KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
21 januari 2020:
Onhoudbare situatie   >>>
Op een enkeling na is het huidige team ongeschikt voor betaald voetbal. De trainer mist voortschrijdend inzicht. Na de tiende wedstrijd op rij zonder overwinning is dit het meest miserabele seizoen ooit. De (beoogd) aandeelhouders blinken niet uit door transparantie en snappen niet dat het grootste kapitaal van de club op de tribunes zit. Tegen Jong AZ was de bezettingsgraad in het PLS 10% en in de derby tegen MVV 35%. Cijfers als spijkers aan de doodskist van de voormalige Trots van het Zuiden. Inmiddels afgegleden tot de slechtste club van Limburg.
Jong FC Utrecht - Roda: 2-1
14 januari 2020:
"Weg met schreeuwerds en graaiers"
Na de plotselinge vervanging van interim-directeur Huirne door interim statutair directeur Bouckaert waait er een rookgordijn door het ondernemerscollectief bij Roda waarvan de leden over het algemeen aangeduid worden met "beoogd aandeelhouder". Binnen het gremium FSU waarbinnen 79,8% van de aandelen van de club zijn ondergebracht is er vooral bij Maurice Jongen (Medisana) onbegrip omdat hij voornoemde personeelswissel via de media moest vernemen. De turbulente sfeer die hierop volgde werd even overschaduwd door de daverende derby. Inmiddels lijkt het erop dat Roland Hogenelst en Stijn Koster de dienst uitmaken. Eerstgenoemde komt met een stevige uitspraak: "Goede sponsors zijn welkom, schreeuwerds en graaiers mogen wegblijven. Alle lijken gaan uit de kast." Verder komt er waarschijnlijk een samenwerking met een Engelse investeringsmaatschappij. Woensdag wordt hierover uitsluitsel verwacht.
12 januari 2020:
Spectaculaire slotminuut voorkomt afgang   >>>
Roda - MVV: 2-2

 

9 januari 2020:
Gunst
Roda heeft zoals verwacht Maxime Gunst gecontracteerd. De 27-jarige linksback mocht onlangs al een halve wedstrijd meedoen in het vriendschappelijke duel tegen Westerlo. De bij MVV in ongenade gevallen Gunst mag mogelijk zijn debuut maken tegen uitgerekend MVV. Gunst speelde eerder bij o.m. Eendracht Aalst, FC Eindhoven en MVV. Hij is vertrouwd met JPJ die trainer was in Eindhoven toen hij daar speelde.
6 januari 2019:
Talentvolle keeper wil weg
Radomir Novakovic, de talentvolle 19-jarige keeper die in 2018 vanuit de jeugdopleiding van BMG naar Roda kwam komt nauwelijks aan spelen toe. De 35-jarige Tom Muyters is immers steevast eerste keuze. Invalbeurten en optredens in bekerwedstrijden en vriendschappelijke potjes vormen te weinig perspectief voor de ambitieuze doelman die daarom weg wil, het liefst meteen. Indien Roda dit niet af kan wenden deelt het zichzelf een brevet van onvermogen uit gezien Novakovic niet alleen jong en talentvol is maar bovendien zijn kwaliteiten overtuigend heeft aangetoond in de wedstrijden die hij gekeept heeft.
5 januari 2020:
Ruime oefenzege   >>>
Roda heeft een oefenwedstrijd tegen het Belgische KVC Westerlo (tweede niveau) met 4-0 gewonnen. De doelpunten kwamen van Croux, Alberg (2) en Prtajin.

 
2 januari 2020:
Bier weer duurder
Vanaf 1 januari 2020 kost een munt €2,50 (was €2,30). Tevens wordt de inhoud van de drankbekers gewijzigd. Kleintjes gaan van 0.2 naar 0.25 liter en grote van 0.5 naar 0.4 liter. De prijs voor een grote beker gaat van 2 munten naar 1.5 munt. De prijs per liter voor een kleine beker daalt hierdoor van €11,50 naar €10,00 maar stijgt voor een grote beker van €9,20 naar €9,38.
 
21 december 2019:
Dramatisch jaar eindigt dramatisch   >>>
Opnieuw is er niks te zien van "de stapjes" die de club maakt en alweer vergeten de spelers "zichzelf te belonen".
Almere - Roda: 2-0
17 december 2019:
Kleine maar duidelijke nederlaag   >>>
Roda is in de 1/16 finale beker uitgeschakeld door SC Heerenveen.
Heerenveen - Roda: 2-0
 
13 december 2019:
Nog maar 2.000 supporters   >>>
Behoudens een prachtgoal van Croux viel er niks te genieten in het lege, mistroostige PLS. Ondanks het gure weer is de opkomst van slechts 2.000 supporters een zeer zorgelijk voorteken.
Roda - Jong AZ: 2-2
 
9 december 2019:
NUL uit ZES   >>>
Een ploeterend Roda bleek niet opgewassen tegen het veel betere Jong Ajax. Uit de laatste zes wedstrijden werden drie punten gehaald maar door de puntenaftrek van eveneens drie heeft Roda per saldo nul uit zes.
Jong Ajax - Roda: 2-0

5 december 2019:
Kale kip toch geplukt
De Onafhankelijke Beroepscommissie Licentiezaken Betaald Voetbal heeft het beroep van Roda inzake de puntenaftrek wegens het in strijd handelen met de licentieregels afgewezen. Daardoor wordt het totaal aantal punten dat door Roda heeft behaald (19), per direct wordt verminderd met drie punten. Tevens moet de club een geldboete ter grootte van €12.500 betalen. Specifiek gaat het erom dat Garcia De la Vega zonder voorafgaande toestemming van de OLBV meer dan 25% van de aandelen/zeggenschapsrechten in Roda JC heeft verkregen.De geldboete wordt definitief opgelegd als gevolg van het niet voldoen aan de informatie- en meldplicht en voor het niet voldoen aan de kwaliteitseisen (1,4,6) uit de Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuïteit licentiehouder.De drie punten worden afgetrokken van de totaalstand; niet van het puntenaantal van de huidige én aankomende periodes. Er is géén beroep mogelijk.

29 november 2019:
Etsende wedstrijd   >>>
Roda is overklast door Excelsior. De nederlaag die iets geflatteerd is werd ontsierd door de geldingsdrang van arbiter Oostrom en het irritante onsportieve gedrag van Excelsior middenvelder Rai Vloet.
Roda - Excelsior: 1-4

 

23 november 2019:
Voorsprong verdedigen blijft lastig   >>>
Eagles - Roda: 1-1
 
15 november 2019:
Teleurstellende remise tegen hekkensluiter   >>>
Dordrecht - Roda: 1-1
8 november 2019:
Middenveld functioneert niet   >>>
Roda - Cambuur: 1-2

 
5 november 2019:
Sfeerloze Herdgang inspireert niet   >>>
Ondanks de zevende wedstrijd op rij zonder nederlaag overtuigde Roda niet in de sfeerloze ambiance van trainingscomplex De Herdgang. In een tamme wedstrijd kwam Roda slechts tot een gelijkspel tegen laagvlieger Jong PSV en verprutste daarmee de koppositie in de stand voor de tweede periodetitel.
JPSV - Roda: 1-1
29 oktober 2019:
Zuinige zege   >>>
Achilles Veen - Roda:
28 oktober 2019:
Koster en (toch) Hogenelst nemen Roda over
Roda komt te elfder ure in handen van horeca-man Hogenelst en ICT-ondernemer Koster. Ze nemen de club over samen met drie lokale ondernemers. Daarnaast is Korotaev nog altijd mede-eigenaar met 20% van de aandelen.
25 oktober 2019:
Spectaculaire voetbalavond   >>>
Alle ingrediënten voor de voetbalfan waren aanwezig: vuurwerk, doelpunten, sfeer en een warhoofd met een fluit.
Roda - NAC: 4-2

 
18 oktober 2019:
Sfeervolle, spannende nul-nul   >>>
Roda - Den Bosch: 0-0
 
13 oktober 2019:
Uitstekend teamwork vormt basis voor grote zege   >>>
Roda - Helmond: 4-0

 

6 oktober 2019:
Briljante column Paul Onkenhout   >>>
"Roda JC, een van de meest opwindende clubs van Nederland, Europa zelfs. Bij Roda JC is altijd wat te doen."   >>>
 
4 oktober 2019:
Als alleen het resultaat telt   >>>
Telstar - Roda: 1-2. Povere en nauwelijks verdiende zege, maar een zeer welkome in een turbulente week.
2 oktober 2019:
Laatste stuiptrekkingen van een fantast   >>>
Highlights uit een kritisch interview van Geert-Jan Jakobs met Garcia:   >>>
1 oktober 2019:
La verdad   >>>
Garcia is een gelouterde en geslepen vos die zaken meesterlijk verkeerd voorstelt. Zijn klaagzang in de Telegraaf wordt hier in de juiste proportie gezet:   >>>
29 september 2019:
Roda compleet stuurloos   >>>
Mullenders is niet transparant, Schrouff is onbekwaam, Som beschermt crimineel Garcia, Ugbo krijgt salaris niet. Een kleine bloemlezing uit de oneindig lijkende reeks verwikkelingen waarin Roda terecht is gekomen met als klap op de vuurpijl een door Garcia verlangde oprotpremie van 250.000 euro. De club is nu niet alleen stuurloos maar dreigt bovendien failliet te gaan. Roda kent al jarenlang een miserabel management maar met het binnenhalen van Garcia heeft de club vrijspel gegeven aan het paard van Troje. Het NRC komt opnieuw met een opzienbarend artikel dat een absolute must-read is:   >>>
27 september 2019:
Mexicaan verjaagd in goed gecoördineerde actie + punt tegen koploper   >>>
In een van de meest bizarre voetbalavonden in het PLS is beoogd eigenaar van de club Garcia de la Vega door supporters uit het stadion gezet. Minuut 40 was het startsein voor deze goed opgezette actie. Daarvóór was er tijdens minuut 12 een fel betoog vanaf de Theo Pickée tribune tegen de Mexicaan. De Koempeltribine was als onderdeel van dit protest gedurende de eerste helft volkomen leeg. Voetballend stelde de eerste helft weinig voor. In de tweede helft, ironisch genoeg na het verwijderen van Garcia, speelde Roda bij vlagen aantrekkelijk vechtvoetbal. Roda - Graafschap: 1-1   
22 september 2019:
Hens Fischer overleden
Oud-Rodaspeler Hens Fischer is op 79-jarige leeftijd overleden. De in Kerkrade geboren voetballer speelde in achttien seizoenen meer dan 500 wedstrijden voor Roda Sport en Roda JC. Fischer overleed zaterdag in Kerkrade. Hens Fischer debuteerde in 1956 voor Roda Sport. Jarenlang was de gewezen mijnwerker aanvoerder. Als speler maakte hij in 1962 de fusie van Roda Sport en Rapid JC mee. In 1973 werd hij met Roda JC kampioen in de eerste divisie. In het daaropvolgende seizoen speelde de Kerkradenaar nog 30 wedstrijden in de eredivisie. In de zomer van 1974 nam hij afscheid van Roda JC om in 1977 terug te keren als jeugdtrainer. In 2010 nam hij afscheid bij Roda als erelid van de club.
20 september 2019:
Nul progressie, nul voetbal, nul sfeer   >>>
Roda - JFCU: 1-3
Roda heeft zich keihard voor schut gezet tegen een veel sterker Jong FC Utrecht. Bij Roda klopt niks; de organisatie, het geloof, de wil maar vooral de vaardigheid voor een goede balbehandeling en het geven van een goede pass. Het tentoongespreide amateurvoetbal joeg veel van de supporters ruim voor het eindsignaal naar huis.
13 september 2019:
De Jong betaalt leergeld   >>>
Eindhoven - Roda: 1-1
Roda is ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Trainer De Jong posteerde de flegmatieke Milts in de aanvalslinie. Binnen drie minuten werd deze al voorbijgelopen waarna Bourard scoorde. De Jong reageerde door Milts bij rust te vervangen door Rösch. Roda speelde een betere tweede helft en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Ugbo.
8 september 2019:
Kleine maar verdiende overwinning   >>>
Roda - Oss: 2-1
1 september 2019:
Gebrek aan scherpte in kwaliteitsarme derby   >>>
MVV - Roda: 1-0

 
30 augustus 2019:
Adieje-wa / Adios
Wat velen vreesden lijkt bewaarheid door een onthutsend en onthullend verhaal in het NRC. Overnamekandidaat Salvador Mauricio Garcia de la Vega blijkt allerminst een salvator maar eerder een klaploper. Afgaande op het artikel in NRC zal Garcia vrijwel zeker niet door de KNVB ballotage komen en is zijn overname van Roda van de baan. Hier volgt een deeplink naar NRC   >>>
30 mei 2019:
Alle transfers 2019/2020   >>>
24 augustus 2019:
Perspectief ondanks nederlaag   >>>
Roda - NEC: 1-2

 

17 augustus 2019
Kinderlijk afgeschoten   >>>
Volendam - Roda: 4-0
9 augustus 2019:
Tevredenheid overheerst   >>>
Roda - Almere: 1-1
Roda heeft met lef en veel energie een redelijk goede seizoensouverture laten zien. Het team dat nog niet eens in de sterkste opstelling aantrad verraste het publiek met aanvallend voetbal. Ondanks kansen op een overwinning kon iedereen leven met het gelijkspel, zeker nadat Roda de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen.
3 augustus 2019:
Fandag vol optimisme   >>>
De fandag op deze zonnige dag toonde goedgeluimde fans die voor het eerst in jaren weer tekenen van enthousiasme en vertrouwen durven uitstralen.  
18 juli 2019:
Henk Stienstra overleden
Vastgoedmagnaat Henk Stienstra is na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een gewaardeerd sponsor van Roda JC. Vanaf 1998 was zijn makelaardijbedrijf drie jaar lang hoofdsponsor van Roda JC. Ook de laatste jaren stond Stienstra Roda regelmatig financieel bij. Zo was zijn bedrijf afgelopen seizoen nog betrokken bij de reddingsoperatie om de club overeind te houden.
5 juni 2019:
Stadions vanaf 2020 rookvrij
Vanaf het seizoen 2020-2021 mag er in voetbalstadions waar duels uit de eredivisie en de eerste divisie worden gespeeld niet meer worden gerookt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl dat is opgezet door beide voetbalcompetities, in samenwerking met de clubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Vitesse, Ajax en Almere City FC zijn al rookvrij. Ook bij wedstrijden van Oranje mag niet worden gerookt. PSV voert komend seizoen een rookverbod in. Het platform streeft ernaar dat er op geen enkele plek in stadions mag worden gerookt.
 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar