KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
20 juli 2018:
Last minute goal betekent winst tegen FC Eindhoven
Roda heeft vanavond met 0-1 gewonnen van FC Eindhoven. Engels maakte het beslissende doelpunt in de 92e min. uit een voorzet van Milts.
14 juli 2018:
Returned to sender
Roda heeft alle testspelers te licht bevonden en daarom geen contract aangeboden. Alperen Sahin, Leon Jensen, Brendon-Lee Griffiths en Sebastien Bassong zijn allen heengestuurd.
14 juli 2018:
Verliespartij markeert armoede
Vanavond verloor Roda de derde oefenwedstrijd. Tegenstander VVCS, opgebouwd uit werkloze voetballers, won in het PLS met 1-2.
11 juli 2018:
Roda wint ook tweede oefenwedstrijd
Vanavond heeft Roda met 1-0 gewonnen van Alemannia Aachen. Het doelpunt werd gescoord door Remans in de 80e min.
7 juli 2018:
Roda wint eerste oefenwedstrijd
Vanavond heeft Roda met 0-12 gewonnen van vierdeklasser KVC Oranje uit Bleijerheide. Zowel Mario Engels als Gyliano van Velzen scoorden driemaal.
4 juli 2018:
New kit in town   >>>
Het Masita thuistenue bestaat uit het 'jeel' en het ‘sjwats´ en de kleuren van het uittenue zijn blauw en zwart. De kraag is voorzien van de kreet 'Vier Zunt Roda'. Op de sokken en op de achterzijde van het shirt staat het embleem van de gekruiste hamers. Het shirt is vanaf de Open Dag (5 augustus) te koop in de Fanshop.
3 juli 2018:
Niels Verburgh naar Roda
Roda heeft Niels Verburgh gecontracteerd. De 20-jarige Belgische verdediger komt per direct over van Club Brugge en tekent voor twee seizoenen. TD Van Veldhoven: 'Niels is een talentvolle speler die zowel als centrale verdediger als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. In de nationale ploegen van België (O19, O18 en )17) heeft hij ruimschoots zijn strepen verdiend. Vanaf januari 2018 tot en met juni 2018 werd Niels door Club Brugge verhuurd aan Waasland Beveren, waar hij negen wedstrijden ervaring op het hoogste niveau van België heeft opgedaan. Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC. Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie en hopen dat hij door kan groeien.'
1 juli 2018:
Definitief speelschema eerste divisie   >>>
27 juni 2018:
Van Veldhoven ad-interim algemeen directeur
M.i.v.1 juli bekleedt Harm van Veldhoven de dubbelfunctie van technisch directeur en ad interim algemeen directeur van Roda. Hierbij krijgt hij back- up van de groep lokale ondernemers die de club gaan hervormen. Namens deze groep laat woordvoerder Carel Bouckaert het volgende weten: "Harm van Veldhoven is een persoon die breed gedragen wordt binnen alle geledingen van Roda JC. Wij zijn dan ook erg blij dat hij in het belang van de club deze rol aanvaard heeft. Het betreft een ad interim functie, hetgeen ons de tijd geeft om de komende maanden op zoek te gaan naar een geschikte algemeen directeur die voldoet aan het profiel dat wij voor ogen hebben. Zodra we deze persoon gevonden hebben keert Harm terug in zijn oorspronkelijke rol van Technisch Directeur. Uiteraard stellen wij onze kennis en expertise ter beschikking om hem op bepaalde vlakken te ondersteunen." Van Veldhoven volgt hiermee Wim Collard op. Zijn contract eindigt op 30 juni aanstaande.
25 juni 2018:
Alle transfers   >>>
22 juni 2018:
Opnieuw in beeld
Naast zes regionale, vermogende ondernemers heeft ook projectontwikkelaar Hessel Meijer zich aangesloten bij de groep die de sanering van Roda gaat leiden. De 59-jarige topman van Wyckerveste blijft daarnaast voorlopig commissaris. Meijer was de afgelopen maanden nauw betrokken bij de plannen van Frits Schrouff om een stap terug te doen. Zo had hij geregeld contact met Korotaev, die in ruil voor twee miljoen euro twintig procent van de aandelen van Schrouff heeft overgenomen. De G7, een groep zakenlieden uit vooral de vastgoed- en automatiseringsbranche, gaat Roda doorlichten en reorganiseren. Daarbij zijn forse bezuinigingsmaatregelen niet uitgesloten. Ze hopen zo een nieuw fundament te leggen voor de club, die al jaren zware verliezen maakt en financieel en sportief miskleunt. De ondernemers krijgen het beheer over de aandelen (79,8 procent) van Schrouff en daarmee ook zeggenschap. Mogelijk worden de aandelen ooit doorverkocht aan Korotaev.
15 juni 2018:
Tom Muyters nieuwe doelman
Roda heeft een overeenkomst bereikt met doelman Tom Muyters. De 33-jarige Belg tekende vrijdagmiddag voor twee seizoenen. Muyters speelde eerder voor Jong PSV, Sint-Truiden, Zulte Waregem, FC Eindhoven, Excelsior en Samsunspor. Technisch Directeur Harm van Veldhoven: 'Tom is een betrouwbare keeper met ontzettend veel ervaring in onder andere de Jupiler League. Zijn sturende vermogen en meevoetballende kwaliteiten zijn uitzonderlijk. Met meer dan 8.000 speelminuten en 25 clean sheets in de Eerste Divisie en Eredivisie weet de doelman wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast zal Tom een belangrijke rol gaan vervullen bij de ontwikkeling van de jonge doelmannen welke toegevoegd gaan worden aan de selectie.'
14 juni 2018:
Roda geeft eindelijk openheid   >>>
Het zat er aan te komen. De brief aan de SCC-houders bevatte al een stevige hint en de kreet "Vandaag start de weg naar boven" versterkte het goede nieuws. Echter wat dit precies behelsde hield Roda wijselijk voor zich tot alles op papier stond. Het transitie-seizoen begint!


 

14 juni 2018:
IM-PACT
Roda heeft een doordacht saneringsplan opgezet om de club financieel gezond te maken. Het gaat om een pact van zes bekende ondernemers die samen 31% van Schroufs aandelen kopen en Korotaev die voor twee miljoen euro 20% van de aandelen krijgt. Daarmee heeft het pact 51% van de aandelen. Zodra Korotaev niet meer gehinderd wordt door justitiële problemen is het de bedoeling dat hij tegen een symbolisch bedrag de 31% aandelen van de ondernemers toegeschoven krijgt waarna hij doorgroeit naar een nagenoeg volledige overname van de club (99%). Het volledige bericht uit Dagblad De Limburger   >>>
11 juni 2018:
Mascot zuinigste hoofdsponsor
Uit een benchmarkrapport van marketingbureau Fingerspitz blijkt dat Mascot Workwear de minstbetalende hoofdsponsor is van alle eredivisieclubs. Het Deense bedrijf dat Roda ook na de degradatie blijft sponsoren is met een bedrag van 250.000 euro de zuinigste sponsor. Ajax heeft in Ziggo de gulste gever met 8.000.000 euro. Energiedirect dat PSV sponsort is spekkoper met de hoogste online activatieratio. De online activatieratio is een berekening gebaseerd op het aantal online vertoningen van club & shirtsponsor (excl. stadionnaam) in relatie tot de sponsorbijdrage. Het volledige rapport is in te zien op fingerspitz.nl


 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar