal geeft weinig moed voor playoffs   >>>
Roda speelt de laatste wedstrijden van het seizoen bagger en vanavond tegen TOP Oss was dat niet anders.
TOP Oss - Roda: 2-0
7 mei 2021:
Play-offs bereikt   >>>
Roda voetbalt maar Eindhoven scoort (vlak voor rust). Streppel brengt Bouchouari te laat in maar uiteindelijk tijdig genoeg om de gewenste creactiviteit te bewerkstelligen. Roda ontsnapt aan een nieuwe uitglijder en wint verdiend. Met dit resultaat is deelname aan play-offs verzekerd.
Roda - FC Eindhoven: 2-1
30 april 2021:
Tweede blamage in één week   >>>
In de eerste helft speelt Roda zeer slecht. In de tweede helft is het spelbeeld iets beter te pruimen vooral nadat Goppel binnen de lijnen komt. Toch is er te weinig kwaliteit en vooral te weinig cohesie. Op het moment dat Roda iets nadrukkelijker gaat spelen krijgt het een doelpunt uit een counter tegen. Einde verhaal, weg klantenbinding. Geen rectificatie voor de eerdere uitglijder.
Roda - Jong AZ: 0-1
 
24 april 2021:
Afgang tegen hekkensluiter   >>>
Roda lummelt, speelt slap en lijkt er totaal geen zin in te hebben. Den Bosch zet flink druk en geeft vol gas. Dit verschil in aanpak resulteert in een vooraf ongelooflijk geachte grote nederlaag. Verbijsterend en beschamend.
FC Den Bosch - Roda: 7-0
 
16 april 2021:
Aanvallend Roda houdt voorsprong niet vast   >>>
Het eerste halfuur overrompelt Roda NAC en komt het twee keer op voorsprong, enigszins geholpen door de arbitrage. NAC komt even vaak terug door fouten in de Roda-defensie. In de tweede helft pakt Roda opnieuw de voorsprong om die tien minuten later weer uit handen te geven. Een uitstekend en gedreven Roda komt uiteindelijk niet verder dan een op zich verdienstelijk gelijkspel tegen een efficiënt NAC.
Roda - NAC: 3-3

 
12 april 2021:
Mooie derby-winst na dramatisch begin   >>>
Roda heeft meest balbezit maar MVV is efficiënter. Binnen 20 minuten leidt Maastricht met 2-0. Roda jaagt door en vindt de aansluitingstreffer, de gelijkmaker en nog voor de rust een derde goal. Nadat er in de tweede helft al vroeg rood is voor MVV scoort Roda nog eenmaal en gooit de wedstrijd vervolgens op slot.
MVV - Roda: 2-4
9 april 2021:
Onveranderd nul-nul   >>>
Na een zonnige eerste helft begint het op maandag 5 april in de tweede helft te sneeuwen. Het veld wordt snel witter en de oranje bal wordt ingebracht. Ook zonder sneeuw is dit een schuifelwedstrijd waarin geen enkel risico wordt genomen. Op het moment dat Serrarens ingebracht wordt voor Falkenburg (68') wordt de wedstrijd bij de 0-0 stand gestaakt en na een halfuur definitief uitgesteld. Op vrijdag 9 april speelt Roda in de resterende wedstrijden aanvallender dan Almere maar is telkens onnauwkeurig in de afwerking.
Roda - Almere: 0-0

 
2 april 2021:
Prima punt ondanks betonvoetbal   >>>
Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en geven niks op elkaar toe. Het solide verdedigingswerk leidt tot een weinig flitsende wedstrijd met veel inzet maar weinig kansen.
Go Ahead Eagles - Roda: 0-0
28 maart 2021:
Knappe zege op slordig Cambuur   >>>
In de eerste helft zijn de betere kansen voor Roda maar dreigt Cambuur met een groeiend veldoverwicht. Daar waar Cambuur de kansen niet verzilvert doet Roda dat wel, zij het soms met fortuin. In de tweede helft lijkt Roda alsnog de onmogelijk geachte zege uit handen te geven maar het team van Cambuur voetbalt vooral tegen zichzelf.
Roda - Cambuur: 3-1
19 maart 2021:
Voorsprong verdampt door kwetsbaar systeem   >>>
Net zoals in de vorige wedstrijd mist Roda enkele spelers waarvan Goppel de belangrijkste is. De dynamiek en druk naar voren ontbreken ook nu weer wat de kwetsbaarheid van een smalle selectie aantoont. Met Cambuur, Eagles en Almere als volgende tegenstanders kan de puntenvoorsprong op achtervolger Telstar (!) snel verdampen.
Telstar - Roda: 3-1
12 maart 2021:
Wissel en penalty leiden puntverlies in   >>>
Door het ontbreken van enkele vaste krachten zit er weinig diepte in het spel van Roda. Toch lukt het om twee keer te scoren. Na de onbegrijpelijke wissel van Vente begint Roda terrein prijs te geven. Nadat Marzo een penalty veroorzaakt die benut wordt door Jong Ajax krijgt die ploeg een overwicht. De oude kwaal om een voorsprong in de slotfase te verspelen komt weer bovendrijven. Het 2-2 gelijkspel voelt als een nederlaag.
Roda - Jong Ajax: 2-2
9 maart 2021:
Gastenboek weer geopend  
Na twee jaar afwezigheid is het gastenboek terug. Je bereikt het via het menu links onder de knop "interactief".
6 maart 2021:
Roda breekt de vloek in ware thriller   >>>
Roda start uitstekend maar rondt de kansen niet af. Volendam scoort vervolgens twee keer binnen twee minuten. Roda knokt door, komt op gelijke hoogte en lijkt de wedstrijd definitief te winnen na een vierde treffer. Een tegengoal in de slotfase doet Roda wankelen maar in deze thriller met liefst zes minuten extra tijd weet de club voor het eerst in 23 jaar een uitwedstrijd tegen Volendam te winnen en is deze zege tevens de eerste van het seizoen tegen een club uit het linkerrijtje.
FC Volendam - Roda: 3-4
26 februari 2021:
Slome start, strafschop en rode kaart nekken Roda   >>>
Roda begint pas te voetballen na de openingstreffer van NEC dat eveneens geen meter te veel maakt. Na de gelijkmaker van Falkenburg scoort diezelfde speler zijn tweede gele kaart. Prompt scoort NEC opnieuw, mede door een blunder van Hoekstra. Roda komt er daarna niet meer aan te pas.
Roda - NEC: 1-3
20 februari 2021:
Gestolen zege tegen fel Helmond   >>>
Op de openingsfase na is Helmond het meest in balbezit. Roda weet zich geen raad met de felle tegenstander die blijft komen. Vlak voor tijd frommelt invaller Vente de winnende goal binnen.
Helmond Sport - Roda: 1-2
17 februari 2021:
Roda steelt de show   >>>
In hoog tempo speelt Roda de tegenstander van het kastje naar de muur. Deze dominantie wordt pas laat bekroond met de eerste treffer. Uiteindelijk wordt het een afgetekende zege waar de tegentreffer in de extra tijd
weinig aan af doet.
Excelsior - Roda: 1-3
6 februari 2021:
Playoffs komen in beeld na stevige zege op JPSV   >>>
Voor het eerst in de (korte) historie wint Roda van Jong PSV. Met energiek en enthousiast voetbal wordt PSV nagenoeg klemgezet. Afgezien van enkele defensieve slordigheden is Roda de baas in deze wedstrijd.
Roda - JPSV: 5-1
1 februari 2021:
Milts volgt Mart
Livio Milts maakt nauwelijks speelminuten bij Roda en wordt daarom verhuurd aan TOP Oss tot einde seizoen. Mart Remans bewandelde die weg al eerder.
 
30 januari:
Royale uitzege op zwak Dordrecht   >>>
FC Dordrecht - Roda: 0-5
28 januari 2021:
Voortschrijdend inzicht
Roda huurt Dylan Vente van Feyenoord. De 21-jarige spits tekent tot en met einde seizoen. Vente speelde 33 keer voor Feyenoord. Roda dat weinig aanvallende slagkracht heeft hoopt met de nieuwe speler een extra wapen in huis te hebben. Er wordt alles aan gedaan om Vente komende zaterdag voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, speelgerechtigd te krijgen.
25 januari 2021:
Moeizaam en dunnetjes gewonnen   >>>
Een halfuur lang dicteren de beloften van Utrecht de wedstrijd. Daarna kantelt de wedstrijd enigszins en wordt deze met veel hangen en wurgen met een kleine overwinning afgesloten.
Roda - Jong Utrecht: 2-1
14 januari 2021:
Graafschap kegelt Roda opnieuw eenvoudig omver   >>>
Een defensief zwak en aanvallend onmachtig Roda met te veel "einde carrière spelers" en te weinig opgestroopte mouwen legt het in een deprimerend futloze wedstrijd al vanaf het begin af tegen het fysiek en voetballend veel sterkere De Graafschap.
Roda-Graafschap: 1-3
14 januari 2021:
Ali Messaoud slutter sig til Roda JC Kerkrade
De 29-jarige middenvelder heeft zijn contract bij het Deense Vendsyssel FF laten ontbinden en tekent bij Roda een overeenkomst tot en met einde huidige seizoen. Messaoud is geen onbekende op de Nederlandse velden. Met ruim 100 wedstrijden op het hoogste niveau voor o.a. N.E.C. Nijmegen, Willem II en Excelsior is hij een ervaren speler. In 2019 verkaste de multifunctionele speler naar Denemarken, waar hij in 46 officiële duels 11 doelpunten wist te maken.
13 januari 2021:
Huur CV Stan van Dijck
Roda huurt Stan van Dijck tot einde seizoen van VVV. De 20-jarige centrale verdediger kwam in Venlo nauwelijks aan spelen toe en mag daar weg.
8 januari 2021:
Roda laat overwinning glippen   >>>
Op een zwak begin na waarin NAC al snel scoorde heeft Roda het beste voetbal van dit seizoen laten zien. Na een rode kaart voor NAC en twee treffers kon er bijna niks meer mis gaan. Roda is echter Roda en liet geheel in traditie in de slotfase de wedstrijd lopen. Het gaf NAC dat twee spitsen inbracht alle kans om zich terug te knokken. Dat lukte waardoor het achtste gelijkspel bijgeschreven kon worden.
NAC - Roda: 2-2
4 januari 2021:
Benauwde overwinning   >>>
Met een zowel numeriek als kwalitatief magere selectie heeft Roda zich ternauwernood naar een kleine zege weten te ploeteren. Vooral dankzij het onverzettelijke werk van Goppel, Plücke en Bouchouari werd de zege afgedwongen. Maar ook doelman Hoekstra had met enkele goede reddingen een flink aandeel in de winst.
Jong AZ - Roda: 0-1
 
29 december 2020:
Roda-icoon Henk Bakker overleden
Roda verliest de godfather van de supportersbeweging. Henk Bakker was door zijn jarenlange inzet, sinds de jaren 60, voor de supportersvereniging Roda JC, een legende in de Roda fanscene. Velen bij Roda zijn opgegroeid met het ophalen van kaarten voor een uitwedstrijd bij Henk thuis en het kopen van Roda merchandise in zijn verkoopkeet op Kaalheide. En de “Bakkerbus” is al jarenlang een begrip in Kerkrade. Hij overleed een dag na zijn 84e verjaardag.
28 december 2020:
Penaltynemer verhuurd
Roland Alberg vertrekt naar Hyberabad FC. De 30-jarige aanvaller vertrekt op huurbasis naar de huidige nummer 8 van de Indian Super League.
20 december 2020:
Afgedroogd en uitgeknikkerd   >>>
Op een redelijk begin van Roda na domineert Eagles verder de volledige wedstrijd. Roda verliest door knullige fouten en een gigantisch groot gebrek aan creativiteit. Het elftal is duidelijk te licht om ook maar enige aanspraak te maken op het behalen van playoffs.
Roda - Go Ahead Eagles: 0-3
14 december 2020:
Uitgeblust Roda geeft zege in tweede helft uit handen   >>>
Door blessures en de schorsing van Luijckxs speelt Roda in een sterk gewijzigde opstelling. De eerste helft is redelijk maar in de tweede helft verslapt het elftal gigantisch waardoor een bijna zekere zege door een veel fellere tegenstander wordt teruggedraaid naar een gelijkspel.
Roda - Helmond: 2-2
6 december 2020:
Geen stijgende lijn   >>>
Op doelman Hoekstra en verdediger Klaasen na haalt geen enkele speler van Roda een voldoende in een wedstrijd waarin het ontbreekt aan elementaire vaardigheden zoals aanname, inzicht en positionering. Een zeer mooie vrijetrap van Klaasen wordt tenietgedaan door een blunder van Bakker.
JPSV - Roda: 1-1
28 november 2020:
Roda wint in prima pot   >>>
In het eerste kwartier schuttert het middenveld en de defensie van Roda en komt Excelsior snel op voorsprong. Daarna herstelt Roda zich zodanig dat het de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe speelt met debuutdoelpunten voor Serrarens en Vossebelt.
Roda - Excelsior: 3-1
25 november 2020:
"Promotie uiterlijk in 2023"
Roda/toekomstvisie november 2020   >>>
20 november 2020:
Alberg dupeert Roda   >>>
Roda heeft NEC onder controle en komt op voorsprong. Het team lijkt 3 punten veilig te stellen totdat Alberg een volkomen overbodige overtreding maakt en met rood eraf moet. Roda kan het aanvankelijk nog belopen maar de druk van NEC neemt gaandeweg toe. Het resulteert in de gelijkmaker in het laatste kwartier waarna Roda ook nog aan een nederlaag ontsnapt nadat Van Ottele een strafschop mist.
NEC - Roda: 1-1
15 november 2020:
Benauwde derby-zege   >>>
Deze wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft domineert Roda dankzij de energie en snelheid van revelatie Bouchouari en sprintwonder Goppel. In de tweede helft verspeelt Roda steeds meer initiatief en is het wachten op de Maastrichtse tegentreffer. Een benutte penalty in blessuretijd trekt de overwinning echter definitief over de streep.
Roda - MVV: 2-0
 
12 november 2020:
Weinig nieuws in facebook livestream
Via een facebook livestream praatten algemeen directeur, Martijn Wismans en technisch directeur, Jeffrey van As geïnteresseerden bij. Na langdurige en overbodige nonformatie over corona, sponsoring (koopt allen Roda-bier) en maatschappelijk verantwoord ondernemen was het enige niet echte nieuwtje dat er volgend seizoen echt gras zal liggen. De sportieve malaise werd onderkend maar nieuwe spelers komen er in de volgende transferronde niet bij tenzij er iemand vertrekt. In de derby tegen MVV zullen enkele andere spelers een kans krijgen.
 
10 november 2020:
Opnieuw weggespeeld door pupillen   >>>
Roda is vrij eenvoudig weggezet door een jong elftal met meer beweeglijke en fysiek sterkere spelers dan de verzadigd ogende selectie van Roda.
Jong FC Utrecht - Roda: 2-0
31 oktober 2020:
Bossche pupillen zetten Roda schaakmat   >>>
In een slome wedstrijd heeft Roda wèl balbezit maar geen ideeën en vooral geen kwaliteit. Hierdoor houdt het piepjonge FC Den Bosch Roda moeiteloos op 0-0.
Roda - Den Bosch: 0-0
29 oktober 2020:
Fortuna heeft geen kind aan Roda   >>>
Door een dwaze beginopstelling van Streppel is de wedstrijd al binnen een kwartier beslist. Fortuna toont aan zonder groots te spelen over meer individuele kwaliteit te beschikken. Het verzorgde voetbal van Roda heeft geen rendement. In een trieste ambiance zonder toeschouwers maar met veel regen wordt Roda simpel uit het bekertoernooi gewipt door Fortuna.
Roda - Fortuna: 0-2
24 oktober 2020
Doel raakt uit zicht   >>>
Afgezien van de eerste 15 min. dicteert Cambuur de wedstrijd. Roda combineert moeilijk en omslachtig waardoor de weg naar het doel te lang is. Spaarzame kansen worden niet afgerond en defensieve blunders helpen de tegenstander verder op weg. De impliciete doelstelling om te promoveren is nu al bijna verkeken. De eerste periodetitel gaat naar Cambuur.
Cambuur - Roda: 3-0
19 oktober 2020:
Zorgwekkend zwak Roda geeft zege uit handen   >>>
In een slechte wedstrijd laat Roda zien stil te staan in zijn ontwikkeling. Tegen het gehavende Telstar was een fout van de doelman nodig om fortuinlijk op voorsprong te komen. Verderop in de wedstrijd liet Roda de tegenstander telkens verder komen en hing de gelijkmaker in de lucht. Deze viel door toedoen van Luijckx die hands maakte in de zestien. Telstar benutte de strafschop waardoor de toch al teleurstellende wedstrijd in mineur eindigde.
Roda - Telstar: 1-1
16 oktober 2020:
Echt gras   >>>
De gemeente Kerkrade streeft ernaar dat Roda volgend seizoen de thuiswedstrijden weer op natuurgras speelt. Daarnaast moeten ook onder meer de kunstgrasvelden en atletiekbaan op Kaalheide vernieuwd worden. In 2014 werd onder toenmalig directeur Collard besloten over te gaan op kunstgras.
10 oktober 2020:
Vrijblijvendheid eerste helft, afgestraft   >>>
Na een snelle openingstreffer voetbalde Roda de eerste helft niet meer. Pas na enkele wissels in de tweede helft werd er weer geknokt. Niettemin bleef het door Corona gehavende Almere vrij eenvoudig overeind.
Almere - Roda: 2-1
5 oktober 2020:
Mart naar TOP
Roda aanvaller Mart Remans wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan TOP Oss. Bij Roda had de spits weinig uitzicht op een basisplaats na de komst van Serrarens en Falkenburg.
De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was op 25 januari 2015:   >>>
5 oktober 2020:
Veel getik en weinig rendement   >>>
Het veldspel was verzorgd en de inzet viel te prijzen maar de weg naar het doel van de tegenstander werd te weinig en slechts moeizaam gevonden. Een defensieve fout, een stroperig middenveld en het ontbreken van een goalgetter vormden samen te veel onvolkomenheden om een serieuze tegenstander weg te spelen.
Roda - FC Volendam: 1-1
29 september 2020:
Zwak Roda legt rode loper uit voor Eindhoven   >>>
In balbezit was Roda onmachtig terwijl Eindhoven met talrijke gevaarlijke counters voor gevaar zorgde. Met name in de tweede helft weigerde Roda te voetballen en liet de tegenstander daarmee voortdurend opkomen. De voorspelbare gelijkmaker strafte Roda met het loon van de angst.
Roda - FC Eindhoven: 3-3

 
28 september 2020:
Opnieuw allemaal buitenspel
Net zoals op 15 maart van dit jaar heeft het kabinet als onderdeel van een pakket maatregelen tegen Corona, besloten geen publiek toe te laten bij het betaald voetbal.
19 september 2020:
Na stroef begin veel spektakel   >>>
Na een rommelige openingsfase walste Roda uiteindelijk gemakkelijk over FC Dordrecht heen. In een bij vlagen heerlijke wedstrijd viel er te genieten van vier doelpunten maar waren er ook enkele overbodige kaarten.
Roda - FC Dordrecht: 4-0
 
12 september 2020:
Niet opgewassen tegen serieuze tegenstander   >>>
Het fysiek veel sterkere Graafschap heeft Roda geen enkele kans gegeven in het spel te komen. Bovendien rammelde de Rodadefensie in alle geledingen waardoor de superboeren eenvoudig doelpunten konden shoppen.
De Graafschap - Roda: 4-0
6 september 2020:
Goede eerste helft verbloemt tekortkomingen   >>>
Het publiek heeft kunnen genieten van beduidend beter voetbal dan in het vorig seizoen. In een prima eerste helft was Roda veel sterker dan de matige tegenstander. In de tweede helft kon echter Roda niet meer domineren. Kracht en scherpte ontbraken terwijl de wissels niks extra's brachten.
Roda - TOP Oss: 3-0
 
30 augustus 2020:
Roda wint eerste duel maar verliest keeper   >>>
Een uitgedunde selectie van Jong Ajax bleek geen degelijke tegenstander. Dat maakt de overwinning van Roda niet minder belangrijk en zeker niet onverdiend.
Jong Ajax - Roda: 0-4.
3 augustus 2020:
Bestuurlijk organigram afgerond   >>>
De groep Phoenix maakte vanmiddag bekend dat de nieuwe organisatiestructuur definitief is ingevuld. Het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, de Compliance Officer en de Algemeen Directeur zijn na een zorgvuldige werving- en selectieprocedure gevonden. Nieuwe AD is de 43-jarige Noordlimburger Martijn Wismans (foto) die behalve een enorm commerciële  achtergrond ook een voetbalhobby heeft als voorzitter van VV Hegelsom.
5 juni 2020:
Publiek welkom vanaf januari 2021   >>>
De KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie willen in zeven fases terug naar volle stadions. De hoop is om vanaf 1 januari weer iedereen toe te kunnen laten.
In de maanden ervoor is het streven om gedeeltelijk publiek toe te laten.

 

5 juni 2020:
Gemeente Kerkrade akkoord met huurverlaging stadion   >>>
De gemeente Kerkrade wil Roda JC de komende drie jaar opnieuw uitstel van betaling verlenen voor een fors deel van de huur van het Parkstad Limburg Stadion.

 
21 mei 2020:
A la prochaine!   >>>
Geert-Jan Jakobs heeft een prachtige profielschets van Aleksei Korotaev weten te schilderen binnen een artikel over de Phoenix-groep die Roda de komende drie jaar gaat sturen.
20 mei 2020:
Roda herrijst opnieuw   >>>
Een groep regionale ondernemers met een Roda-hart, bestaande uit Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en Mercurius heeft daartoe een plan opgesteld, in het belang van de toekomst van ‘de Trots van het Zuiden´.
19 mei 2020:
Korotaev levert aandelen in
Korotaev levert zijn twintig procent van de aandelen in waardoor weg vrij is voor een nieuw toekomstplan voor Roda. Het akkoord tussen Roda en Korotaev, dat per e-mail werd gesloten, moet nog worden geformaliseerd. Beide partijen moeten samen naar de notaris zodat de aandelen officieel kunnen worden overgedragen. Omdat Korotaev vanwege een juridische kwestie Dubai niet kan verlaten, moet het hele proces via een videoverbinding worden geregeld.
 
30 april 2020:
Hervatting trainingen
Roda heeft de selectie opgedeeld in drie groepen, die afzonderlijk van elkaar vanaf maandag 4 mei de trainingen zullen hervatten volgens het KNVB-protocol. De trainingen vinden achter gesloten deuren plaats; er kan geen toegang worden ontleend aan supporters en pers. De drie verschillende trainingsgroepen zijn nooit gezamenlijk aanwezig in het stadion. Voorafgaand, gedurende en na afloop van de trainingen zal er 1.5 meter afstand in acht worden gehouden. De trainingsvormen worden hierop aangepast. Spelers douchen niet op de club en geven geen fysieke interviews.
1 april 2020:
Game over
Minister-president Rutte heeft benadrukt dat er tot 1 juni niet gevoetbald mag worden. De UEFA wil dat alle competities uiterlijk 30 juni zijn afgelopen, mede omdat een dag later nieuwe contracten ingaan. Voor het Nederlandse voetbal lijkt dit nu simpelweg onhaalbaar. Overigens liet de UEFA al wel de deur op een kier voor competitievoetbal na 30 juni. Indien de competities niet uitgespeeld worden is het mogelijk dat het hele seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd. Er zijn dan geen degradanten of promovendi. Evenmin is er dan een kampioen.
23 maart 2020:
Corona drukt Roda in ernstige crisis
Dagblad De Limburger beschrijft in een artikel hoe groot de financiële nood bij Roda is en hoe moeilijk en ingewikkeld het is om deze crisis het hoofd te bieden   >>>

 
15 maart 2020:
Voorlopig geen voetbal, ook geen trainingen
Nieuwe kabinetsmaatregelen vanwege het coronavirus betekenen onder meer dat er in het betaald voetbal niet gespeeld zal worden tot 6 april in plaats van 31 maart. In de eerste divisie zijn inmiddels speelronden 30, 31, 32 en 33 uitgesteld. Op 10 april staat momenteel de volledige speelronde 34 op het programma. De KNVB roept tevens alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De voetbalbond volgt hiermee het advies van de overheid op om alle sportaccommodaties te sluiten. Dit betekent dat de clubs ook niet meer kunnen trainen.
12 februari 2019:
TaDa
Roda heeft in Jeffrey van As een nieuwe technisch directeur. Hij tekent een contract tot en met einde seizoen 2021-2022. Van As (47) begon zijn carrière als voetballer bij Ajax en speelde vervolgens bij MVV, NAC en ADO Den Haag. Daarnaast was de Leidenaar tussen 2010 en 2019 bij NAC en ADO Den Haag o.a. technisch directeur. Sinds de zomer van 2019 zat Roda na het vertrek van Harm van Veldhoven zonder TD.
2 januari 2020:
Bier weer duurder
Vanaf 1 januari 2020 kost een munt €2,50 (was €2,30). Tevens wordt de inhoud van de drankbekers gewijzigd. Kleintjes gaan van 0.2 naar 0.25 liter en grote van 0.5 naar 0.4 liter. De prijs voor een grote beker gaat van 2 munten naar 1.5 munt. De prijs per liter voor een kleine beker daalt hierdoor van €11,50 naar €10,00 maar stijgt voor een grote beker van €9,20 naar €9,38.
 
6 oktober 2019:
Briljante column Paul Onkenhout   >>>
"Roda JC, een van de meest opwindende clubs van Nederland, Europa zelfs. Bij Roda JC is altijd wat te doen."   >>>
 
2 oktober 2019:
Laatste stuiptrekkingen van een fantast   >>>
Highlights uit een kritisch interview van Geert-Jan Jakobs met Garcia:   >>>
29 september 2019:
Roda compleet stuurloos   >>>
Mullenders is niet transparant, Schrouff is onbekwaam, Som beschermt crimineel Garcia, Ugbo krijgt salaris niet. Een kleine bloemlezing uit de oneindig lijkende reeks verwikkelingen waarin Roda terecht is gekomen met als klap op de vuurpijl een door Garcia verlangde oprotpremie van 250.000 euro. De club is nu niet alleen stuurloos maar dreigt bovendien failliet te gaan. Roda kent al jarenlang een miserabel management maar met het binnenhalen van Garcia heeft de club vrijspel gegeven aan het paard van Troje. Het NRC komt opnieuw met een opzienbarend artikel dat een absolute must-read is:   >>>
27 september 2019:
Mexicaan verjaagd in goed gecoördineerde actie + punt tegen koploper   >>>
In een van de meest bizarre voetbalavonden in het PLS is beoogd eigenaar van de club Garcia de la Vega door supporters uit het stadion gezet. Minuut 40 was het startsein voor deze goed opgezette actie. Daarvóór was er tijdens minuut 12 een fel betoog vanaf de Theo Pickée tribune tegen de Mexicaan. De Koempeltribine was als onderdeel van dit protest gedurende de eerste helft volkomen leeg. Voetballend stelde de eerste helft weinig voor. In de tweede helft, ironisch genoeg na het verwijderen van Garcia, speelde Roda bij vlagen aantrekkelijk vechtvoetbal. Roda - Graafschap: 1-1   
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar