KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
3 augustus 2020:
Bestuurlijk organigram afgerond   >>>
De groep Phoenix maakte vanmiddag bekend dat de nieuwe organisatiestructuur definitief is ingevuld. Het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, de Compliance Officer en de Algemeen Directeur zijn na een zorgvuldige werving- en selectieprocedure gevonden. Nieuwe AD is de 43-jarige Noordlimburger Martijn Wismans (foto) die behalve een enorm commerciële  achtergrond ook een voetbalhobby heeft als voorzitter van VV Hegelsom.
1 augustus 2020:
Nog lang niet klaar   >>>
In een "experimentele" oefenwedstrijd tegen hoofdklasser SV Meerssen is duidelijk geworden dat Roda over onvoldoende kwaliteit beschikt om voor een plaats in de top 5 van de eerste divisie te spelen. Voor eigen publiek verloor de ploeg verrassend met 2-3.
 
30 juli 2020:
Alle transfers   >>>
30 juli 2020:
Niek Vossebelt naar Roda
De 28-jarige middenvelder komt transfervrij over van Almere City FC en tekent voor twee seizoenen. Vossebelt kwam o.a. uit voor PEC Zwolle, Willem II, FC Emmen, FC Den Bosch en Almere City FC. Met 40 eredivisieduels en 235 wedstrijden in de eerste divisie is het een ervaren speler.
 
22 juli 2020:
Prima oefenzege op Royal Antwerp FC   >>>
Roda heeft de derde oefenpartij met 1-3 gewonnen van eersteklasser Royal Antwerp FC.
 
17 juli 2020:
Tweede oefenzege   >>>
Roda heeft het tweede oefenduel in voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-7 gewonnen. Op Sportpark Neerhagerbos was derdeklasser WDZ uit Bocholtz de tegenstander.
 
17 juli 2020:
Kees Luijckx keert terug
Luijckx tekent voor één jaar. De 34-jarige verdediger keert zodoende terug naar de club waar hij seizoen 2013-2014 ook speelde. ‘Ik vind het mooi om na 7 jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten‘.
Van As: ‘Hij wordt één van de bepalende spelers op en naast het veld‘.
16 juli 2020:
Lambrix overtuigt
Roda heeft Xander Lambrix vastgelegd. De 20-jarige Belgische verdediger komt transfervrij over van KRC Genk en tekent voor twee seizoenen. Lambrix doorliep de jeugdopleiding van KRC Genk. Vanaf begin juli was hij op proef bij Roda en wist hij een overtuigende indruk achter te laten bij de technische leiding. De linksbenige centrale verdediger zal spelen met rugnummer 20.
 
14 juli 2020:
Roda pakt door met opruimen
Ook middenvelder Antonio Cotan (foto) en verdediger Juan Alonso moeten vertrekken bij Roda. Hun contracten worden verbroken.

 
11 juli 2020:
Roda wint eerste oefenwedstrijd   >>>
Roda heeft op Sportpark Kaalheide de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen met 15-0 tegen derdeklasser Alfa Sport. Roda speelde met een mix van selectiespelers, jeugd en testspelers. In de tweede helft stond er een geheel ander elftal in het veld dan in de eerste helft.
26 juni 2020:
Kick-off: 28 augustus
De Eerste Divisie begint op 28 augustus. Het definitieve speelschema wordt in de tweede helft van juli bekendgemaakt. Zondagavondwedstrijden zijn voorlopig van de baan. Dit kan echter veranderen als clubs verplichtingen hebben in Europa.
19 juni 2020:
Goppel naar Roda
Roda heeft Thijmen Goppel gecontracteerd. De vleugelspits tekent een contract voor twee seizoenen. De 23-jarige Goppel komt transfervrij over van ADO Den Haag, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan MVV. TD Van As is blij met de komst van de buitenspeler: “Thijmen stond al geruime tijd op ons lijstje. Met zijn snelheid en drive zal hij een belangrijke schakel worden op de rechterflank van het nieuwe Roda JC. Jurgen en ik waren er beiden van overtuigd dat deze speler een absolute meerwaarde is voor de club."
 
18 juni 2020:
Verberne en Zoetmulder weg
Maurice Verberne en Robert-Jan Zoetmulder vertrekken bij Roda. De assistent-coach en keeperstrainer krijgen geen nieuw contract. Voor Verberne (49) komt daarmee na één seizoen een einde aan zijn periode bij Roda. Zoetmulder (47) was sinds de zomer van 2014 aan de club verbonden.
 
17 juni 2020:
Nog meer afscheid
Roda gaat niet verder met aanvaller Ivan Prtajin (foto) en verdediger Maxime Gunst. Beide spelers hadden nog een optie voor één seizoen maar deze worden niet gelicht. Prtajin (24) kwam afgelopen seizoen transfervrij over van Hajduk Split en Gunst werd begin dit jaar aangetrokken nadat zijn contract eerder was ontbonden bij MVV. "Deze twee spelers staan niet meer op onze lijst voor de toekomst", legt Van As uit. De Huurlingen Ike Ugbo (Chelsea), Yann Aurel Bisseck (FC Köln) en Romario Rösch (FC Augsburg) zijn volgens Van As inmiddels teruggekeerd naar de genoemde clubs omdat zij daar nog doorlopende contracten hebben.
16 juni 2020:
Afscheid
Verdediger Timothy Durwael verlaat Roda al na één seizoen. In de weinige speelminuten die hij kreeg scoorde hij nul doelpunten en vier gele kaarten. Ook Fons Flapper heeft de club verlaten. De verdediger
vertrekt naar SV Meerssen. Bij Roda mocht hij slechts eenmaal opdraven in de hoofdmacht en kon derhalve weinig laten zien.
 
10 juni 2020:
Jurgen Streppel definitief nieuwe trainer
Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Roda. De 50-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar. Streppel is oud-voetballer van Helmond Sport, RKC en Telstar en speelde zelfs nog kort bij Roda JC. Na zijn spelersloopbaan was hij trainer bij o.a. Willem ll, Helmond Sport, SC Heerenveen, Anorthosis Famagusta en Al-Jazira.
Streppel: ‘Ik ben blij om bij Roda aan de slag te kunnen. Onze eerste ambitie is om terug te keren naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en daarna zien we verder.‘
5 juni 2020:
Publiek welkom vanaf januari 2021   >>>
De KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie willen in zeven fases terug naar volle stadions. De hoop is om vanaf 1 januari weer iedereen toe te kunnen laten.
In de maanden ervoor is het streven om gedeeltelijk publiek toe te laten.

 

5 juni 2020:
Gemeente Kerkrade akkoord met huurverlaging stadion   >>>
De gemeente Kerkrade wil Roda JC de komende drie jaar opnieuw uitstel van betaling verlenen voor een fors deel van de huur van het Parkstad Limburg Stadion.

 
21 mei 2020:
A la prochaine!   >>>
Geert-Jan Jakobs heeft een prachtige profielschets van Aleksei Korotaev weten te schilderen binnen een artikel over de Phoenix-groep die Roda de komende drie jaar gaat sturen.
20 mei 2020:
Roda herrijst opnieuw   >>>
Een groep regionale ondernemers met een Roda-hart, bestaande uit Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en Mercurius heeft daartoe een plan opgesteld, in het belang van de toekomst van ‘de Trots van het Zuiden´.
19 mei 2020:
Korotaev levert aandelen in
Korotaev levert zijn twintig procent van de aandelen in waardoor weg vrij is voor een nieuw toekomstplan voor Roda. Het akkoord tussen Roda en Korotaev, dat per e-mail werd gesloten, moet nog worden geformaliseerd. Beide partijen moeten samen naar de notaris zodat de aandelen officieel kunnen worden overgedragen. Omdat Korotaev vanwege een juridische kwestie Dubai niet kan verlaten, moet het hele proces via een videoverbinding worden geregeld.
 
10 mei 2020:
Afscheid
Safouane Ahidar (foto) krijgt geen nieuw contract meer bij Roda. De aanvaller die positief opviel in de oefenduels aan het begin van het seizoen heeft geen kans gekregen zijn talent te etaleren in de verdere competitie. Dat geldt niet voor Tom Muyters die het grootste deel van de voortijdig afgebroken competitie, eerste doelman was. Maar ook hij vertrekt bij Roda. Verdediger Roshon van Eijma staat in de belangstelling van het Canadese Vancouver whitecaps.
8 mei 2020:
Meerdere trainers interesse in Roda
TD Van As heeft de eerste gesprekken gehad met kandidaten voor hoofdtrainer. Dat leidt vooralsnog niet tot voldongen besluiten aangezien Roda nog wacht op de intenties van de mogelijk nieuwe investeerders. "Dit is lastig werken zo, maar het is niet anders. Als de coronacrisis al een voordeel heeft, dan is het dat meer clubs dan alleen Roda moeten wachten tot er duidelijkheid komt over wanneer bijvoorbeeld de nieuwe competitie gaat beginnen enzo."
30 april 2020:
Hervatting trainingen
Roda heeft de selectie opgedeeld in drie groepen, die afzonderlijk van elkaar vanaf maandag 4 mei de trainingen zullen hervatten volgens het KNVB-protocol. De trainingen vinden achter gesloten deuren plaats; er kan geen toegang worden ontleend aan supporters en pers. De drie verschillende trainingsgroepen zijn nooit gezamenlijk aanwezig in het stadion. Voorafgaand, gedurende en na afloop van de trainingen zal er 1.5 meter afstand in acht worden gehouden. De trainingsvormen worden hierop aangepast. Spelers douchen niet op de club en geven geen fysieke interviews.
21 april 2020:
Hogenelst definitief weg
Roland Hogenelst heeft besloten zich terug te trekken uit Roda. "Ik wil het nieuwe clubje investeerders Stienstra, Koster en Hodenius niet in de weg zitten. Ik accepteer dat ik al mijn investeringen kwijt ben en ik hoop dat ik uiteindelijk een bijdrage heb mogen leveren aan een financieel gezond, succesvol Roda JC."
 
20 april 2020:
Hogenelst in vertrekmodus, Hodenius in de startblokken   >>>
Roda krijgt mogelijk een nieuwe investeerder nu Roland Hogenelst op een vertrek aanstuurt. Nadrukkelijk in beeld is Roger Hodenius, mede-oprichter van Flow Traders en bekend van een sprookjeshuwelijk met ex-GTST actrice Gigi Ravelli.
 
2 april 2020:
Vage deal schept geen duidelijkheid in eindeloze Roda-soap
Dankzij Frits Schrouff heeft Roda de salarissen van maart kunnen betalen. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd:   >>>
1 april 2020:
Game over
Minister-president Rutte heeft benadrukt dat er tot 1 juni niet gevoetbald mag worden. De UEFA wil dat alle competities uiterlijk 30 juni zijn afgelopen, mede omdat een dag later nieuwe contracten ingaan. Voor het Nederlandse voetbal lijkt dit nu simpelweg onhaalbaar. Overigens liet de UEFA al wel de deur op een kier voor competitievoetbal na 30 juni. Indien de competities niet uitgespeeld worden is het mogelijk dat het hele seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd. Er zijn dan geen degradanten of promovendi. Evenmin is er dan een kampioen.
31 maart 2020
Schlösser blijft
Roda heeft de optie in de overeenkomst met Pepijn Schlösser gelicht. De 22-jarige rechtsback speelde dit seizoen in 26 wedstrijden voor de club. TD Van As: “Pepijn is een talentvolle back uit eigen kweek. Met zijn aanvallende kwaliteiten heeft hij bewezen dat zijn opkomende drive erg gevaarlijk kan zijn. Tegelijkertijd moet hij op het verdedigende gebied nog koelbloediger worden."
28 maart 2020:
Croux blijft
Jordy Croux heeft zijn contract bij Roda met één seizoen verlengd. De club heeft de optie in de overeenkomst gelicht. Croux kwam vorig seizoen over van Willem II. In de twintig duels die hij speelde gaf hij zes assists en scoorde hij drie keer. TD Van As: “Jordy is een buitenspeler met enorm veel snelheid en een goede actie. Hij moet een bepalende rol gaan krijgen in het aankomende seizoen met méér assists en méér doelpunten."
 
27 maart 2020:
Novakovic blijft
Roda heeft de optie in de overeenkomst met Radomir Novakovic gelicht. Dit betekent dat de Duitse doelman tot einde seizoen 2020-2021 bij Roda blijft. De 20-jarige doelverdediger had een aflopend contract met een optie voor één extra seizoen. TD Van As: “Radomir is een jonge talentvolle keeper die zijn kans heeft gepakt in de laatste wedstrijden. Met zijn reflexen is hij een sterke lijnkeeper maar tegelijkertijd weten wij en hij ook dat zijn kwaliteiten op het gebied van meevoetballen moeten verbeteren."
23 maart 2020:
Corona drukt Roda in ernstige crisis
Dagblad De Limburger beschrijft in een artikel hoe groot de financiële nood bij Roda is en hoe moeilijk en ingewikkeld het is om deze crisis het hoofd te bieden   >>>

 
15 maart 2020:
Voorlopig geen voetbal, ook geen trainingen
Nieuwe kabinetsmaatregelen vanwege het coronavirus betekenen onder meer dat er in het betaald voetbal niet gespeeld zal worden tot 6 april in plaats van 31 maart. In de eerste divisie zijn inmiddels speelronden 30, 31, 32 en 33 uitgesteld. Op 10 april staat momenteel de volledige speelronde 34 op het programma. De KNVB roept tevens alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De voetbalbond volgt hiermee het advies van de overheid op om alle sportaccommodaties te sluiten. Dit betekent dat de clubs ook niet meer kunnen trainen.
11 maart 2020:
AFGELAST
Vrijdagavond speelt Roda thuis tegen middenmoter Telstar. Het is de eerste wedstrijd onder leiding van interim hoofdtrainer Trost. Scheidsrechter: Bax. Aftrap: 20.00 uur. Roda - Telstar vorige keer:   >>>
Naar aanleiding van een pakket aan maatregelen om de uitbraak van het corona virus in Nederland te beperken, heeft de KNVB besloten om alle wedstrijden tot en met 31 maart a.s. af te gelasten.
Voor Roda zijn dit de wedstrijden Roda-Telstar (13 maart), Helmond Sport-Roda (20 maart) en Roda-Go Ahead Eagles (29 maart). Reeds gekochte toegangskaarten voor een van voornoemde wedstrijden blijven vanzelfsprekend geldig. De duels zullen worden ingehaald op nader te bepalen data.
9 maart 2020:
Opnieuw waardeloos   >>>
Hoe weinig voetbal er in de huidige selectie zit werd zondagmiddag nog eens verduidelijkt in de eenrichtingswedstrijd tegen NAC
NAC - Roda: 4-1
6 maart 2020:
Butcher maakt het karwei af
Roda heeft René Trost als nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd tot en met het einde van het lopende seizoen. Trost is een goede bekende; hij speelde jarenlang als verdediger bij Roda en was er ook reeds hoofd- en assistent-trainer, scout en hoofd jeugdopleidingen. Trost zal aanstaande maandag officieel worden gepresenteerd. Op woensdag 11 maart aanstaande zal hij voor de eerste keer voor de groep staan.
27 februari 2020:
Zeldzaam dikke zege   >>>
De 1500 bezoekers die kou en corona trotseerden zijn beloond met het haast vergeten gevoel van winnen. Ondanks het zeer gure weer werd er fris en frivool gevoetbald.
Roda - Dordrecht: 5-0
 
27 februari 2020:
Geen extra strafpunt
Roda heeft een verdere puntenaftrek afgewend. De Licentiecommissie van de KNVB legde de BVO op 1 november 2019 een straf op van één punt aftrek. De club ging in beroep, waarna de Beroepscommissie licentiezaken van de KNVB het verweer onlangs gegrond verklaarde. Begin december werd Roda wel drie punten in mindering gebracht. Reden daarvoor was het bestuurlijke gerommel rond overnamekandidaat Garcia de la Vega
22 februari 2020:
Cambuur spaart waardeloos Roda   >>>
Voor de 15e keer op rij heeft Roda een wedstrijd niet winnend afgesloten. Er zit simpelweg te weinig kwaliteit in de selectie. Omdat Cambuur niet vlijmscherp was in de afronding bleef de schade beperkt.
Cambuur - Roda: 2-0
15 februari 2020:
Gewijzigd Roda beperkt schade   >>>
Roda was ten opzichte van vorige week op vijf plaatsen gewijzigd. In deze setting kon de Graafschap één helft bijgebeend blijven. In de tweede helft kwam Roda niet meer onder de druk uit en verloor het. Daarmee heeft de club al veertien keer op rij geen overwinning behaald.
Graafschap - Roda: 2-0
14 februari 2020:
NAC-Roda verplaatst
NAC-Roda is verplaatst van vrijdag 6 maart naar zondag 8 maart. Het duel begint om 14.30 uur. NAC speelt op donderdag 5 maart namelijk al de halve finale beker in De Kuip tegen Feyenoord.
12 februari 2019:
TaDa
Roda heeft in Jeffrey van As een nieuwe technisch directeur. Hij tekent een contract tot en met einde seizoen 2021-2022. Van As (47) begon zijn carrière als voetballer bij Ajax en speelde vervolgens bij MVV, NAC en ADO Den Haag. Daarnaast was de Leidenaar tussen 2010 en 2019 bij NAC en ADO Den Haag o.a. technisch directeur. Sinds de zomer van 2019 zat Roda na het vertrek van Harm van Veldhoven zonder TD.
7 februari 2020:
Roda snel K.O. in rampwedstrijd   >>>  
Een onthutsend zwak Roda heeft geen enkele verbetering laten zien onder de nieuwe trainer Verberne. Integendeel. In recordtijd stond de ploeg al met 0-3 tegen. De dramatische scheidsrechter Blank strooide selectief met kaarten. Roda eindigde de wedstrijd met 9 man en een vette nederlaag.
Roda - Den Bosch: 1-5
 
5 februari 2020:
Bijltjesdag in Kerkrade
Commissaris, sponsor, G7-lid, stadiondokter, troubleshooter Hessel Meijer (60) kan niet meer trots zijn op Roda en vertrekt daarom. Ook Jean Paul de Jong is gezien. Na de beschamende reeks van 13 wedstrijden zonder zege wordt afscheid genomen van de hoofdtrainer die al langer onder vuur lag bij spelers, personeel en supporters. Assistent-trainer Verberne neemt zijn werk tijdelijk over.
5 februari 2020:
Drinken voor Roda
Roda laat via haar officiële website bij monde van interim-directeur Karel Bouckaert weten dat het consumptief gedrag van de supporters positief bijdraagt aan het budget van de club. De horeca-baten komen voortaan ten goede aan de club en niet meer aan derde partijen.
31 januari 2020:
Spaarzame kansen gemist   >>>
TOP Oss - Roda: 0-0
 
31 januari 2020:
Simakala al na één flik-flak weg
Het hing al wat langer in de lucht maar nu hebben Ba-Muaka Simakala en Roda met wederzijds welbevinden afscheid van elkaar genomen. De aanvallende middenvelder had eerder te horen gekregen dat hij niet in de toekomstplannen voor zou komen. Simakala die van Borussia Mönchengladbach overkwam scoorde slechts éénmaal in competitieverband en gaat nu transfervrij naar SV 07 Elversberg (vierde niveau Duitsland).
24 januari 2020:
Beetje pech en te weinig kwaliteit   >>>
Roda is niet afgeschoten tegen Volendam en mocht zelfs aan een overwinning ruiken na een fraai schot van Ugbo. De paal verhinderde dit droomresultaat echter. Meteen na dit buitenkansje scoorde Volendam en daarmee was de wedstrijd verloren.
Roda - Volendam: 2-3
 
21 januari 2020:
Onhoudbare situatie   >>>
Na de elfde wedstrijd op rij zonder overwinning is dit het meest miserabele seizoen ooit. De (beoogd) aandeelhouders blinken niet uit door transparantie en beseffen niet dat het grootste kapitaal van de club op de tribunes zit. Tegen Jong AZ was de bezettingsgraad in het PLS 10% en in de derby tegen MVV 35%. Cijfers als spijkers aan de doodskist van de voormalige Trots van het Zuiden. Inmiddels afgegleden tot de slechtst presterende club van Limburg.
Jong FC Utrecht - Roda: 2-1
12 januari 2020:
Spectaculaire slotminuut voorkomt afgang   >>>
Roda - MVV: 2-2

 

5 januari 2020:
Ruime oefenzege   >>>
Roda heeft een oefenwedstrijd tegen het Belgische KVC Westerlo (tweede niveau) met 4-0 gewonnen. De doelpunten kwamen van Croux, Alberg (2) en Prtajin.

 
2 januari 2020:
Bier weer duurder
Vanaf 1 januari 2020 kost een munt €2,50 (was €2,30). Tevens wordt de inhoud van de drankbekers gewijzigd. Kleintjes gaan van 0.2 naar 0.25 liter en grote van 0.5 naar 0.4 liter. De prijs voor een grote beker gaat van 2 munten naar 1.5 munt. De prijs per liter voor een kleine beker daalt hierdoor van €11,50 naar €10,00 maar stijgt voor een grote beker van €9,20 naar €9,38.
 
21 december 2019:
Dramatisch jaar eindigt dramatisch   >>>
Opnieuw is er niks te zien van "de stapjes" die de club maakt en alweer vergeten de spelers "zichzelf te belonen".
Almere - Roda: 2-0
17 december 2019:
Kleine maar duidelijke nederlaag   >>>
Roda is in de 1/16 finale beker uitgeschakeld door SC Heerenveen.
Heerenveen - Roda: 2-0
 
13 december 2019:
Nog maar 2.000 supporters   >>>
Behoudens een prachtgoal van Croux viel er niks te genieten in het lege, mistroostige PLS. Ondanks het gure weer is de opkomst van slechts 2.000 supporters een zeer zorgelijk voorteken.
Roda - Jong AZ: 2-2
 
9 december 2019:
NUL uit ZES   >>>
Een ploeterend Roda bleek niet opgewassen tegen het veel betere Jong Ajax. Uit de laatste zes wedstrijden werden drie punten gehaald maar door de puntenaftrek van eveneens drie heeft Roda per saldo nul uit zes.
Jong Ajax - Roda: 2-0

5 december 2019:
Kale kip toch geplukt
De Onafhankelijke Beroepscommissie Licentiezaken Betaald Voetbal heeft het beroep van Roda inzake de puntenaftrek wegens het in strijd handelen met de licentieregels afgewezen. Daardoor wordt het totaal aantal punten dat door Roda heeft behaald (19), per direct wordt verminderd met drie punten. Tevens moet de club een geldboete ter grootte van €12.500 betalen. Specifiek gaat het erom dat Garcia De la Vega zonder voorafgaande toestemming van de OLBV meer dan 25% van de aandelen/zeggenschapsrechten in Roda JC heeft verkregen.De geldboete wordt definitief opgelegd als gevolg van het niet voldoen aan de informatie- en meldplicht en voor het niet voldoen aan de kwaliteitseisen (1,4,6) uit de Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuïteit licentiehouder.De drie punten worden afgetrokken van de totaalstand; niet van het puntenaantal van de huidige én aankomende periodes. Er is géén beroep mogelijk.

29 november 2019:
Etsende wedstrijd   >>>
Roda is overklast door Excelsior. De nederlaag die iets geflatteerd is werd ontsierd door de geldingsdrang van arbiter Oostrom en het irritante onsportieve gedrag van Excelsior middenvelder Rai Vloet.
Roda - Excelsior: 1-4

 

23 november 2019:
Voorsprong verdedigen blijft lastig   >>>
Eagles - Roda: 1-1
 
15 november 2019:
Teleurstellende remise tegen hekkensluiter   >>>
Dordrecht - Roda: 1-1
8 november 2019:
Middenveld functioneert niet   >>>
Roda - Cambuur: 1-2

 
5 november 2019:
Sfeerloze Herdgang inspireert niet   >>>
Ondanks de zevende wedstrijd op rij zonder nederlaag overtuigde Roda niet in de sfeerloze ambiance van trainingscomplex De Herdgang. In een tamme wedstrijd kwam Roda slechts tot een gelijkspel tegen laagvlieger Jong PSV en verprutste daarmee de koppositie in de stand voor de tweede periodetitel.
JPSV - Roda: 1-1
29 oktober 2019:
Zuinige zege   >>>
Achilles Veen - Roda:
28 oktober 2019:
Koster en (toch) Hogenelst nemen Roda over
Roda komt te elfder ure in handen van horeca-man Hogenelst en ICT-ondernemer Koster. Ze nemen de club over samen met drie lokale ondernemers. Daarnaast is Korotaev nog altijd mede-eigenaar met 20% van de aandelen.
25 oktober 2019:
Spectaculaire voetbalavond   >>>
Alle ingrediënten voor de voetbalfan waren aanwezig: vuurwerk, doelpunten, sfeer en een warhoofd met een fluit.
Roda - NAC: 4-2

 
18 oktober 2019:
Sfeervolle, spannende nul-nul   >>>
Roda - Den Bosch: 0-0
 
13 oktober 2019:
Uitstekend teamwork vormt basis voor grote zege   >>>
Roda - Helmond: 4-0

 

6 oktober 2019:
Briljante column Paul Onkenhout   >>>
"Roda JC, een van de meest opwindende clubs van Nederland, Europa zelfs. Bij Roda JC is altijd wat te doen."   >>>
 
4 oktober 2019:
Als alleen het resultaat telt   >>>
Telstar - Roda: 1-2. Povere en nauwelijks verdiende zege, maar een zeer welkome in een turbulente week.
2 oktober 2019:
Laatste stuiptrekkingen van een fantast   >>>
Highlights uit een kritisch interview van Geert-Jan Jakobs met Garcia:   >>>
29 september 2019:
Roda compleet stuurloos   >>>
Mullenders is niet transparant, Schrouff is onbekwaam, Som beschermt crimineel Garcia, Ugbo krijgt salaris niet. Een kleine bloemlezing uit de oneindig lijkende reeks verwikkelingen waarin Roda terecht is gekomen met als klap op de vuurpijl een door Garcia verlangde oprotpremie van 250.000 euro. De club is nu niet alleen stuurloos maar dreigt bovendien failliet te gaan. Roda kent al jarenlang een miserabel management maar met het binnenhalen van Garcia heeft de club vrijspel gegeven aan het paard van Troje. Het NRC komt opnieuw met een opzienbarend artikel dat een absolute must-read is:   >>>
27 september 2019:
Mexicaan verjaagd in goed gecoördineerde actie + punt tegen koploper   >>>
In een van de meest bizarre voetbalavonden in het PLS is beoogd eigenaar van de club Garcia de la Vega door supporters uit het stadion gezet. Minuut 40 was het startsein voor deze goed opgezette actie. Daarvóór was er tijdens minuut 12 een fel betoog vanaf de Theo Pickée tribune tegen de Mexicaan. De Koempeltribine was als onderdeel van dit protest gedurende de eerste helft volkomen leeg. Voetballend stelde de eerste helft weinig voor. In de tweede helft, ironisch genoeg na het verwijderen van Garcia, speelde Roda bij vlagen aantrekkelijk vechtvoetbal. Roda - Graafschap: 1-1   
20 september 2019:
Nul progressie, nul voetbal, nul sfeer   >>>
Roda - JFCU: 1-3
Roda heeft zich keihard voor schut gezet tegen een veel sterker Jong FC Utrecht. Bij Roda klopt niks; de organisatie, het geloof, de wil maar vooral de vaardigheid voor een goede balbehandeling en het geven van een goede pass. Het tentoongespreide amateurvoetbal joeg veel van de supporters ruim voor het eindsignaal naar huis.
13 september 2019:
De Jong betaalt leergeld   >>>
Eindhoven - Roda: 1-1
Roda is ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Trainer De Jong posteerde de flegmatieke Milts in de aanvalslinie. Binnen drie minuten werd deze al voorbijgelopen waarna Bourard scoorde. De Jong reageerde door Milts bij rust te vervangen door Rösch. Roda speelde een betere tweede helft en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Ugbo.
8 september 2019:
Kleine maar verdiende overwinning   >>>
Roda - Oss: 2-1
1 september 2019:
Gebrek aan scherpte in kwaliteitsarme derby   >>>
MVV - Roda: 1-0

 
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
30 mei 2019:
Alle transfers 2019/2020   >>>
24 augustus 2019:
Perspectief ondanks nederlaag   >>>
Roda - NEC: 1-2

 

17 augustus 2019
Kinderlijk afgeschoten   >>>
Volendam - Roda: 4-0
9 augustus 2019:
Tevredenheid overheerst   >>>
Roda - Almere: 1-1
Roda heeft met lef en veel energie een redelijk goede seizoensouverture laten zien. Het team dat nog niet eens in de sterkste opstelling aantrad verraste het publiek met aanvallend voetbal. Ondanks kansen op een overwinning kon iedereen leven met het gelijkspel, zeker nadat Roda de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen.
3 augustus 2019:
Fandag vol optimisme   >>>
De fandag op deze zonnige dag toonde goedgeluimde fans die voor het eerst in jaren weer tekenen van enthousiasme en vertrouwen durven uitstralen.  
 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar