KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
13 oktober 2019:
Uitstekend teamwork vormt basis voor grote zege   >>>
Roda - Helmond: 4-0

 

8 oktober 2019:
Paniekvoetbal in Kerkrade
Roland Hogenelst, horeca-man, tekent mogelijk een bereidverklaring om 51 procent van de clubaandelen over te nemen van Frits Schrouff. De Zuidhollander wil Roda stap voor stap professionaliseren. Voetbaluitslagen vindt hij alleen goed voor de dagkoersen, maar om de eerste divisie te ontstijgen zal Roda meer commerciële en zakelijke slagkracht moeten krijgen. De kleine dertig procent aandelen die overblijven wanneer Hogenelst zijn 51 procent verwerft, hoopt de club aan een andere investeerder te slijten. Liefst een lokale met clubbinding. Korotaev die al 20 procent van de aandelen heeft kan er nog 5% bij hebben zonder acute screening.
 
6 oktober 2019:
Briljante column Paul Onkenhout   >>>
"Roda JC, een van de meest opwindende clubs van Nederland, Europa zelfs. Bij Roda JC is altijd wat te doen."   >>>
 
5 oktober 2019:
Persbericht Roda JC, KNVB, gemeente Kerkrade, KKD en Mauricio Garcia de la Vega   >>>
4 oktober 2019:
Als alleen het resultaat telt   >>>
Telstar - Roda: 1-2. Povere en nauwelijks verdiende zege, maar een zeer welkome in een turbulente week.
3 oktober 2019:
Finish komt in zicht   >>>
Het Platform Roda JC heeft onlangs vernomen dat de tegenpartij van Aleksei Korotaev, Helin, ook in cassatie door de Hoge Raad in Dubai is veroordeeld wegens het vervalsen van de handtekening van Aleksei. Hiermee staat het inmiddels onherroepelijk vast dat Helin heeft gefraudeerd. Het valt niet te voorspellen hoe snel deze zaken afgehandeld worden; de eindstreep is echter weer een stap dichterbij.
2 oktober 2019:
-3 points
De KNVB wil Roda helpen als bemiddelaar tussen de gemeente Kerkrade, de eerste divisie en de bond zelf. Echter krijgt Roda 3 punten aftrek alsmede twee geldboetes van respectievelijk 10.000 en 2.500 euro. Deze boetes hebben betrekking op de dubbele pet die Garcia zich aanmat: directeur en bestuurslid van de stichting FS Unites.
2 oktober 2019:
Laatste stuiptrekkingen van een fantast   >>>
Highlights uit een kritisch interview van Geert-Jan Jakobs met Garcia:   >>>
1 oktober 2019:
Kan de feniks nog éénmaal uit de as herrijzen?   >>>
Schrouff is boos, Stijn stelt voorwaarden en Korotaev wil wel maar kan niet.
 
1 oktober 2019:
La verdad   >>>
Garcia is een gelouterde en geslepen vos die zaken meesterlijk verkeerd voorstelt. Zijn klaagzang in de Telegraaf wordt hier in de juiste proportie gezet:   >>>
30 september 2019:
Personeel massaal ziek
Het kantoorpersoneel van Roda JC heeft zich vandaag ziek gemeld. Het personeel wil niet werken onder Garcia. De Mexicaan werd vrijdag door fans uit het stadion gejaagd. Hij meldde zich daar vanochtend wel weer, maar er was dus niemand. #L1
29 september 2019:
Roda compleet stuurloos   >>>
Mullenders is niet transparant, Schrouff is onbekwaam, Som beschermt crimineel Garcia, Ugbo krijgt salaris niet. Een kleine bloemlezing uit de oneindig lijkende reeks verwikkelingen waarin Roda terecht is gekomen met als klap op de vuurpijl een door Garcia verlangde oprotpremie van 250.000 euro. De club is nu niet alleen stuurloos maar dreigt bovendien failliet te gaan. Roda kent al jarenlang een miserabel management maar met het binnenhalen van Garcia heeft de club vrijspel gegeven aan het paard van Troje. Het NRC komt opnieuw met een opzienbarend artikel dat een absolute must-read is:   >>>
29 september 2019:
De Jong snapt niet hoe de vork in de steel zit
Na de in de media breed uitgemeten verwijdering van Garcia uit het stadion heeft trainer De Jong gereageerd met een laf en zouteloos statement waarin hij stelt dat zijn spelersgroep is geschrokken van het geweld en zich onveilig heeft gevoeld. Behalve dat hier geen sprake van is is geeft de hoofdtrainer blijk van een gebrek aan kennis wat er leeft binnen de supportersgroepen. In plaats van een duidelijke stellingname ten voordele van de fans kiest hij voor een obligaat, voorspelbaar politiek correct antwoord richting de pers waarin hij de actie veroordeelt. De Jong is kennelijk niet op de hoogte van de clubcultuur.
27 september 2019:
Mexicaan verjaagd in goed gecoördineerde actie + punt tegen koploper   >>>
In een van de meest bizarre voetbalavonden in het PLS is beoogd eigenaar van de club Garcia de la Vega door supporters uit het stadion gezet. Minuut 40 was het startsein voor deze goed opgezette actie. Daarvóór was er tijdens minuut 12 een fel betoog vanaf de Theo Pickée tribune tegen de Mexicaan. De Koempeltribine was als onderdeel van dit protest gedurende de eerste helft volkomen leeg. Voetballend stelde de eerste helft weinig voor. In de tweede helft, ironisch genoeg na het verwijderen van Garcia, speelde Roda bij vlagen aantrekkelijk vechtvoetbal. Roda - Graafschap: 1-1   
26 september 2019:
Eerste beker-opponent is Achilles Veen
Roda speelt in de eerste ronde voor de beker tegen de Noordbrabantse hoofdklasser Achilles Veen. Veen is onderdeel van de gemeente Altena. De wedstrijd is op dinsdag 29 oktober om 19.45 uur op Sportpark De Hanen Weide. Achilles Veen bereikte de eerste ronde van het toernooi doordat het na strafschoppen won van HHC Hardenberg.
 
26 september 2019:
Garcia DLV + Mullenders: vete por ahí !
De kwalijke rol van "adviseur" Huub Mullenders (voor Fits Schrouff) en fraudeur Garcia de la Vega wordt haarfijn uitgelegd in een artikel van Platform   >>>
23 september 2019
Mexicaan betaalt niet
Roda zit in grote financiële onzekerheid. Garcia betaalt de salarissen niet. De afgelopen maanden schoot directeur Hessel Meijer de lonen voor. Deze is statutair directeur omdat Garcia de la Vega geen tekenbevoegdheid heeft zolang de overname niet is goedgekeurd door de KNVB. Garcia zou in zijn zoektocht naar geld op naam van Roda een lening hebben afgesloten bij een Duitse partij. Maar dat bedrag is inmiddels door Meijer gebruikt om zijn voorschot terug te betalen. Hoe de lonen deze maand betaald gaan worden, is onduidelijk. Meijer wil geen commentaar geven. Garcia ontkent in een reactie ten stelligste dat er onduidelijkheid is over wie de salarissen gaat betalen. Ook is het volgens hem ‘absoluut niet waar’ dat het geld eerder werd voorgeschoten. Op de vraag of Roda in Duitsland een lening is aangegaan, antwoordt hij: „We zullen uiteraard iedere bron aanboren om Roda op financieel vlak te versterken.”
22 september 2019:
Hens Fischer overleden
Oud-Rodaspeler Hens Fischer is op 79-jarige leeftijd overleden. De in Kerkrade geboren voetballer speelde in achttien seizoenen meer dan 500 wedstrijden voor Roda Sport en Roda JC. Fischer overleed zaterdag in Kerkrade. Hens Fischer debuteerde in 1956 voor Roda Sport. Jarenlang was de gewezen mijnwerker aanvoerder. Als speler maakte hij in 1962 de fusie van Roda Sport en Rapid JC mee. In 1973 werd hij met Roda JC kampioen in de eerste divisie. In het daaropvolgende seizoen speelde de Kerkradenaar nog 30 wedstrijden in de eredivisie. In de zomer van 1974 nam hij afscheid van Roda JC om in 1977 terug te keren als jeugdtrainer. In 2010 nam hij afscheid bij Roda als erelid van de club.
20 september 2019:
Nul progressie, nul voetbal, nul sfeer   >>>
Roda - JFCU: 1-3
Roda heeft zich keihard voor schut gezet tegen een veel sterker Jong FC Utrecht. Bij Roda klopt niks; de organisatie, het geloof, de wil maar vooral de vaardigheid voor een goede balbehandeling en het geven van een goede pass. Het tentoongespreide amateurvoetbal joeg veel van de supporters ruim voor het eindsignaal naar huis.
13 september 2019:
De Jong betaalt leergeld   >>>
Eindhoven - Roda: 1-1
Roda is ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Trainer De Jong posteerde de flegmatieke Milts in de aanvalslinie. Binnen drie minuten werd deze al voorbijgelopen waarna Bourard scoorde. De Jong reageerde door Milts bij rust te vervangen door Rösch. Roda speelde een betere tweede helft en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Ugbo.
12 september 2019:
"Vete por ahí"
De negatieve berichten over de Mexicaan houden aan. Zo blijkt er geen bankgarantie afgegeven te zijn voor de financiële tekorten en is een hotelrekening niet betaald en afgewimpeld op Roda. De Mexicaan investeert niet en betaalt niet. Het salaris van de spelers is zelfs betaald door IT-ondernemer Stijn Koster. Gisteren werd bekend dat Garcia de naam van het stadion wil verkopen aan een Duits cryptomuntbedrijf. De weerstand tegen het verkwanselen van Roda door de Mexicaan neemt snel toe. Het is de vraag of en wanneer de bom barst.
8 september 2019:
Kleine maar verdiende overwinning   >>>
Roda - Oss: 2-1
5 september 2019:
EvdL destroyed by GdlV
De speler met de fluwelen pass, de speler die Roda naar de eerste bekerwinst ooit loodste, de speler die nooit verzaakte. En ja, de speler die een belangrijke pingel in Milaan miste, en ja de man die bij Alemannia Aachen een scheve schaats reed maar weer terugkeerde bij d'r kloep en daar verdienstelijk de jeugd trainde. "De kleine blonde dood"  is weggejorist door een tijdelijke dictator.
1 september 2019:
Gebrek aan scherpte in kwaliteitsarme derby   >>>
MVV - Roda: 1-0

 
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
30 mei 2019:
Alle transfers 2019/2020   >>>
24 augustus 2019:
Perspectief ondanks nederlaag   >>>
Roda - NEC: 1-2

 

17 augustus 2019
Kinderlijk afgeschoten   >>>
Volendam - Roda: 4-0
9 augustus 2019:
Tevredenheid overheerst   >>>
Roda - Almere: 1-1
Roda heeft met lef en veel energie een redelijk goede seizoensouverture laten zien. Het team dat nog niet eens in de sterkste opstelling aantrad verraste het publiek met aanvallend voetbal. Ondanks kansen op een overwinning kon iedereen leven met het gelijkspel, zeker nadat Roda de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen.
3 augustus 2019:
Fandag vol optimisme   >>>
De fandag op deze zonnige dag toonde goedgeluimde fans die voor het eerst in jaren weer tekenen van enthousiasme en vertrouwen durven uitstralen.  
18 juli 2019:
Henk Stienstra overleden
Vastgoedmagnaat Henk Stienstra is na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een gewaardeerd sponsor van Roda JC. Vanaf 1998 was zijn makelaardijbedrijf drie jaar lang hoofdsponsor van Roda JC. Ook de laatste jaren stond Stienstra Roda regelmatig financieel bij. Zo was zijn bedrijf afgelopen seizoen nog betrokken bij de reddingsoperatie om de club overeind te houden.
19 juni 2019:
Tak !
Hoofdsponsor Mascot Workwear heeft haar sponsorovereenkomst verlengd. Het Deense bedrijf van werkkleding en veiligheidsschoenen, prijkt minimaal nog één seizoen met haar bedrijfslogo op de voorzijde van het Rodashirt. Gedurende de afgelopen twee seizoenen was Mascot al hoofdsponsor van Roda. In die hoedanigheid heeft MASCOT haar eigen showroom (100m2) in het PLS. Hier kunnen zakelijke relaties het volledige MASCOT concept ervaren.
11 juni 2019:
Nieuwe trainer bekend
Jean-Paul de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van Roda. De 48-jarige oefenmeester tekent voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen. De Utrechtenaar speelde 14 (!) seizoenen voor FC Utrecht. Daarnaast kwam hij als speler uit voor Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en VFL Osnabrück. In 2013 behaalde hij het diploma Coach Betaald Voetbal. Gedurende seizoen 2013-2014 en 2014-2015 was hij hoofdtrainer van FC Eindhoven, waar hij respectievelijk een 6e en knappe 2e plek behaalde. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 werd De Jong door zijn collega trainers beloond met de ‘Gouden Stier’ als beste trainer in de Eerste Divisie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was De Jong als assistent-trainer verbonden aan FC Utrecht, waar hij o.a. samenwerkte met Erik ten Hag. Nadat Ten Hag naar Ajax vertrok, nam werd De Jong hoofdtrainer van FC Utrecht.
6 juni 2019:
Roda los mer joa   >>>
 
5 juni 2019:
Stadions vanaf 2020 rookvrij
Vanaf het seizoen 2020-2021 mag er in voetbalstadions waar duels uit de eredivisie en de eerste divisie worden gespeeld niet meer worden gerookt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl dat is opgezet door beide voetbalcompetities, in samenwerking met de clubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Vitesse, Ajax en Almere City FC zijn al rookvrij. Ook bij wedstrijden van Oranje mag niet worden gerookt. PSV voert komend seizoen een rookverbod in. Het platform streeft ernaar dat er op geen enkele plek in stadions mag worden gerookt.
4 juni 2019:
Caramba!
De groep ondernemers die In eerste instantie klaarstond om Roda middels een vangnetconstructie te behoeden voor een faillissement blijkt overbodig. De Mexicaanse miljonair Salvador Mauricio Garcia de la Vega waar Roda al eerder gesprekken mee had gevoerd, koopt namelijk 80% van de aandelen van de Limburgse club. Het gouden aandeel blijft in handen van de Stichting.
4 juni 2019:
Niet failliet
Roda is behoed voor een faillissement. Een groep ondernemers staat klaar met geld en een noodplan om de club te redden. Onder hen eigenaar van hostingbedrijf i3D, Stijn Koster (foto).
Het reddingsplan dat klaarligt treedt alleen in werking als de onderhandelingen die Roda met andere investeerders voert tot niets leiden.
 
29 augustus 2018:
"Koempel for life"
In een videoboodschap bedankt een vermagerde Korotaev de supporters voor hun ondersteuning en zegt hij alle wedstrijden van Roda te volgen. Totdat hij ooit zelf weer in de gelegenheid is om in Kerkrade te komen kijken besluit hij onderwijl het Roda-logo van zijn shirt kussend met "Koempel for life". Bekijk de boodschap:   >>>   (shift + click)

 


 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar