KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
25 september 2020:
Absurde straf iets minder absurd
De tuchtcommissie KNVB heeft de oorspronkelijke schorsing (3+1 voorwaardelijk) voor de rode kaart van Falkenburg bij Roda-Dordrecht verlaagd naar drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.
Roda beraadt zich, in overleg met Erik Falkenburg, of er een hoger beroep wordt ingesteld tegen de schorsing. De club heeft hier vier werkdagen de tijd voor.
 
19 september 2020:
Na stroef begin veel spektakel   >>>
Na een rommelige openingsfase walste Roda uiteindelijk gemakkelijk over FC Dordrecht heen. In een bij vlagen heerlijke wedstrijd viel er te genieten van vier doelpunten maar waren er ook enkele overbodige kaarten.
Roda - Dordrecht: 4-0
 
12 september 2020:
Niet opgewassen tegen serieuze tegenstander   >>>
Het fysiek veel sterkere Graafschap heeft Roda geen enkele kans gegeven in het spel te komen. Bovendien rammelde de Rodadefensie in alle geledingen waardoor de superboeren eenvoudig doelpunten konden shoppen.
De Graafschap - Roda: 4-0
10 september 2020:
Qual der Wahl
Met het aantrekken van de 32-jarige aanvallend middenvelder Erik Falkenburg heeft trainer Streppel heel wat keuzemogelijkheden voor zijn formatie. Falkenburg komt over van ADO Den-Haag. Roda wordt zijn achtste Nederlandse club. Met ruim 300 wedstrijden in de eredivisie heeft Roda een ervaren speler ingelijfd. Het contract dient tot einde seizoen.
8 september 2020:
De piek op de kerstboom
Roda heeft de gewenste spits gevonden. De 29-jarige Amsterdammer Fabian Serrarens komt transfervrij over van het Poolse Arka Gdynia en tekent tot en met het einde van het huidige seizoen, met een optie voor het seizoen 2021-2022. Serrarens, opgeleid door o.a. Ajax, speelde tot op heden 190 duels in de eerste divisie voor o.a. De Graafschap en Almere City en scoorde daarin zestig maal. Serrarens sluit donderdag aan bij het eerste elftal van Roda en zal spelen met rugnummer 9. Eerder werd bekendgemaakt dat verdediger Richard Jensen bij Roda blijft.
6 september 2020:
Goede eerste helft verbloemt tekortkomingen   >>>
Het publiek heeft kunnen genieten van beduidend beter voetbal dan in het vorig seizoen. In een prima eerste helft was Roda veel sterker dan de matige tegenstander. In de tweede helft kon echter Roda niet meer domineren. Kracht en scherpte ontbraken terwijl de wissels niks extra's brachten.
Roda - TOP Oss: 3-0
 
3 september 2020:
"Moderne" linksback
Roda heeft Amir Absalem gecontracteerd. De 23-jarige linksback komt transfervrij van FC Groningen en tekent voor twee seizoenen. Absalem uit Capelle aan den IJssel, ging in 2016 van de Feyenoordjeugd naar Jong FC Groningen waar hij tot 16 wedstrijden kwam. Het afgelopen seizoen werd Absalem door FC Groningen verhuurd aan Almere City. Hij noemt zichzelf een adept van de moderne back; een verdediger die ook aanvallend denkt.
 
1 september 2020:
Youri Roulaux nieuwe doelman
De 21-jarige doelman van Jong PSV tekent een eenjarig contract met een optie tot nog een jaar. Hij is direct inzetbaar en meteen nodig vanwege de blessure van eerste doelman Hoekstra en de breuk met tweede doelman Novakovic. De speler uit Waalre komt uit de PSV-opleiding waar hij het tot derde doelman schopte. Dit seizoen keepte hij voor FC Eindhoven. Met die club speelde hij op 3 augustus een oefenduel tegen Roda   >>>
 
30 augustus 2020:
Roda wint eerste duel maar verliest keeper   >>>
Een uitgedunde selectie van Jong Ajax bleek geen degelijke tegenstander. Dat maakt de overwinning van Roda niet minder belangrijk en zeker niet onverdiend.
Jong Ajax - Roda: 0-4.
23 augustus 2020:
Nieuw Roda heeft perspectief   >>>
In een vooral in de tweede helft aantrekkelijk duel heeft Roda met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Het frame staat, maar een spits ontbreekt.
 
15 augustus 2020:
Hannover veel sterker   >>>
Vanmiddag heeft Roda zijn voorlaatste oefenwedstrijd met 3-1 verloren van Hannover '96. De ploeg uit de Tweede Bundesliga bleek veel sterker.

Alle transfers   >>>
10 augustus 2020:
Roda huurt Cypriotische middenvelder
Roda heeft de Cypriotische middenvelder Michalis Ioannou voor één seizoen gehuurd van Anorthosis Famagusta. Ioannou is drievoudig Cypriotisch international en werkte bij topclub Anorthosis samen met de huidige Roda trainer Streppel.
 
10 augustus 2020:
Doelman Jan Hoekstra huur-optie Roda
Jan Hoekstra, tweede doelman van FC Groningen, wordt mogelijk verhuurd aan Roda JC. De 22-jarige getalenteerde Hoekstra, tevens doelman van Jong Oranje, is al twee seizoenen lang de stand-in van Sergio Padt. In die periode keepte hij alleen het bekerduel met Harkemase Boys. Het is de bedoeling dat Hoekstra voor één jaar aan Roda wordt verhuurd. Hoekstra zag eerder een overgang naar Cambuur afketsen.
9 augustus 2020:
Spits(en) nodig   >>>
Tegen een matig FC Den Bosch heeft Roda vrijdagmorgen een schlemielige 2-1 nederlaag geleden. De oefenpot maakte eens te meer duidelijk dat versterking noodzakelijk is op de spitsenpositie.
4 augustus 2020:
Contract voor proefspeler Patrick Pflücke
De 23-jarige middenvelder tekent een overeenkomst tot en met seizoen 2021-2022. Pflücke, geboren in Dresden, komt transfervrij over van KFC Uerdingen. Hij is opgeleid bij o.a. FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Pflücke is de afgelopen periode bij Roda op proef geweest en liet een overtuigende indruk op de technische leiding achter.
4 augustus 2020:
Geflatteerde oefenzege   >>>
Gisteren won Roda met 3-1 van FC Eindhoven na een 1-1 ruststand.
 
3 augustus 2020:
Bestuurlijk organigram afgerond   >>>
De groep Phoenix maakte vanmiddag bekend dat de nieuwe organisatiestructuur definitief is ingevuld. Het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, de Compliance Officer en de Algemeen Directeur zijn na een zorgvuldige werving- en selectieprocedure gevonden. Nieuwe AD is de 43-jarige Noordlimburger Martijn Wismans (foto) die behalve een enorm commerciële  achtergrond ook een voetbalhobby heeft als voorzitter van VV Hegelsom.
1 augustus 2020:
Nog lang niet klaar   >>>
In een "experimentele" oefenwedstrijd tegen hoofdklasser SV Meerssen is duidelijk geworden dat Roda over onvoldoende kwaliteit beschikt om voor een plaats in de top 5 van de eerste divisie te spelen. Voor eigen publiek verloor de ploeg verrassend met 2-3.
 
30 juli 2020:
Niek Vossebelt naar Roda
De 28-jarige middenvelder komt transfervrij over van Almere City FC en tekent voor twee seizoenen. Vossebelt kwam o.a. uit voor PEC Zwolle, Willem II, FC Emmen, FC Den Bosch en Almere City FC. Met 40 eredivisieduels en 235 wedstrijden in de eerste divisie is het een ervaren speler.
 
22 juli 2020:
Prima oefenzege op Royal Antwerp FC   >>>
Roda heeft de derde oefenpartij met 1-3 gewonnen van eersteklasser Royal Antwerp FC.
 
17 juli 2020:
Tweede oefenzege   >>>
Roda heeft het tweede oefenduel in voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-7 gewonnen. Op Sportpark Neerhagerbos was derdeklasser WDZ uit Bocholtz de tegenstander.
 
17 juli 2020:
Kees Luijckx keert terug
Luijckx tekent voor één jaar. De 34-jarige verdediger keert zodoende terug naar de club waar hij seizoen 2013-2014 ook speelde. ‘Ik vind het mooi om na 7 jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten‘.
Van As: ‘Hij wordt één van de bepalende spelers op en naast het veld‘.
16 juli 2020:
Lambrix overtuigt
Roda heeft Xander Lambrix vastgelegd. De 20-jarige Belgische verdediger komt transfervrij over van KRC Genk en tekent voor twee seizoenen. Lambrix doorliep de jeugdopleiding van KRC Genk. Vanaf begin juli was hij op proef bij Roda en wist hij een overtuigende indruk achter te laten bij de technische leiding. De linksbenige centrale verdediger zal spelen met rugnummer 20.
 
11 juli 2020:
Roda wint eerste oefenwedstrijd   >>>
Roda heeft op Sportpark Kaalheide de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen met 15-0 tegen derdeklasser Alfa Sport. Roda speelde met een mix van selectiespelers, jeugd en testspelers. In de tweede helft stond er een geheel ander elftal in het veld dan in de eerste helft.
19 juni 2020:
Goppel naar Roda
Roda heeft Thijmen Goppel gecontracteerd. De vleugelspits tekent een contract voor twee seizoenen. De 23-jarige Goppel komt transfervrij over van ADO Den Haag, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan MVV. TD Van As is blij met de komst van de buitenspeler: “Thijmen stond al geruime tijd op ons lijstje. Met zijn snelheid en drive zal hij een belangrijke schakel worden op de rechterflank van het nieuwe Roda JC. Jurgen en ik waren er beiden van overtuigd dat deze speler een absolute meerwaarde is voor de club."
 
10 juni 2020:
Jurgen Streppel definitief nieuwe trainer
Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Roda. De 50-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar. Streppel is oud-voetballer van Helmond Sport, RKC en Telstar en speelde zelfs nog kort bij Roda JC. Na zijn spelersloopbaan was hij trainer bij o.a. Willem ll, Helmond Sport, SC Heerenveen, Anorthosis Famagusta en Al-Jazira.
Streppel: ‘Ik ben blij om bij Roda aan de slag te kunnen. Onze eerste ambitie is om terug te keren naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en daarna zien we verder.‘
5 juni 2020:
Publiek welkom vanaf januari 2021   >>>
De KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie willen in zeven fases terug naar volle stadions. De hoop is om vanaf 1 januari weer iedereen toe te kunnen laten.
In de maanden ervoor is het streven om gedeeltelijk publiek toe te laten.

 

5 juni 2020:
Gemeente Kerkrade akkoord met huurverlaging stadion   >>>
De gemeente Kerkrade wil Roda JC de komende drie jaar opnieuw uitstel van betaling verlenen voor een fors deel van de huur van het Parkstad Limburg Stadion.

 
21 mei 2020:
A la prochaine!   >>>
Geert-Jan Jakobs heeft een prachtige profielschets van Aleksei Korotaev weten te schilderen binnen een artikel over de Phoenix-groep die Roda de komende drie jaar gaat sturen.
20 mei 2020:
Roda herrijst opnieuw   >>>
Een groep regionale ondernemers met een Roda-hart, bestaande uit Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en Mercurius heeft daartoe een plan opgesteld, in het belang van de toekomst van ‘de Trots van het Zuiden´.
19 mei 2020:
Korotaev levert aandelen in
Korotaev levert zijn twintig procent van de aandelen in waardoor weg vrij is voor een nieuw toekomstplan voor Roda. Het akkoord tussen Roda en Korotaev, dat per e-mail werd gesloten, moet nog worden geformaliseerd. Beide partijen moeten samen naar de notaris zodat de aandelen officieel kunnen worden overgedragen. Omdat Korotaev vanwege een juridische kwestie Dubai niet kan verlaten, moet het hele proces via een videoverbinding worden geregeld.
 
30 april 2020:
Hervatting trainingen
Roda heeft de selectie opgedeeld in drie groepen, die afzonderlijk van elkaar vanaf maandag 4 mei de trainingen zullen hervatten volgens het KNVB-protocol. De trainingen vinden achter gesloten deuren plaats; er kan geen toegang worden ontleend aan supporters en pers. De drie verschillende trainingsgroepen zijn nooit gezamenlijk aanwezig in het stadion. Voorafgaand, gedurende en na afloop van de trainingen zal er 1.5 meter afstand in acht worden gehouden. De trainingsvormen worden hierop aangepast. Spelers douchen niet op de club en geven geen fysieke interviews.
21 april 2020:
Hogenelst definitief weg
Roland Hogenelst heeft besloten zich terug te trekken uit Roda. "Ik wil het nieuwe clubje investeerders Stienstra, Koster en Hodenius niet in de weg zitten. Ik accepteer dat ik al mijn investeringen kwijt ben en ik hoop dat ik uiteindelijk een bijdrage heb mogen leveren aan een financieel gezond, succesvol Roda JC."
 
20 april 2020:
Hogenelst in vertrekmodus, Hodenius in de startblokken   >>>
Roda krijgt mogelijk een nieuwe investeerder nu Roland Hogenelst op een vertrek aanstuurt. Nadrukkelijk in beeld is Roger Hodenius, mede-oprichter van Flow Traders en bekend van een sprookjeshuwelijk met ex-GTST actrice Gigi Ravelli.
 
2 april 2020:
Vage deal schept geen duidelijkheid in eindeloze Roda-soap
Dankzij Frits Schrouff heeft Roda de salarissen van maart kunnen betalen. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd:   >>>
1 april 2020:
Game over
Minister-president Rutte heeft benadrukt dat er tot 1 juni niet gevoetbald mag worden. De UEFA wil dat alle competities uiterlijk 30 juni zijn afgelopen, mede omdat een dag later nieuwe contracten ingaan. Voor het Nederlandse voetbal lijkt dit nu simpelweg onhaalbaar. Overigens liet de UEFA al wel de deur op een kier voor competitievoetbal na 30 juni. Indien de competities niet uitgespeeld worden is het mogelijk dat het hele seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd. Er zijn dan geen degradanten of promovendi. Evenmin is er dan een kampioen.
31 maart 2020
Schlösser blijft
Roda heeft de optie in de overeenkomst met Pepijn Schlösser gelicht. De 22-jarige rechtsback speelde dit seizoen in 26 wedstrijden voor de club. TD Van As: “Pepijn is een talentvolle back uit eigen kweek. Met zijn aanvallende kwaliteiten heeft hij bewezen dat zijn opkomende drive erg gevaarlijk kan zijn. Tegelijkertijd moet hij op het verdedigende gebied nog koelbloediger worden."
28 maart 2020:
Croux blijft
Jordy Croux heeft zijn contract bij Roda met één seizoen verlengd. De club heeft de optie in de overeenkomst gelicht. Croux kwam vorig seizoen over van Willem II. In de twintig duels die hij speelde gaf hij zes assists en scoorde hij drie keer. TD Van As: “Jordy is een buitenspeler met enorm veel snelheid en een goede actie. Hij moet een bepalende rol gaan krijgen in het aankomende seizoen met méér assists en méér doelpunten."
 
27 maart 2020:
Novakovic blijft
Roda heeft de optie in de overeenkomst met Radomir Novakovic gelicht. Dit betekent dat de Duitse doelman tot einde seizoen 2020-2021 bij Roda blijft. De 20-jarige doelverdediger had een aflopend contract met een optie voor één extra seizoen. TD Van As: “Radomir is een jonge talentvolle keeper die zijn kans heeft gepakt in de laatste wedstrijden. Met zijn reflexen is hij een sterke lijnkeeper maar tegelijkertijd weten wij en hij ook dat zijn kwaliteiten op het gebied van meevoetballen moeten verbeteren."
23 maart 2020:
Corona drukt Roda in ernstige crisis
Dagblad De Limburger beschrijft in een artikel hoe groot de financiële nood bij Roda is en hoe moeilijk en ingewikkeld het is om deze crisis het hoofd te bieden   >>>

 
15 maart 2020:
Voorlopig geen voetbal, ook geen trainingen
Nieuwe kabinetsmaatregelen vanwege het coronavirus betekenen onder meer dat er in het betaald voetbal niet gespeeld zal worden tot 6 april in plaats van 31 maart. In de eerste divisie zijn inmiddels speelronden 30, 31, 32 en 33 uitgesteld. Op 10 april staat momenteel de volledige speelronde 34 op het programma. De KNVB roept tevens alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De voetbalbond volgt hiermee het advies van de overheid op om alle sportaccommodaties te sluiten. Dit betekent dat de clubs ook niet meer kunnen trainen.
11 maart 2020:
AFGELAST
Vrijdagavond speelt Roda thuis tegen middenmoter Telstar. Het is de eerste wedstrijd onder leiding van interim hoofdtrainer Trost. Scheidsrechter: Bax. Aftrap: 20.00 uur. Roda - Telstar vorige keer:   >>>
Naar aanleiding van een pakket aan maatregelen om de uitbraak van het corona virus in Nederland te beperken, heeft de KNVB besloten om alle wedstrijden tot en met 31 maart a.s. af te gelasten.
Voor Roda zijn dit de wedstrijden Roda-Telstar (13 maart), Helmond Sport-Roda (20 maart) en Roda-Go Ahead Eagles (29 maart). Reeds gekochte toegangskaarten voor een van voornoemde wedstrijden blijven vanzelfsprekend geldig. De duels zullen worden ingehaald op nader te bepalen data.
6 maart 2020:
Butcher maakt het karwei af
Roda heeft René Trost als nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd tot en met het einde van het lopende seizoen. Trost is een goede bekende; hij speelde jarenlang als verdediger bij Roda en was er ook reeds hoofd- en assistent-trainer, scout en hoofd jeugdopleidingen. Trost zal aanstaande maandag officieel worden gepresenteerd. Op woensdag 11 maart aanstaande zal hij voor de eerste keer voor de groep staan.
27 februari 2020:
Geen extra strafpunt
Roda heeft een verdere puntenaftrek afgewend. De Licentiecommissie van de KNVB legde de BVO op 1 november 2019 een straf op van één punt aftrek. De club ging in beroep, waarna de Beroepscommissie licentiezaken van de KNVB het verweer onlangs gegrond verklaarde. Begin december werd Roda wel drie punten in mindering gebracht. Reden daarvoor was het bestuurlijke gerommel rond overnamekandidaat Garcia de la Vega
12 februari 2019:
TaDa
Roda heeft in Jeffrey van As een nieuwe technisch directeur. Hij tekent een contract tot en met einde seizoen 2021-2022. Van As (47) begon zijn carrière als voetballer bij Ajax en speelde vervolgens bij MVV, NAC en ADO Den Haag. Daarnaast was de Leidenaar tussen 2010 en 2019 bij NAC en ADO Den Haag o.a. technisch directeur. Sinds de zomer van 2019 zat Roda na het vertrek van Harm van Veldhoven zonder TD.
5 februari 2020:
Bijltjesdag in Kerkrade
Commissaris, sponsor, G7-lid, stadiondokter, troubleshooter Hessel Meijer (60) kan niet meer trots zijn op Roda en vertrekt daarom. Ook Jean Paul de Jong is gezien. Na de beschamende reeks van 13 wedstrijden zonder zege wordt afscheid genomen van de hoofdtrainer die al langer onder vuur lag bij spelers, personeel en supporters. Assistent-trainer Verberne neemt zijn werk tijdelijk over.
5 februari 2020:
Drinken voor Roda
Roda laat via haar officiële website bij monde van interim-directeur Karel Bouckaert weten dat het consumptief gedrag van de supporters positief bijdraagt aan het budget van de club. De horeca-baten komen voortaan ten goede aan de club en niet meer aan derde partijen.
31 januari 2020:
Spaarzame kansen gemist   >>>
TOP Oss - Roda: 0-0
 
2 januari 2020:
Bier weer duurder
Vanaf 1 januari 2020 kost een munt €2,50 (was €2,30). Tevens wordt de inhoud van de drankbekers gewijzigd. Kleintjes gaan van 0.2 naar 0.25 liter en grote van 0.5 naar 0.4 liter. De prijs voor een grote beker gaat van 2 munten naar 1.5 munt. De prijs per liter voor een kleine beker daalt hierdoor van €11,50 naar €10,00 maar stijgt voor een grote beker van €9,20 naar €9,38.
 

5 december 2019:
Kale kip toch geplukt
De Onafhankelijke Beroepscommissie Licentiezaken Betaald Voetbal heeft het beroep van Roda inzake de puntenaftrek wegens het in strijd handelen met de licentieregels afgewezen. Daardoor wordt het totaal aantal punten dat door Roda heeft behaald (19), per direct wordt verminderd met drie punten. Tevens moet de club een geldboete ter grootte van €12.500 betalen. Specifiek gaat het erom dat Garcia De la Vega zonder voorafgaande toestemming van de OLBV meer dan 25% van de aandelen/zeggenschapsrechten in Roda JC heeft verkregen.De geldboete wordt definitief opgelegd als gevolg van het niet voldoen aan de informatie- en meldplicht en voor het niet voldoen aan de kwaliteitseisen (1,4,6) uit de Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuïteit licentiehouder.De drie punten worden afgetrokken van de totaalstand; niet van het puntenaantal van de huidige én aankomende periodes. Er is géén beroep mogelijk.

28 oktober 2019:
Koster en (toch) Hogenelst nemen Roda over
Roda komt te elfder ure in handen van horeca-man Hogenelst en ICT-ondernemer Koster. Ze nemen de club over samen met drie lokale ondernemers. Daarnaast is Korotaev nog altijd mede-eigenaar met 20% van de aandelen.
6 oktober 2019:
Briljante column Paul Onkenhout   >>>
"Roda JC, een van de meest opwindende clubs van Nederland, Europa zelfs. Bij Roda JC is altijd wat te doen."   >>>
 
2 oktober 2019:
Laatste stuiptrekkingen van een fantast   >>>
Highlights uit een kritisch interview van Geert-Jan Jakobs met Garcia:   >>>
29 september 2019:
Roda compleet stuurloos   >>>
Mullenders is niet transparant, Schrouff is onbekwaam, Som beschermt crimineel Garcia, Ugbo krijgt salaris niet. Een kleine bloemlezing uit de oneindig lijkende reeks verwikkelingen waarin Roda terecht is gekomen met als klap op de vuurpijl een door Garcia verlangde oprotpremie van 250.000 euro. De club is nu niet alleen stuurloos maar dreigt bovendien failliet te gaan. Roda kent al jarenlang een miserabel management maar met het binnenhalen van Garcia heeft de club vrijspel gegeven aan het paard van Troje. Het NRC komt opnieuw met een opzienbarend artikel dat een absolute must-read is:   >>>
27 september 2019:
Mexicaan verjaagd in goed gecoördineerde actie + punt tegen koploper   >>>
In een van de meest bizarre voetbalavonden in het PLS is beoogd eigenaar van de club Garcia de la Vega door supporters uit het stadion gezet. Minuut 40 was het startsein voor deze goed opgezette actie. Daarvóór was er tijdens minuut 12 een fel betoog vanaf de Theo Pickée tribune tegen de Mexicaan. De Koempeltribine was als onderdeel van dit protest gedurende de eerste helft volkomen leeg. Voetballend stelde de eerste helft weinig voor. In de tweede helft, ironisch genoeg na het verwijderen van Garcia, speelde Roda bij vlagen aantrekkelijk vechtvoetbal. Roda - Graafschap: 1-1   
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar