KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
29 september 2023:
Voetbalgevecht eindigt onbeslist
Er zijn weinig opwindende 0-0 wedstrijden. Dit was een uitzondering. Ondanks alle oponthoud vanwege bierbekeronderbreking en blessurebehandelingen stond deze wedstrijd bol van de strijd. Roda zocht vaak de moeilijke oplossing maar bleef defensief overeind tegen een aantal goede kansen van de tegenstander. Een overwinning zou de eerste periodetitel opgeleverd hebben, maar dit gelijkspel is tevredenstellend.
De Graafschap - Roda: 0-0
22 september 2023:
Traag maar effectief sloopwerk velt tegenstander   >>>
Roda sloopt de tegenstander in twee bedrijven. Als bovenliggende partij schiet het in de eerste helft niet op totdat Schmid op slag van rust scoort. Het geploeter gaat verder in de tweede helft, zelfs na een rode kaart voor de tegenstander. Pas in het laatste kwartier beslist Roda de wedstrijd ondanks een curieus eigen doelpunt.
Roda - FC Den Bosch: 4-1
15 september 2023:
Verdiende overwinning zonder fraai voetbal   >>>
Dankzij een vroege goal, een late goal en een goal op het juiste moment heeft Roda deze stroeve partij die vol irritaties en lichaamscontact zat weten te winnen. Hoewel verdiend, kostte het veel moeite. Vooral in de eerste helft speelde de wedstrijd zich goeddeels af op de eigen helft. Pas na de tweede treffer en de wissels in het laatste kwartier waaruit nog een bonustreffer viel was de kat in de bak.
Roda - Telstar: 3-0
9 september 2023:
Goede teamprestatie, knap herstel Bucker   >>>
NAC is meteen gevaarlijk maar staat niettemin na 15 minuten al met 0-2 achter. Een aansluitingstreffer geeft NAC weer nieuw elan waardoor Roda wankelt. Dat patroon gaar verder in de tweede helft waarin NAC een flink offensief doorzet. De verdediging van Roda met een uitblinkende Bucker blijft overeind. Na het uitvallen van NAC-speler Martina en het afzwakken van de Bredase druk scoort Van der Heide in blessuretij een beslissend doelpunt.
NAC - Roda: 1-3
1 september 2023:
Nul punten door blunder van Bucker   >>>
Roda komt niet tot goed spel op deze verregende avond. Jong FC Utrecht bakt er ook weinig van. De wedstrijd koerst op een logische nul-nul af. Totdat Bucker een hoge bal uit een corner wegplukt maar de gemakkelijke vangbal vervolgens uit zijn handen laat glippen waarna een tegenstander de bal zomaar binnen kan schieten.
Jong FC Utrecht - Roda: 1-0
1 september 2023:
Verdediger erbij, middenvelder en verdediger weg
Roda heeft Lucas Beerten overgenomen van KRC Genk. De Belg tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog één extra seizoen. De verdediger trainde al een langere tijd mee met de selectie. De 20-jarige is geboren in Hasselt en speelde in de jeugdopleiding van KRC Genk. Hij kan op alle posities in de defensie uit de voeten en speelde al mee in verschillende oefenwedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen.
Phil Sieben vertrekt na één seizoen. De middenvelder maakte in 26 werdstrijden één doelpunt en gaf twee assists. Het nog lopende contract is in onderling overleg ontbonden vanwege gebrek aan toekomstperspectief voor de speler bij Roda. Eerder werd al afscheid genomen van verdediger Jamil Takidine.
31 augustus 2023:
Van MVV via Rohda naar Roda
Orhan Džepar is een 27-jarige middenvelder. Tot verleden seizoen speelde hij bij MVV. Daarna trainde hij mee bij de amateurs van Rohda om fit te blijven. Roda was al langer geïnteresseerd en heeft de speler nu voor twee jaar gecontracteerd.
25 augustus 2023:
Verdiende maar moeizame overwinning   >>>
In de eerste helft speelt Roda niet best en komt het zelfs sporadisch in de buurt van het doel van de tegenstander. Een kwartier voor rust kantelt de wedstrijd enigszins en scoort Ould-Chick met een afstandschot. In de tweede helft speelt Roda beter, bij vlagen zelfs dominant. Toch duurt het nog tot de 87e minuut eer de bevrijdende tweede treffer komt. Invaller Daneels scoort en het publiek is duidelijk opgelucht.
Roda - TOP Oss: 2-0
Fotoverslag ca. 03.00 uur online
25 augustus 2023:
Rody de Boer naar Aalborg BK
Hoewel De Boer nog prima keepte tegen Helmond Sport was al duidelijk dat dit zijn laatste wedstrijd zou zijn. Bucker was immers al als de nieuwe eerste doelman gehaald. Het Deense Aalborg waarnaar hij verkast speelt eveneens op het tweede niveau.
22 augustus 2023:
Contract voor talent uit Bleijerheide
Roda beloont Saydou Bangura met een contract. De in Bleijerheide geboren aanvaller maakte indruk in de voorbereiding en wist bij zijn debuut tegen Helmond Sport meteen te scoren. De 20-jarige spits tekent  voor twee seizoenen met de optie voor nog één seizoen. Vier seizoenen geleden was Bangura nog actief bij de amateurs. Via KVC Oranje en RKSV Bekkerveld kwam de aanvaller uiteindelijk terecht bij verschillende jeugdteams van onder andere Alemannia Aachen en 1. FC Kaiserslautern. Sinds vorig seizoen is Bangura actief voor Roda JC. Hij speelde zijn wedstrijden bij de O21 van de club.
18 augustus 2023:
Er zit "schwung" in Roda   >>>
In de eerste helft zet Roda de tegenstander met dominant voetbal opzij. Van de drie treffers die daaruit volgen is er weliswaar eentje buitenspel maar dat doet geen afbreuk aan de krachtsverhouding. In de tweede helft neemt Roda gas terug maar krijgt het niettemin nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Zonder "Haags kwartiertje" konden de 300 meegereisde Rodasupporters de overwinning met hun club vieren.
ADO Den Haag - Roda: 0-3
14 augustus 2023:
Linksback gehuurd van Royal Antwerp FC
Roda huurt linksback Laurit Krasniqi voor één seizoen van Royal Antwerp FC. Krasniqi speelde vorig seizoen negentien wedstrijden voor de 'Young Reds'. Het tweede team van Royal Antwerp komt uit in de 1e nationale, het derde niveau in België. De verdediger maakte ook al zijn debuut voor het eerste elftal. Hij speelde onder andere drie wedstrijden in de kwalificatie voor de Conference League en wist hierin zelfs te scoren.
12 augustus 2023:
Nieuwe doelman erbij en functie elders voor Sieben en Takidine
Koen Bucker, de tweede doelman van SC Heracles staat op het punt een tweejarig contract te tekenen bij Roda. De 27-jarige doelman is beoogd eerste doelman in Kerkrade. De Boer, die overigens prima keepte tegen Helmond Sport afgelopen vrijdag, zal waarschijnlijk een andere club zoeken.
Phil Sieben en Jamil Takidine mogen uitzien naar een nieuwe club gezien hun beperkte toekomstperspectief bij Roda. Naast de komst van doelman Bucker zal er maandag een Belgische linkerverdediger gepresenteerd worden.
12 augustus 2023:
Roda contracteert Duitse spits
Roda heeft de 32-jarige spits Marvin Pourié vastgelegd voor één seizoen. De laatste drie seizoenen speelde hij bij SV Meppen (3. Liga). Momenteel herstelt hij van een meniscusoperatie.
11 augustus 2023:
Royale zege geeft vertrouwen   >>>
Het vernieuwde Roda start prima met twee snelle doelpunten en speelt een solide eerste helft. Na rust is er een snelle tegentreffer en een zwakkere fase. Trainer Sibum grijpt tijdig in met enkele wissels waarna Roda naar een royale en verdiende overwinning uitloopt.
Roda - Helmond Sport: 4-1
8 augustus 2023:
Koempels Pleasure Dome stopt na 24 jaar
Maar niet heus. Voorlopig blijft het archief beschikbaar en zullen er beknopte updates blijven verschijnen. De uitgebreide fotoverslagen van wedstrijden verdwijnen echter.
8 augustus 2023:
Alle transfers   >>>
Alle transfers van seizoen 2023/2024 en voorgaande seizoenen.
12 juli 2023
Nieuw centrale verdediger vanuit de Koel naar PLS
Roda heeft een overeenkomst bereikt met Brian Koglin. De centrale verdediger tekent tot medio 2025. De 26-jarige Duitser speelde de afgelopen 76 wedstrijden in twee seizoenen bij VVV-Venlo. Voor zijn periode bij VVV speelde Koglin 83 keer in de Regionalliga voor FC St. Pauli II, 48 wedstrijden in de 3. Liga voor 1. FC Magdeburg en nog zes duels in de 2. Bundesliga voor het eerste elftal van FC St. Pauli.
8 juli 2023
Hete oefenwinst
Roda heeft ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegenstander was derdeklasser Groene Ster uit Heerlen. Opstelling Roda JC Kerkrade:
Eerste helft: Loek Hamers, Ovando Hoever, Matisse Didden, Adam Zaian, Terrence Douglas, Emre Usta, Wassim Elasri, Wesley Spieringhs ©, Arjen van der Heide, Joyce Nsingi, Leroy Been (26’ Elsamed Ramaj).
Tweede helft: Rody de Boer, Boyd Reith, Nils Röseler, Thibo van den Branden, Jamil Takidine, Rodney Kongolo ©, Fabio Sposito, Sami Ouaissa, Joyce Nsingi (68’ Wassim Elasri), Saydou Bangura, Lennerd Daneels.
6’ Matisse Didden, 12’  Wassim Elasri, 52’ Sami Ouaissa, 59’ Saydou Bangura.
7 juli 2023
Nog een middenvelder erbij
Roda huurt Walid Ould-Chikh voor één seizoen van FC Volendam. De 23-jarige middenvelder kan op veel verschillende posities uit de voeten. Ould-Chikh speelde in de jeugdopleidingen van onder andere FC Twente, PEC Zwolle, De Graafschap en FC Volendam. Hij kwam 55 keer in actie in het betaald voetbal. Vorig seizoen speelde hij 27 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij eenmaal wist te scoren en één assist gaf.
4 juli 2023
Lange verdediger naar Roda
Roda neemt Matisse Didden over van KRC Genk. De centrale verdediger tekent tot medio 2025. Didden speelde tot 2018 in de jeugd van Patro Eisden, voordat hij de overstap maakte naar KRC Genk. De Belg speelde vorig seizoen 22 wedstrijden voor Jong Genk. Hierin wist hij twee keer te scoren en gaf hij één assist.
4 juli 2023
Jonge middenvelder naar Roda
Roda heeft de 21-jarige middenvelder Wesley Spieringhs gecontracteerd voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen. Spieringhs doorliep de gehele jeugdopleiding van Willem II en maakte september 2020, op 18-jarige leeftijd, zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde 37 wedstrijden voor Willem II, waarvan 26 in de Eredivisie en 10 in de Eerste Divisie.
 
Royale zege in eerste oefenpot
Roda heeft op 1juli met 0-18 gewonnen tegen vierdeklasser FC Kerkrade-West.

1' Van den Branden 0-1, 12' Kongolo 0-2, 16' Usta 0-3, 21' Vente 0-4, 22' Vente 0-5, 35' Ouaissa 0-6, 38' Elasri 0-7, 50' Bangura 0-8, 56' Van der Heide 0-9, 60' Sposito 0-10, 68' Bangura 0-11, 70' Daneels 0-12, 73' Van der Heide 0-13, 76' Bangura 0-14, 78' Sposito 0-15, 81' Van der Heide 0-16, 86' Van der Heide 0-17, 88' Douglas 0-18.

Opstelling Roda eerste helft: De Boer, Takidine, Röseler, Van den Branden, Bijleveld, Kongolo, Usta, Ouaissa, Sieben, Vente, Elasri

Tweede helft: Hamers, Reith, Zaian, Hoever, Douglas, Sposito, Beckx, Vossebelt, Van der Heide, Bangura, Daneels

28 juni 2023
Driedubbele schaar niet naar Toulouse maar naar Heracles

Roda heeft met Heracles overeenstemming bereikt over de transfer van Bryan Limbombe. De vleugelaanvaller vertrekt na twee seizoenen bij Roda JC. In 72 wedstrijden scoorde hij 14 keer en gaf 10 keer een assist.
 
27 mei 2023
Op bezoek bij de buren   >>>
Hoe doen oud-Rodaspelers Mart, Nicky en Dailon het bij MVV?
MVV - NAC: 1-4

 
23 mei 2023
Nieuwe middenvelder

Roda heeft Rodney Kongolo gecontracteerd tot medio 2025. De 25-jarige middenvelder speelde tot 2014 in de jeugd van Feyenoord. Hierna vertrok hij naar Manchester City waar hij werd uitgeleend aan Doncaster Rovers. Daarna speelde hij bij SC Heerenveen. Vervolgens verkaste hij naar Cosenza Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie B. Sinds januari is hij transfervrij.
9 mei 2023:
Bas Sibum is nieuwe trainer
Sibum tekent voor twee jaar. De 40-jarige oud-middenvelder neemt vanuit zijn huidige club FC Emmen de Fransman Matthias Maurer mee als assistent-trainer.
 
12 april 2023:
MVV supporter is nieuwe manager voetbalzaken bij Roda
Rob Servais (47) treedt in dienst bij Roda als manager voetbalzaken. Hij tekent een contract tot medio 2025. Servais is momenteel nog in dienst als assistent-trainer van Genk O18.
15 december 2022:
Streppel kiest voor beter salaris
Eerder dan verwacht verkast trainer en technisch manager Jurgen Streppel naar Helmond Sport. Volgens de 53-jarige Helmondenaar vanwege het warme gevoel voor zijn oud-club maar in de werkelijkheid vanwege een fijne zak geld van voorzitter van Helmond Sport en CEO van Vescom Groep, Philipp van Esch. Diens ambitie is het om met Helmond Sport door te stoten naar de eredivisie en om op korte termijn een nieuw stadion te bouwen.
Streppel zou in de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor het laatst voor de groep staan maar deze wedstrijd is afgelast vanwege het bevroren veld.
11 augustus 2022:
Sef Vergoossen terug bij Roda
De 75-jarige Vergoossen gaat de RvC van Roda adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Sinds het vertrek van commissaris René Trost, inmiddels meer dan een jaar geleden, was de portefeuille voetbaltechnische zaken vacant. De clubleiding stelt geen commissaris voor dat gebied aan. In plaats daarvan gaat Vergoossen als adviseur deze portefeuille voor zijn rekening nemen.
10 juni 2022:
Phoenix vliegt verder
De Roda financiers waaronder Roger Hodenius willen Roda blijven helpen. Echter zonder concrete doelstellingen of bedragen te noemen en opererend vanuit een achtergrondrol. Het is de bedoeling dat meer sponsors opstaan om de club naar een hoger niveau te tillen.
22 maart 2022:
Clubredder Frits Schrouff (82) overleden
Frits Schrouff werd geboren in 1940 te Schaesberg. Hij startte het bedrijf Heuschen & Schrouff dat uitgroeide tot een Europees marktleider in Aziatische producten. In de zomer van 2015 nam Schrouff het in financieel zwaar weer verkerende Roda  over. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds en heeft de club de weg naar boven weer ingezet. Schrouff bleef tot zijn overlijden een belangrijk klankbord voor de directie en de RvC van de club. Roda JC en Frits Schrouff blijven altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dank aan Frits Schrouff voor alles wat hij voor de club gedaan heeft, is niet in woorden uit te drukken.
5 augustus 2021:
Ontslag Van As slaat in als bom
Totaal onverwacht is heden TD Jeffrey van As ontslag aangezegd. Eerder stapten Ritchie Bex, Robert Jan Lambrichts en René Trost al uit hun functies bij Roda. Om de chaos nog groter te maken wordt ook AD Martijn Wismans rond de herfst de laan uitgestuurd. In het nu ontstane machtsvacuüm zijn Joop Janssen, Jos Som en Bert Peels enerzijds en de Phoenix-groep anderzijds de spelers die om het hardst aan de draadjes van de poppen trekken.
27 mei 2021:
Plastic raus
Het kunstgras van Wim Collard gaat weg. Roda gaat terug naar echt gras. Het echte gras werd destijds verpatst aan supporters. Het kunstgras van nu wordt maatschappelijk verantwoord verprutst.
25 mei 2021:
Korotaev nu nog definitiever vrijgesproken
Voormalig Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft de juridische strijd tegen financieringsmaatschappij Helin gewonnen. De Zwitsers-Russische zakenman werd o.a. verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. Korotaev heeft beide zaken definitief gewonnen. Een terugkeer bij Roda zit er volgens zegsman Gonin -zeker voorlopig- niet in.  Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda als overnamekandidaat. Zomer 2018 nam hij twintig procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff en investeerde hij bij zijn aantreden in het PLS twee miljoen euro en betaalde later nog eens een gelijk bedrag voor zijn aandelen. In mei vorig jaar deed hij afstand daarvan. Dit was een voorwaarde van de nieuwe funders van de ondernemersgroep Phoenix.
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar