KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
Op bezoek bij de buren   >>>
Hoe doen oud-Rodaspelers Mart, Nicky en Dailon het bij MVV?
MVV - NAC: 1-4

 
Alle transfers   >>>
Alle transfers van seizoen 2023/2024 en voorgaande seizoenen.
Nieuwe middenvelder
Roda heeft Rodney Kongolo gecontracteerd tot medio 2025. De 25-jarige middenvelder speelde tot 2014 in de jeugd van Feyenoord. Hierna vertrok hij naar Manchester City waar hij werd uitgeleend aan Doncaster Rovers. Daarna speelde hij bij SC Heerenveen. Vervolgens verkaste hij naar Cosenza Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie B. Sinds januari is hij transfervrij.
19 mei 2023:
1 punt en 1 wafel
Een zwak spelend Roda tegen een uitgekleed Willem II bakt er niks van, behalve een wafel die er voor iedere bezoeker is. Dieptepunt is een rode kaart voor Joppen en hoogtepunt een lang niet meer gezien vol uitvak.
Roda - Willem II: 2-2
12 mei 2023:
Vijfde nederlaag op rij waarin Vente verliest van Thy
In de eerste helft dolt PEC met Roda. In de tweede helft biedt Roda beter partij en is het bij vlagen zelfs beter. Niettemin verliest de ploeg alweer en is Vente zijn gedeelde eerste plaats in de topscorerslijst kwijt aan Thy die wèl het net vond.
PEC Zwolle - Roda: 3-1
9 mei 2023:
Bas Sibum is nieuwe trainer
Sibum tekent voor twee jaar. De 40-jarige oud-middenvelder neemt vanuit zijn huidige club FC Emmen de Fransman Matthias Maurer mee als assistent-trainer.
 
5 mei 2023:
Vente scoort maar Roda verliest opnieuw   >>>
Roda probeerde er nog wat van te maken maar komt eenvoudigweg kwaliteit te kort. Toch zat een punt er in. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven echter een strafschop cadeau.
Roda - FC Eindhoven: 1-2
29 april 2023:
Gewoon weer verloren   >>>
Veel mooie doelpunten maar de meeste waren voor NAC.
NAC - Roda: 4-2
21 april 2023:
Lucht spannender dan Roda   >>>
In een slowmotion wedstrijd waarin nagenoeg niets gebeurt is de dreigende lucht nog het spannendst. Laagvlieger Den Bosch komt in minuut 86 op voorsprong. Daarna is er een rode kaart voor hen en een strafschop voor Roda in de extra tijd. Vente mist de pingel waarmee het fiasco compleet is.
Roda - FC Den Bosch: 0-1
14 april 2023:
Ongelukkige nederlaag   >>>
Roda speelt prima tegen Heracles maar slaagt er niet in om kansen af te maken. Heracles doet dat wel, zij het op een voor Roda ongelukkige manier als Joppen een voorzet niet goed weg weet te werken en de bal in eigen doel glijdt.
Heracles - Roda: 1-0
12 april 2023:
MVV supporter is nieuwe manager voetbalzaken bij Roda
Rob Servais (47) treedt in dienst bij Roda als manager voetbalzaken. Hij tekent een contract tot medio 2025. Servais is momenteel nog in dienst als assistent-trainer van Genk O18.
7 april 2023:
Strijdvaardig Roda kan niet doordrukken na rode kaart   >>>
Na het echec tegen Jong PSV speelt Roda eindelijk weer eens een gedreven wedstrijd. Na een prachtige pyro-show zorgt Roda voor vuurwerk op het veld. De strijdlust krijgt een domper als ADO vlak voor rust scoort. In de tweede helft komt Roda vrij snel op gelijke hoogte na een benutte strafschop. De ploeg blijft gaan en een overwinning hangt in de lucht. Na een domme tweede gele kaart van de alsmaar meer tegenvallende Roseler dalen de kansen maar ook met een man minder weet Roda regelmatig gevaarlijk te worden. Niettemin eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.
Roda - ADO Den Haag: 1-1
3 april 2023:
Afgeserveerd door pupillen   >>>
Roda komt al snel op achterstand bij het technisch veel vaardiger Jong PSV. De jongelingen, sommigen zijn nauwelijks 17/18 jaar, walsen over het fantasieloze Roda heen alsof het poppen zijn. De verdediging is zo lek als een zeef en aanvallend is er al helemaal geen vernuft te bespeuren. Door deze historisch grote nederlaag, een aanfluiting voor de 150 meegereisde supporters, zijn de playoffs ver uit zicht geraakt.
Jong PSV - Roda: 5-1
19 maart 2023:
Derbypuntje   >>>
De wedstrijd kent weinig vloeiende acties maar is wel spannend. Na de openingstreffer van Vente wordt Roda geleidelijk meer in het defensief gedreven. Door uitermate sloom verdedigingswerk valt de gelijkmaker. Daarna worstelt Roda voornamelijk om het gelijkspel over de streep te trekken hetgeen lukt.
VVV - Roda: 1-1
13 maart 2023:
Schrale winst op zeer jeugdig Jong AZ   >>>
In de eerste helft zijn er enkele kansen voor het iets betere Roda maar deze belanden op paal en lat. Tegen de rust scoort Postema. In de tweede helft speelt Roda angstig en speelt het de bal vaak naar achteren. Hierdoor blijft de wedstrijd saai maar spannend. Pas in de laatste minuut maakt een treffer van Limbombe daar een eind aan.
Roda - Jong AZ: 2-0
10 maart 2023:
Balbezit 75% Stadionbezetting 10%   >>>
Het veld is slecht, de scheidsrechter is slecht maar bovenal is Roda slecht. Een aanfluiting voor de laatste plukjes bezoekers.
Roda - Telstar: 1-2
6 maart 2023:
Moeizame zege op hekkensluiter   >>>
Vanuit een zwaar defensieve opstelling met enkele omzettingen heeft Roda met matig voetbal maar wèl met inzet gewonnen van hekkensluiter Jong FC Utrecht. Beide teams benutten een strafschop.
Jong FC Utrecht - Roda: 1-2
24 februari 2023:
Alles verloren   >>>
Met ongelooflijk slap en ongeïnspireerd voetbal lijdt Roda de derde nederlaag op rij. De periode is al verloren, de play-offs zijn uit zicht en nu houden ook de laatste supporters het voor gezien. Dit gepruts staat mijlenver verwijderd van het ooit zo krachtig en kameraadschappelijk spelend Roda.
Roda - Almere City FC: 0-2
19 februari 2023:
Slappe hap   >>>
Met fantasieloos en slap voetbal loopt Roda opnieuw een dikverdiende nederlaag op.
De Graafschap - Roda: 2-0
10 februari 2023:
Terug naar af   >>>
Na enkele redelijke wedstrijden leek Roda gegroeid te zijn. Maar net als eerder in het seizoen verzaakt het team volkomen tegen laagvlieger Helmond Sport met lamlendig en ongeïnspireerd voetbal.
Helmond Sport - Roda: 1-0
5 februari 2023:
Roda wint uitgeklede derby   >>>
Geen MVV-supporters en geen Roda-ultra's. Niettemin genoeg voetbalplezier. De eerste helft is voor MVV maar na rust komt Roda, mede door goede wissels van De Graaf, sterk terug.
Roda - MVV: 2-1
1 februari 2023:
Roda doet Mpie van de hand
Yayi Mpie tekent een contract bij Jong Genk voor 1,5 seizoen met een optie voor een extra seizoen. Mpie kwam in januari 2022 over van Sampdoria en tekende bij Roda een amateurcontract.
30 januari 2023:
Te laat uit de schulp gekropen   >>>
PEC heeft Roda volledig onder controle en na een halfuur wordt de schiettent geopend. De schade blijft beperkt tot een 0-2 ruststand. In de tweede helft komt Roda steeds beter in het spel en na een dubbele wissel krijgt het team zelfs de overhand. Het resulteert in een aansluitingstreffer. PEC wankelt daarna en ontsnapt in de extra tijd aan een gelijkmaker uit een kansenexplosie van Roda.
Roda - PEC Zwolle: 1-2
30 januari 2023:
Jesse, de broer van Job en Jochem
Roda huurt de 24-jarige Jesse Schuurman voor de rest van het seizoen van De Graafschap waar hij niet veel meer aan spelen toe kwam. Het jaar ervoor deed hij opmerkelijk genoeg nog alle wedstrijden mee. Schuurman is gehaald voor meer controle op het middenveld.
27 januari 2023:
Mooie vrije trap maakt het verschil   >>>
In de eerste helft is Dordrecht beter dan het fletse Roda. In de tweede helft is Roda juist sterker en speelt het team meer naar voren. Toch lijkt de partij in een gelijkspel te eindigen totdat een zeer fraaie vrije trap van Limbombe in de slotfase binnen vliegt.
Roda - FC Dordrecht: 1-0
24 januari 2023:
Edwin de Graaf nieuwe tussenpaus
Roda heeft Edwin de Graaf aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 42-jarige Hagenaar wordt daarmee de opvolger van Streppel. De Graaf tekent een contract tot het eind van dit seizoen. Vrijdag zit hij op de bank in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Hij was tot de zomer van 2022 trainer van NAC Breda waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. Sindsdien zat hij zonder club.
23 januari 2023:
Jong Ajax helpt Roda opnieuw   >>>
Aan de overwinning van Roda valt weinig af te dingen. De ploeg creëerde voldoende kansen maar was niet effectief in de afronding. Een zeldzaam bizarre kopbal van Ajax middenvelderr Warmerdam op zijn keeper verdween op kolderieke wijze in het doel waardoor Roda op voorsprong kwam en bleef.
Jong Ajax - Roda: 1-2
20 januari 2023:
In wederzijds overleg niet okay bevonden
Roda heeft geen zin meer in Mo en/of andersom kan ook. Hij is minder dan een jaar bij de club geweest en speelde voornamelijk bij O21.
13 januari 2023:
Roda verliest niet alleen punten maar ook steun publiek   >>>
Tegen de nummer voorlaatst komt Roda (alweer snel) op achterstand, deze keer door een onterecht gegeven strafschop. Het prikkelt het team niet om door te pakken. Ook na een rode kaart voor de tegenstander kan Roda geen vuist maken. Eigenlijk lijkt het nergens op en het steeds schaarser opkomende publiek begint te fluiten. Pas in de extra tijd perst Roda er een gelijkmaker uit.
Roda - TOP Oss: 1-1
6 januari 2023:
Armzalig nieuwjaar   >>>
Roda is sportief, organisatorisch en financieel de weg kwijt. De uitwedstrijd tegen Willem II toont dat feilloos aan. Binnen een minuut staat Roda al achter en die score wordt in de erop volgende 89 minuten wonderwel niet verder opgevoerd. Roda zelf wurmt zich fantasieloos naar het einde van de wedstrijd waarin het welgeteld tot één schot op doel komt.
Willem II - Roda: 1-0
15 december 2022:
Streppel kiest voor beter salaris
Eerder dan verwacht verkast trainer en technisch manager Jurgen Streppel naar Helmond Sport. Volgens de 53-jarige Helmondenaar vanwege het warme gevoel voor zijn oud-club maar in de werkelijkheid vanwege een fijne zak geld van voorzitter van Helmond Sport en CEO van Vescom Groep, Philipp van Esch. Diens ambitie is het om met Helmond Sport door te stoten naar de eredivisie en om op korte termijn een nieuw stadion te bouwen.
Streppel zou in de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor het laatst voor de groep staan maar deze wedstrijd is afgelast vanwege het bevroren veld.
11 december 2022:
Afgedroogd in eigen koelcel   >>>
In het koude PLS waar nog nauwelijks 4.500 toeschouwers zitten komt Roda snel op voorsprong maar verliest die weer vliegensvlug. Na een saai vervolg in de eerste helft en een even saai vervolg na rust komt in de laatste 25 minuten het kwaliteitsoverwicht van Heracles naar boven. Het onmachtige Roda wordt vrij eenvoudig afgepoederd en ontsnapt in de slotfase aan een nog grotere nederlaag.
Roda - Heracles: 1-3
16 november 2022:
Moeizame zege op gebrouilleerd ADO   >>>
Roda begint goed maar zakt terug naar de veilige modus. Ook na rust is er een licht overwicht voor Roda maar een gelijkspel lijkt het hoogst haalbare totdat Vente vijf minuten voor tijd de beslissende treffer scoort.
ADO Den Haag - Roda: 0-1
12 november 2022:
Nul creativiteit, nul goals, nul punten   >>>
Roda heeft weliswaar een enorm veldoverwicht maar komt ondanks enkele goede kansen niet tot scoren. Helmond dat er nauwelijks aan te pas komt scoort wèl uit een van de spaarzame kansen. Het gooit meteen daarna de wedstrijd op slot en beseft dat het van enige creativiteit gespeende Roda in nog geen honderd jaar zal scoren.
Roda - Helmond Sport: 0-1
 
7 november 2022:
Steeds slechter   >>>
Jong AZ dat met enkele eredivisie-spelers aantreedt heeft geen kind aan Roda.
Jong AZ - Roda: 2-0
28 oktober 2022:
Zeer geflatteerde zege   >>>
Roda speelt schrikbarend slecht en komt al snel op achterstand. Geholpen door een sneue rode kaart aan Utrechtzijde kan Roda met name in de tweede helft doordrukken en een welkome maar armoedige overwinning bijschrijven.
Roda - Jong FC Utrecht: 4-1
21 oktober 2022:
Beschamend verlies tegen nr. 18 onacceptabel   >>>
Het ontbreekt niet aan kansen tegen TOP Oss maar geen enkele gaat erin. In de tweede helft creëert Oss eveneens enkele kansen die er wèl ingaan. Roda gaat door met kansen verprutsen en verliest uiteindelijk zeer beschamend.
TOP Oss - Roda: 3-0
18 oktober 2022:
Heracles schopt Roda moeizaam uit de beker   >>>
In een wedstrijd waarin Roda veel strijd en veerkracht toont tegen een uitgekleed en flets Heracles blijft het tot het laatst spannend. Na twee gemiste superkansen van Limbombe waarvan een in de verlenging komt het op strafschoppen aan. De serie wordt gewonnen door Heracles met 6-7.
14 oktober 2022:
Roda geeft uit opnieuw niet thuis   >>>
In een zeer slechte wedstrijd van Roda-zijde worden teveel duels verloren en is er geen structuur in het elftal. De onterechte strafschop die Roda tegen krijgt door notoir anti-Roda fluiter Van Boekel is nauwelijks als excuus aan te voeren voor de verdiende nederlaag vanwege het uiterst pover voetbal.
Telstar - Roda: 2-1
7 oktober 2022:
Na matige eerste helft walst Roda over VVV met "Kah"-goal van Vente   >>>
Al vroeg in de wedstrijd komt Roda op achterstand uit een corner van VVV. De gelijkmaker valt snel waarna de eerste helft aardig maar niet spectaculair afloopt. Na een uur spelen toont VVV vermoeid terwijl Roda juist energieker speelt. Hierop volgt een fantastische Vente-show zonder overige spelers tekort te doen. Vente die kort van tevoren het publiek ophitst scoort met een Pa Moudoh Kah-achtige omhaal uit een hoekschop. Vervolgens verzilvert hij een strafschop en geeft als kers op de taart een afgemeten voorzet op Limbombe die hieruit fraai in kan koppen. Het is de eerste zege van Roda in zes wedstrijden.
Roda - VVV: 4-1
30 september 2022:
Streppel heeft Roda nog steeds niet op de rit   >>>
Roda heeft aanvankelijk nog wel meest balbezit maar is slordig met de kansen. Almere profiteert wèl twee maal doeltreffend na fouten aan Roda-zijde. Van de Pavert die net als Sieben en Vossebelt vanaf het begin mee mocht doen scoorde nog een mooie tegentreffer.
Almere City - Roda: 2-1
24 september 2022:
KNVB-beker: Roda loot Heracles thuis
De wedstrijd wordt gespeeld op 18, 19 of 20 oktober. De KNVB maakt binnenkort het speelschema bekend.
23 september 2022:
Fantasie-elftal Roda verliest oefenduel tegen BMG2
Roda heeft in een besloten wedstrijd met 2-1 verloren van Borussia Mönchengladbach II
16 september 2022:
De meesters van het slotakkoord pakken een punt   >>>
FC Eindhoven heeft Roda in de tas. Via twee hoekschoppen wordt het 2-0. De aansluitingstreffer van Vente wordt snel ongedaan gemaakt door een tegentreffer uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Uit een scrimmage brengt invaller Mpie de spanning terug. Als Vente in de extra tijd de bal binnenschuift voelt het gelijkspel als een overwinning voor de 450 meegereisde Rodasupporters.
FC Eindhoven - Roda: 3-3
12 september 2022:
Frivool begin eindigt in billenknijperij   >>>
Roda voetbal sprankelend en rijgt de kansen aaneen. Na 47 minuten is er al een comfortabele voorsprong bereikt van 3-0. Er valt niks te duchten van De Graafschap totdat er een halfuur voor tijd bij een 3-1 stand een driedubbele wissel plaatsvindt (in beide teams). Roda is opeens alle initiatief kwijt. De Graafschap heeft voortdurend balbezit en Roda laat zich terugdringen. Na deze bizarre kentering in het wedstrijdbeeld valt een tweede tegendoelpunt en is het wachten op het volgende. De Graafschap komt echter tijd tekort waardoor Roda ternauwernood de drie punten over de streep trekt.
Roda - De Graafschap: 3-2
9 september 2022:
Nog lang niet op elkaar ingespeeld   >>>
In de eerste helft gebeurt er weinig. Na de rust probeert het zoekende Roda iets meer pressie te spelen wat ongeveer 10 minuten lang lukt. Door het schrijnende gebrek aan automatismen blijft het tijdrekkende Jong PSV gemakkelijk overeind en kan het zelfs uit een spaarzame kans tien minuten voor tijd op voorsprong komen. Roda dreigt tegen een beschamende nederlaag aan te lopen maar weet in de allerlaatste minuut van de extra tijd de gelijkmaker te scoren via Vente.
Roda - Jong PSV: 1-1
4 september 2022:
Weinig creatief Roda pakt moeizaam punt in zandbak De Geusselt   >>>
Na een snelle openingstreffer van MVV volgt gezapig voetbal. Roda heeft veel balbezit maar weinig creativiteit. Het tot dan toe iets betere MVV raakt gaandeweg de wedstrijd steeds meer vermoeid. In de slotfase kopt invaller Vossebelt door op eveneens invaller (en debutant) Postema die de bal over doelman Matthys wipt.
MVV - Roda: 1-1
2 september 2022:
Ontevreden Emmers vertrekt voor fooi naar Boekarest
De middenvelder die nog een doorlopend contract bij Roda had tot 2023, vertrekt naar Rapid Boekarest voor de magere transfersom van 200.000 euro. Het vertrek van Emmers is ingegeven door een verstoorde relatie met trainer Streppel.
30 augustus 2022:
Aanvallen!
Roda huurt aanvaller Romano Postema voor één seizoen van FC Groningen. Postema kan in Groningen niet rekenen op een basisplaats. Hij kwam het afgelopen seizoen 32 keer in actie voor FC Groningen, bijna uitsluitend als invaller. Hij was viermaal trefzeker.
30 augustus 2022:
Flankaanvaller met voorkeur voor links
Roda heeft Lennerd Daneels gecontracteerd. De 24-jarige buitenspeler komt over van RKC Waalwijk. Daneels tekent een contract voor twee seizoenen, plus de optie voor een derde jaar.
30 augustus 2022:
Nieuwe middenvelder
De 24-jarige Teun Bijleveld heeft een contract getekend voor twee seizoenen. De middenvelder kwam via de jeugd van AZ, Jong Ajax en Heracles uit bij FC Emmen. Door een blessure maakte hij daar afgelopen seizoen weinig speelminuten.
26 augustus 2022:
Na de eerste tegentreffer loopt de machine vast   >>>
Roda begint sterk aan de wedstrijd en creëert enkele goede kansen. Nadat deze niet benut worden en NAC iets meer durf op de mat legt is Roda gezien. Veel individuele fouten en twee onvervalste keepersfouten helpen NAC in het zadel dat de wedstrijd op de eerste 20 minuten na, volkomen controleert.
Roda - NAC: 1-3    
19 augustus 2022:
Vente vloert vloek Vliert   >>>
Roda had al lang niet meer gescoord in Den Bosch maar Vente doorbrak de "Vloek van de Vliert" met een hattrick. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd besliste hij namens  Roda de wedstrijd middels een gemakkelijk gegeven strafschop, een gelukkig doelpunt en een beauty.
FC Den Bosch - Roda: 1-3
17 augustus 2022:
Duitse doelman erbij
Door een blessure van tweede doelman Loek Hamers heeft Roda een vervanger aangetrokken. Het gaat om de 24-jarige Moritz Nicolas. Deze wordt voor één seizoen gehuurd van Borussia Mönchengladbach.
15 augustus 2022:
Benji out, Lennard in
Na de verwachte transfer van de behendige middenvelder Benji Bouchouari naar Saint-Etienne heeft Roda de vervanger gepresenteerd. Het is de 19-jarige Lennard Hartjes afkomstig uit de jeugd van Feyenoord. De speler wordt voor één seizoen gehuurd.
12 augustus 2022:
Foutje bedankt   >>>
In een aantrekkelijke wedstrijd met een uitblinkende De Boer werd nogmaals duidelijk dat het middenveld plus aanval versterking behoeven. Het is te danken aan een kolderieke blunder van Kik Pieri dat Roda deze wedstrijd won. Een bizarre fout van de Ajacied leverde Roda een strafschop op. Hieruit scoorde Vente de enige treffer. Opvallend was dat Bouchouari niet in de opstelling voorkwam. Hij verkast naar het Franse St. Etienne. Een mogelijke vervanger is Feyenoorder Hartjes.
Roda - Jong Ajax: 1-0
 
11 augustus 2022:
Sef Vergoossen terug bij Roda
De 75-jarige Vergoossen gaat de RvC van Roda adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Sinds het vertrek van commissaris René Trost, inmiddels meer dan een jaar geleden, was de portefeuille voetbaltechnische zaken vacant. De clubleiding stelt geen commissaris voor dat gebied aan. In plaats daarvan gaat Vergoossen als adviseur deze portefeuille voor zijn rekening nemen.
5 augustus 2022:
Overwinning maskeert spitsenprobleem   >>>
Roda speelt goed en gedreven maar ontbeert een afmaker. De min of meer "verplichte" overwinning op Dordrecht is niettemin een aardige start van de competitie.
FC Dordrecht - Roda: 0-2
3 augustus 2022:
Nog een CV erbij
Ted van de Pavert maakt de overstap van De Graafschap naar Roda. De 30-jarige centrale verdediger tekent voor één seizoen. De Doetinchemmer, komt uit de jeugd van De Graafschap. Buiten zijn twee seizoenen bij PEC Zwolle en NEC, speelde Van de Pavert zijn hele carrière voor De Graafschap. Als ‘Superboer‘ heeft hij 273 duels gespeeld waarvan 102 in de Eredivisie.
30 juli 2022:
Laatste oefenduel voor aanvang competitie verloren   >>>
Met name in het eerste halfuur speelt Roda beter. Na rust komt de wedstrijd in balans. Door een doelpunt van Neghli verliest Roda de laatste oefenwedstrijd.
29 juli 2022:
Roda contracteert Arjen van der Heide
Roda heeft de 20-jarige Arjen van der Heide vastgelegd. De vleugelaanvaller tekent voor drie seizoenen. Van der Heide speeldel sinds 2013 in de jeugd van SC Heerenveen. Op 4 augustus 2019 maakt hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. In de afgelopen drie seizoenen heeft hij 40 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau van Nederland.
23 juli 2022:
Eagles "light" nog te sterk voor Roda   >>>
Een gehalveerde selectie van GAE die ook nog eens zes basisspelers mist wint met 2-0 van Roda dat totaal niet klaar is voor de competitie.  
15 juli 2022:
Gelijkspel tegen Fortuna Köln
Uit een opnieuw matige oefenwedstrijd blijkt dat Roda vooralsnog tekort komt om serieus mee te doen voor de bovenste plaatsen.   >>>
12 juli 2022:
Irritante golddiggers afgetroefd
In een matige wedstrijd met veel irritaties over en weer heeft Roda met 1-2 gewonnen tegen Al-Rayyan uit Qatar. De wedstrijd werd gespeeld in Mierlo.   >>>
 
12 juli 2022:
Flankspits gehuurd
Roda heeft Mohamed Mallahi op huurbasis vastgelegd voor komend seizoen. De 22-jarige rechtsbuiten komt over van FC Utrecht. Mallahi speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong Utrecht in de eerste divisie. Vorig seizoen mocht hij ook vijf keer invallen in de hoofdmacht van FC Utrecht.
 
11 juli 2022:
Nieuwe baas in de verdediging
Nils Röseler gaat van FC Ingolstadt naar Roda. De 30-jarige centrale verdediger tekent voor drie seizoenen met optie voor een vierde seizoen.
Röseler, komt uit de jeugd van FC Twente. Daarna speelde hij bij VVV-Venlo,  Chemnitzer FC en opnieuw bij VVV. Daar speelde hij in vier seizoenen bijna 130 duels waarna hij naar SV Sandhausen ging. De Duitsers heeft meer dan 340 duels gespeeld waaronder 129 in de Eredivisie en 38 in de 2. Bundesliga.
 
11 juli 2022:
Barak goedgetest
Ali Barak blijft tot het einde van het seizoen bij Roda. De verdediger trainde sinds 20 juni mee met de selectie en kwam in drie vriendschappelijk duels in actie. Op basis van zijn getoonde inzet en kwaliteiten, zijn de club en Barak een éénjarige verbintenis overeengekomen. Barak (19), geboren in Düsseldorf, maakte in de zomer van 2012 de overstap van SG Unterrath naar Bayer Leverkusen waar hij voor diverse jeugdelftallen uitkwam.
9 juli 2022:
Roda wint oefenduel tegen Alemannia Aachen   >>>
Roda won met 5-2 van de ploeg uit Aken, die in de Regionalliga West (vierde niveau) uitkomt.
2 juli 2022:
Forse oefennederlaag tegen eerste serieuze tegenstander   >>>
Roda heeft met 6-0 verloren van RSC Anderlecht.
 
1 juli 2022:
Nieuwe verdediger
De 20-jarige linkervleugelverdediger Terrence Douglas heeft een contract getekend bij Roda voor twee seizoenen. Hij speelde 44 wedstrijden voor jong Ajax maar werd vanaf januari verhuurd aan FC Den Bosch.
28 juni 2022:
Oefenpotje ruim gewonnen
Roda heeft met 1-22 gewonnen van vijfdeklasser RKTSV. Nsingi was met zes doelpunten opnieuw de meest productieve speler.
28 juni 2022:
Werker naar ADO
Daryl Werker vertrekt transfervrij naar ADO met een contract tot medio 2024 met optie voor een extra seizoen. Werker speelde tussen 2014 en 2020 in het eerste elftal van Roda. In 2016 werd hij voor een half jaar verhuurd aan MVV. In 2020 vertrok hij naar AO Xanthi. Afgelopen seizoen keerde hij weer terug bij Roda en speelde er 34 wedstrijden.
 
24 juni 2022:
"Vreemdelingenlegioen" wint eerste oefenwedstrijd
Het beloftenteam van Roda heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-13 gewonnen van vijfdeklasser Sporting HAC uit Haanrade. De van IJsselmeervogels gehaalde Nsingi scoorde zes keer. Daarnaast werd er gescoord door  Bangura (3x), Ouaissa, Usta, Mocho en Been (allen 1 goal).
10 juni 2022
Nieuwe middenvelder
De 22-jarige Duitse middenvelder Phil Sieben komt transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en tekent voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen. Hij begon Vfl Lüneburg en doorliep daarna diverse jeugdelftallen van FC Schalke 04 en SC Paderborn. Afgelopen seizoen kwam de multifunctionele speler uit voor het tweede elftal van Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de Regionalliga West (vierde niveau in Duitsland). Sieben speelde 24 competitieduels en mocht tevens invallen tijdens de wedstrijd tegen Vfl Oldenburg in de eerste ronde van de DFB-Pokal.
 
10 juni 2022:
Phoenix vliegt verder
De Roda financiers waaronder Roger Hodenius willen Roda blijven helpen. Echter zonder concrete doelstellingen of bedragen te noemen en opererend vanuit een achtergrondrol. Het is de bedoeling dat meer sponsors opstaan om de club naar een hoger niveau te tillen.
27 mei 2022:
Nieuwe rechtsback Boyd Reith
Boyd Reith komt transfervrij over van Helmond Sport en heeft in Kerkrade getekend voor twee seizoenen, met een optie voor een derde seizoen.
24 mei 2022:
Exit Klaasen, Jensen, Vijgen, Muringen, Van Anholt, Van den Bergh, Altman en Pflücke
Hiermee neemt Roda tot nu toe afscheid van negen spelers.
22 mei 2022:
Exit Marzo
"Na 2 mooie jaren bij Roda JC Kerkrade is er een einde gekomen aan mijn tijd bij deze prachtige club. We speelden tweemaal de play-offs om promotie, helaas hebben we daarin nooit aan het langste eind getrokken. Benieuwd welk avontuur er nu op mijn pad komt... Eén ding is zeker: Roda JC is weer springlevend! Ik ben ervan overtuigd dat, met hun uniek stadion en hun trouwe achterban, de club op korte termijn weer in de Eredivisie speelt
Bedankt iedereen voor de afgelopen 2 jaar."
14 mei 2022:
Roda laat weinig zien voor volle tribunes en verliest in verlenging   >>>
Een halfuur lang gaat de wedstrijd gelijk op. Roda mist de weinig goede kansen. Excelsior mist zelfs een hele rits prima kansen waaronder een penalty. Gaandeweg wordt Excelsior steeds dreigender en toont aan in de tweede helft, maar zeker in de verlenging over meer uithoudingsvermogen te beschikken. Met veel moeite houdt Roda het doel schoon maar in de verlenging bezwijkt het onder het sterkere Excelsior. Daarmee eindigt het seizoen teleurstellend te meer er ruim 14.000 toeschouwers naar deze playoff-wedstrijd zijn komen kijken.
Roda - Excelsior: 0-2
22 maart 2022:
Clubredder Frits Schrouff (82) overleden
Frits Schrouff werd geboren in 1940 te Schaesberg. Hij startte het bedrijf Heuschen & Schrouff dat uitgroeide tot een Europees marktleider in Aziatische producten. In de zomer van 2015 nam Schrouff het in financieel zwaar weer verkerende Roda  over. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds en heeft de club de weg naar boven weer ingezet. Schrouff bleef tot zijn overlijden een belangrijk klankbord voor de directie en de RvC van de club. Roda JC en Frits Schrouff blijven altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dank aan Frits Schrouff voor alles wat hij voor de club gedaan heeft, is niet in woorden uit te drukken.
5 augustus 2021:
Ontslag Van As slaat in als bom
Totaal onverwacht is heden TD Jeffrey van As ontslag aangezegd. Eerder stapten Ritchie Bex, Robert Jan Lambrichts en René Trost al uit hun functies bij Roda. Om de chaos nog groter te maken wordt ook AD Martijn Wismans rond de herfst de laan uitgestuurd. In het nu ontstane machtsvacuüm zijn Joop Janssen, Jos Som en Bert Peels enerzijds en de Phoenix-groep anderzijds de spelers die om het hardst aan de draadjes van de poppen trekken.
27 mei 2021:
Plastic raus
Het kunstgras van Wim Collard gaat weg. Roda gaat terug naar echt gras. Het echte gras werd destijds verpatst aan supporters. Het kunstgras van nu wordt maatschappelijk verantwoord verprutst.
25 mei 2021:
Korotaev nu nog definitiever vrijgesproken
Voormalig Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft de juridische strijd tegen financieringsmaatschappij Helin gewonnen. De Zwitsers-Russische zakenman werd o.a. verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. Korotaev heeft beide zaken definitief gewonnen. Een terugkeer bij Roda zit er volgens zegsman Gonin -zeker voorlopig- niet in.  Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda als overnamekandidaat. Zomer 2018 nam hij twintig procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff en investeerde hij bij zijn aantreden in het PLS twee miljoen euro en betaalde later nog eens een gelijk bedrag voor zijn aandelen. In mei vorig jaar deed hij afstand daarvan. Dit was een voorwaarde van de nieuwe funders van de ondernemersgroep Phoenix.
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar