KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
29 november 2021:
Uitgespeeld   >>>
Het restant van de eerder uitgestelde derby tegen MVV is vanmiddag uitgespeeld. In een vermakelijke wedstrijd waarin Roda de betere ploeg is vallen de doelpunten binnen vijf minuten.
MVV - Roda: 1-1
26 november 2021:
Drie keer niks   >>>
Geen publiek, geen doelpunten en geen fatsoenlijk voetbal. Een gelijkspel, maar iedereen verliest.
Roda - VVV: 0-0
22 november 2021:
Hopeloos   >>>
Het wordt per wedstrijd duidelijker dat de selectie te weinig kwaliteit heeft om ook maar enige aanspraak te maken op promotie. Tegen het beloftenelftal van Ajax blijkt dat eens te meer. Individuele fouten en het ontbreken van een echte spits zijn deze avond de belangrijkste ingrediënten voor een nieuwe sof.
Jong Ajax - Roda: 2-1
19 november 2021:
Hardleers Roda geeft zege weer weg   >>>
In een leeg stadion wordt een al even zielloze partij voetbal gespeeld. Een snelle achterstand wordt snel goedgemaakt door Limbombe en in de tweede helft brengt Vente Roda op voorsprong. Diezelfde Vente komt daarna twee keer vrij voor de keeper maar scoort niet. Omdat Roda dan zoals vanouds niet van de eigen goal afspeelt is het wachten op de tegentreffer die volstrekt voorspelbaar in de eindfase valt.
Roda - Jong AZ: 2-2
13 november 2021:
Supporters buitenspel
De voetbalstadions zijn door covid-maatregelen van de overheid de komende drie weken opnieuw gesloten voor publiek. De KNVB gaat de mogelijkheid onderzoeken om de hierdoor getroffen wedstrijden in Eredivisie en Eerste Divisie op te schorten. Voor Roda betreft het de wedstrijden Roda - Jong AZ, Jong Ajax - Roda, Roda - VVV, FC Dordrecht - Roda en het restant van MVV - Roda JC. Buiten dit, valt het niet uit te sluiten dat er na deze drie weken een verlenging volgt van de maatregelen.
5 november 2021:
Veni Vedi Vente   >>>
Roda komt al snel op voorsprong tegen het gehavende Helmond Sport dat vijf basisspelers mist. Kort na de rust is de eindstand al bereikt die hoger had kunnen uitvallen. Bij alle doelpunten was Vente de aangever.
Helmond Sport - Roda: 0-3
29 oktober 2021:
Derby MVV-Roda gestaakt   >>>
In een vrij tamme wedstrijd waarin MVV de betere kansen creëert komt het vuurwerk voornamelijk van de tribunes. Nadat ook nog supporters het veld opkomen wordt de al stilgelegde wedstrijd definitief gestaakt.
MVV - Roda: 0-0 (gestaakt)
26 oktober 2021:
Inbrengen basisspelers blijkt noodzakelijk voor goed resultaat   >>>
Roda start matig met een B-elftal dat zeven basiskrachten ontbeert. Streppel wisselt laat waardoor de minimale zege tot de 90e minuut op zich laat wachten.
23 oktober 2021:
Verloren door persoonlijke fouten en zwakke bank   >>>
De snelle achterstond na belabberd keeperswerk wordt snel weggewerkt met een mooie uitgespeelde goal. Na een eigen doelpunt van Roda schakelt Emmen over op temporiseren en kan het leunen op zijn fysieke overwicht. Roda is de beter voetballende ploeg maar kan dit niet uitdrukken met meer doelpunten. Emmers en Vente hebben gemene tikken opgelopen en moeten gewisseld worden. Adequate vervangers zijn er echter niet.
Roda - FC Emmen: 1-2
18 oktober 2021:
Verdiende maar benauwde overwinning   >>>
Na een sterke eerste helft waarin Roda een comfortabele voorsprong neemt komen er na rust gaandeweg problemen. Na een tegentreffer lijkt de winst opnieuw vergeven te worden. De gelijkmaker blijft echter uit.
Jong FC Utrecht - Roda: 1-2
15 oktober 2021:
Puntverlies over zichzelf afgeroepen   >>>
In een matige wedstrijd waarin Roda al gauw op achterstand komt na een blunder van keeper De Boer herstelt het team zich enigszins en komt het zelfs op voorsprong. Daarna is de scherpte weg en zet Roda de deur open voor de tegenstander. Die doet het onvermijdelijke.
Roda - Jong PSV: 2-2
1 oktober 2021:
Goed spel beloond met krappe zege   >>>
In deze wedstrijd heeft Roda van begin tot einde een veldoverwicht. Het royale balbezit leidt tot een flink aantal goede kansen waarvan er maar twee benut worden. Limbombe houdt de bal steevast te lang bij zich en spits Vente wordt mede daardoor onvoldoende bereikt.
Roda - FC Eindhoven: 2-0
24 september 2021:
Geblaft maar niet gebeten   >>>
Roda begint pas in de tweede helft te voetballen. Gecreëerde kansen worden door gebrek aan stootkracht echter niet afgemaakt. Door zwak defensief werk was de eerste helft al vergeven.
ADO Den Haag - Roda: 2-0
17 september 2021:
Roda overklast TOP Oss   >>>
Vanaf het begin dicteert Roda de wedstrijd waarin Limbombe twee keer scoort. Pas in het laatste kwartier creëert Oss enkele goede kansen.
Roda - TOP Oss: 2-0
13 september 2021:
Spectaculaire puntendeling   >>>
Over het geheel gezien speelt Roda iets beter dan de tegenstander. Uit twee blunders van Jensen vallen echter twee doelpunten voor Volendam. Ook Volendamspeler Van Mieghem gaat de fout in met een geelrode kaart. Uit twee corners scoort Roda twee doelpunten.
FC Volendam - Roda: 2-2
10 september 2021:
Scorend vermogen ontbreekt   >>>
De eerste helft domineert Roda. In de tweede helft is de wedstrijd iets meer in evenwicht. Over het geheel is Roda de betere ploeg maar weet het niet te scoren.
Roda - NAC: 0-0
29 augustus 2021:
Streppel laat Roda schutteren   >>>
In eerste instantie loopt Roda achter de feiten aan met Vossebelt in de spits en een grabbelende doelman. Na een spectaculaire kanteling in de stand brengt de trainer een verdediger voor een aanvaller. Vanaf dat moment kantelt de stand opnieuw en wint Almere in extremis.
Roda - Almere City FC: 3-4
20 augustus 2021:
Roda wint op zijn Duits   >>>
In een matige wedstrijd waarin Streppel weer erg laat met de gewenste wissels kwam heeft Roda in de laatste seconden van de extra tijd gewonnen van Telstar dat bij rust nog met 3-1 voorstond.
Telstar - Roda: 3-4
13 augustus 2021:
Excelsior is blij met de afvallende bal   >>>
Roda speelde aanvallend. Van de foutjes die daarbij horen maakte Excelsior gretig gebruik. Nadat Vente en Emmers binnen de lijnen kwamen nam de dreiging verder toe. In een zinderend spannende slotfase waarin keeper De Boer minuten lang in de andere zestien meespeelde deed Roda er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Deze missie mislukte helaas.
Roda - Excelsior: 1-2
7 augustus 2021:
Verdiende overwinning drukt clubzorgen even naar de achtergrond   >>>
Een sterk en fris spelend Roda heeft serieus kampioenskandidaat De Graafschap met 0-3 verslagen. Nieuweling Jubitana maakte met twee doelpunten een fijn debuut. Deze overwinning geeft de supporter weer enige moed tegen de achtergrond van de bestuurlijke chaos die momenteel bij de club heerst.
De Graafschap - Roda: 0-3
5 augustus 2021:
Ontslag Van As slaat in als bom
Totaal onverwacht is heden TD Jeffrey van As ontslag aangezegd. Eerder stapten Ritchie Bex, Robert Jan Lambrichts en René Trost al uit hun functies bij Roda. Om de chaos nog groter te maken wordt ook AD Martijn Wismans rond de herfst de laan uitgestuurd. In het nu ontstane machtsvacuüm zijn Joop Janssen, Jos Som en Bert Peels enerzijds en de Phoenix-groep anderzijds de spelers die om het hardst aan de draadjes van de poppen trekken.
4 augustus 2021:
RvC rommelt door
Na het vertrek van René Trost zijn nu ook Ritchie Bex (compliance officer) en Robert-Jan Lambrichs (Human Resources en juridische zaken) uit de RvC gestapt vanwege onder meer het disfunctioneren van Joop Janssen en de algehele visie van Phoenix. Lambrichs is bij de politie teamchef binnen het domein Veilig en Gezond Werken voor Zuid-Nederland. Hij heeft ruime ervaring in opsporing en aanpak openbare orde. De 38-jarige Bex heeft een consultancyburo (RIFICO Consultancy) en veel ervaring op het gebied van Risk Management, Finance en Compliance.
31 juli 2021:
Prima resultaat tegen Bundelsligaclub 1. FC Köln   >>>
Een sterk verdedigend Roda heeft met 1-1 tegen het veel sterker geachte Köln gelijkgespeeld. Uit een van de schaarse uitvallen kwam Roda zelfs op voorsprong. 1. FC Köln wist op "zijn Duits" een tegentreffer te forceren in de slotminuten.
23 juli 2021:
Zwakke selectie verliest van RKC   >>>
Met het vertrek van Goppel en de zwaar tegenvallende beoogd nieuweling Maatsen konden de fouten van vooral Bouchouari niet gecompenseerd worden. De selectie is nog lang niet salonfähig en zal in de huidige bezetting geen enkele rol van betekenis kunnen spelen in de competitie die al over twee weken begint.
20 juli 2021:
Alle transfers   >>>
Overzicht van alle transfers van dit seizoen. Doorklikbaar naar eerdere seizoenen.
18 juli 2021:
Gelijk tegen Belgische tweedeklasser Lommel SK   >>>
Het meest opvallende in deze rommelige oefenwedstrijd is dat Goppel die weliswaar in de selectie zit, geen enkele speelminuut krijgt. Exit Goppel dus.
 
14 juli 2021:
Roda wint oefenduel tegen Patro Eisden   >>>
Deze vierde oefenwedstrijd werd gewonnen met 1-2 door doelpunten van Remans en Vijgen. Patro Eisden speelt op het derde Belgische niveau.

 

10 juli 2021:
Prima oefenpot   >>>
Roda heeft gelijk gespeeld tegen eersteklasser (= eredivisie in NL) KV Mechelen.
 
3 juli 2021:
Roda reserves winnen van tweedeklasser VV Walram   >>>
 
1 juli 2021:
Roda wint van tweedeklasser LHC   >>>
Het eerste oefenduel van dit seizoen is met 1-7 gewonnen tegen tweedeklasser LHC. Doelpuntenmakers aan Rodazijde waren Vossebelt (2x), Pflücke (2x), Vijgen (2x) en Goppel.
28 juni 2021:
Schema competitie- en oefenwedstrijden   >>>
27 mei 2021:
Plastic raus
Het kunstgras van Wim Collard gaat weg. Roda gaat terug naar echt gras. Het echte gras werd destijds verpatst aan supporters. Het kunstgras van nu wordt maatschappelijk verantwoord verprutst.
25 mei 2021:
Korotaev nu nog definitiever vrijgesproken
Voormalig Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft de juridische strijd tegen financieringsmaatschappij Helin gewonnen. De Zwitsers-Russische zakenman werd o.a. verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. Korotaev heeft beide zaken definitief gewonnen. Een terugkeer bij Roda zit er volgens zegsman Gonin -zeker voorlopig- niet in.  Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda als overnamekandidaat. Zomer 2018 nam hij twintig procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff en investeerde hij bij zijn aantreden in het PLS twee miljoen euro en betaalde later nog eens een gelijk bedrag voor zijn aandelen. In mei vorig jaar deed hij afstand daarvan. Dit was een voorwaarde van de nieuwe funders van de ondernemersgroep Phoenix.
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar