KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
18 juli 2019:
Henk Stienstra overleden
Vastgoedmagnaat Henk Stienstra is na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een gewaardeerd sponsor van Roda JC. Vanaf 1998 was zijn makelaardijbedrijf drie jaar lang hoofdsponsor van Roda JC. Ook de laatste jaren stond Stienstra Roda regelmatig financieel bij. Zo was zijn bedrijf afgelopen seizoen nog betrokken bij de reddingsoperatie om de club overeind te houden.
16 juli 2019:
Afgelasting
De vriendschappelijke wedstrijd Roda JC - KV Mechelen (a.s. donderdag), gaat niet door. Vanwege technische problemen is het niet mogelijk om in het Parkstad Limburg Stadion te spelen. Het betreft een delicaat probleem aan de warmwatervoorziening. Door een defecte pomp is er water stil blijven staan waarin de beruchte legionellabacterie zich heeft kunnen ontwikkelen. Er is externe expertise nodig om het systeem te repareren. Supporters die reeds in het bezit zijn van een wedstrijdkaartje kunnen het geld terugkrijgen aan de receptie van het Parkstad Limburg Stadion.
14 juli 2019:
Pequeña victoria   >>>
Vanmiddag heeft Roda met 1-2 gewonnen van het tweede team van Borussia Mönchengladbach op Sportanlage Barmen te Jülich. BMG II speelt net zoals Roda's eerdere oefentegenstander Alemannia Aachen in Regionalliga West. Het spel ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams kregen kansen, maar alleen Mönchengladbach scoorde. In de twintigste minuut werd het door een uithaal van Justin Steinkötter 1-0. Direct na de rust kwam Roda op gelijke hoogte. Gobitaka kreeg de bal voor de voeten en schoot onberispelijk binnen: 1-1. Roda speelde in de tweede helft sterker. Na een uur prikte Prtajin de bal binnen uit een voorzet van Klaasen. Het bleef 1-2.
13 juli 2019:
Que mal   >>>
In een kwaliteitsarme wedstrijd heeft Roda met 0-1 gewonnen van derde divisie club EVV uit Echt. Pas in de tweede helft kon Roda het flinterdunne overwicht uitdrukken middels een doelpunt van invaller Ahidar.
10 juli 2019:
Sin calidad   >>>
Een totaal niet ingespeelde selectie die evenmin compleet is en overduidelijk kwaliteit te kort komt is dinsdagmiddag weggespeeld door Alemannia Aachen op het dorre veld van Rood Groen LVC’01 tussen Vaals en Lemiers. Alemannia dat uitkomt in Regionalliga-West won overtuigend met 4-1.
8 juli 2019:
Nieuwe middenvelder voor Roda
Roda heeft de 25-jarige Robert Klaasen aangetrokken. Hij is een middenvelder die overkomt van De Graafschap waar hij afgelopen seizoen slechts tien keer meespeelde. Klaasen zat vijf jaar in de jeugdopleiding van Ajax maar brak niet door. Bij het Belgische KV Kortrijk zette hij zijn eerste stappen in het profvoetbal. Daarna kwam hij uit voor Sparta Rotterdam en De Graafschap. Robert Klaasen krijgt rugnummer 6 toebedeeld.
7 juli 2019:
Wilskracht doet zegevieren   >>>
Roda heeft de eerste oefenwedstrijd gewonnen. Tegen vierdeklasser WDZ uit Bocholtz werd het 0-7 met doelpunten van Milts, Wijnen, Glendon, Simikala, Ahidar en Stassen (2).
3 juli 2019:
Spelersnamen keren terug op shirt
Roda heeft de nieuwe tenues gepresenteerd. Enkele centimeters onder het clublogo komt weer de achternaam van de speler te staan. Een detail op de achterkant is het logo van de gekruiste hamers. Andere details zijn het oprichtingsjaar (1962) in de kraag en de gekruiste hamers in de taille.
De nieuwe LEGEA shirts zijn vanaf de Fandag (zaterdag 3 augustus) verkrijgbaar in de Fanshop van Roda.
2 juli 2019:
EvdL behoudt jeugd
Na een periode van interim-trainer van de hoofdselectie keert Eric van der Luer terug naar de jeugdopleiding.
21 juni 2019:
MV
Maurice Verberne is de nieuwe assistent-trainer van Jean-Paul de Jong. De voormalig assistent-coach van NAC tekent een contract voor één seizoen: eerder werkte hij ook al met De Jong samen bij FC Eindhoven. Verberne werkte voor zijn periode bij NAC vijf jaar lang bij FC Eindhoven eveneens samen met De Jong. Als voetballer kwam Verberne uit voor Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC, Top Oss, ADO en MVV. Bij die laatste club werkte hij als assistent- en jeugdtrainer en was hij tevens een tijdje interim-coach van het eerste.
19 juni 2019:
Tak !
Hoofdsponsor Mascot Workwear heeft haar sponsorovereenkomst verlengd. Het Deense bedrijf van werkkleding en veiligheidsschoenen, prijkt minimaal nog één seizoen met haar bedrijfslogo op de voorzijde van het Rodashirt. Gedurende de afgelopen twee seizoenen was Mascot al hoofdsponsor van Roda. In die hoedanigheid heeft MASCOT haar eigen showroom (100m2) in het PLS. Hier kunnen zakelijke relaties het volledige MASCOT concept ervaren.
13 juni 2019:
Somos el orgullo del sur
Roda is een Nederlandse club, met een Limburgs accent en een Duitse uitstraling. Daar gaat vanaf nu een Spaansa salsa overheen na de start van een Spaanstalig Twitter-account over het laatste nieuws van de Trots van het Zuiden: Bienvenido al canal de Twitter de Roda JC Kerkrade. Por aquí te quedas actualizado y no pierdes nada de las últimas noticias del "Orgullo del Sur".            .....
12 juni 2019:
Head of digital scouting
José María Fernández Rubio krijgt een technische functie bij Roda. De Spanjaard komt op voordracht van investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Fernández is al jaren een assistent van Garcia de la Vega, die hem kent uit zijn tijd in Murcia. Hij is een expert op het gebied van data en gebruikt die cijfers onder meer om nieuwe betaalbare spelers te scouten die zich vervolgens in Kerkrade kunnen ontwikkelen.
11 juni 2019:
Nieuwe trainer bekend
Jean-Paul de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van Roda. De 48-jarige oefenmeester tekent voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen. De Utrechtenaar speelde 14 (!) seizoenen voor FC Utrecht. Daarnaast kwam hij als speler uit voor Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en VFL Osnabrück. In 2013 behaalde hij het diploma Coach Betaald Voetbal. Gedurende seizoen 2013-2014 en 2014-2015 was hij hoofdtrainer van FC Eindhoven, waar hij respectievelijk een 6e en knappe 2e plek behaalde. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 werd De Jong door zijn collega trainers beloond met de ‘Gouden Stier’ als beste trainer in de Eerste Divisie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was De Jong als assistent-trainer verbonden aan FC Utrecht, waar hij o.a. samenwerkte met Erik ten Hag. Nadat Ten Hag naar Ajax vertrok, nam werd De Jong hoofdtrainer van FC Utrecht.
8 juni 2019:
Oefenprogramma   >>>
6 juni 2019:
Roda los mer joa   >>>
 
5 juni 2019:
Stadions vanaf 2020 rookvrij
Vanaf het seizoen 2020-2021 mag er in voetbalstadions waar duels uit de eredivisie en de eerste divisie worden gespeeld niet meer worden gerookt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl dat is opgezet door beide voetbalcompetities, in samenwerking met de clubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Vitesse, Ajax en Almere City FC zijn al rookvrij. Ook bij wedstrijden van Oranje mag niet worden gerookt. PSV voert komend seizoen een rookverbod in. Het platform streeft ernaar dat er op geen enkele plek in stadions mag worden gerookt.
4 juni 2019:
Caramba!
De groep ondernemers die In eerste instantie klaarstond om Roda middels een vangnetconstructie te behoeden voor een faillissement blijkt overbodig. De Mexicaanse miljonair Salvador Mauricio Garcia de la Vega waar Roda al eerder gesprekken mee had gevoerd, koopt namelijk 80% van de aandelen van de Limburgse club. Het gouden aandeel blijft in handen van de Stichting.
4 juni 2019:
Niet failliet
Roda is behoed voor een faillissement. Een groep ondernemers staat klaar met geld en een noodplan om de club te redden. Onder hen eigenaar van hostingbedrijf i3D, Stijn Koster (foto).
Het reddingsplan dat klaarligt treedt alleen in werking als de onderhandelingen die Roda met andere investeerders voert tot niets leiden.
 
30 mei 2019:
Alle transfers 2019/2020   >>>
30 mei 2019:
Van RJC naar SCC
De wisselvallig spelende, nooit echt doorgebroken middenvelder Mitchel Paulissen gaat transfervrij over naar SC Cambuur. Behoudens een verhuurperiode bij VVV speelde Paulissen zijn hele carrière bij Roda. De laatste speelminuten bij zijn oude club waren als invaller in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (1-1). In minuut 66 verving hij Djim.
23 mei 2019:
Kortinkje
Roda geeft tot 6% korting op de aanschaf van een nieuwe SCC. Daarvoor dient men de afgelopen drie jaar telkens een SCC gehad te hebben. Per jaar minder geldt er 2% minder korting. Houders van een participatiebewijs krijgen bovendien een extra korting van 2%   >>>
29 augustus 2018:
"Koempel for life"
In een videoboodschap bedankt een vermagerde Korotaev de supporters voor hun ondersteuning en zegt hij alle wedstrijden van Roda te volgen. Totdat hij ooit zelf weer in de gelegenheid is om in Kerkrade te komen kijken besluit hij onderwijl het Roda-logo van zijn shirt kussend met "Koempel for life". Bekijk de boodschap:   >>>   (shift + click)

 


 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar