De Graafschap - Roda JC Kerkrade  (2-0)  19 februari 2023


Roda heeft ruim 50 supporters mee.

De eerste kans is voor Roda als Postema  de diepte in wordt gestuurd door Vente, maar het schot gaat voorlangs. Deze kans is meteen de laatste serieuze mogelijkheid om te scoren in de eerste helft.

De Graafschap speelt sterker en komt na een klein halfuur op voorsprong als Hillen een hoekschop van Büttner vrij kan inkoppen: 1-0, (28').

Kort voor rust scoort Fortes met een hard schot in de kruising. De bal zeilt fraai in de bovenhoek buiten bereik van de vergeefs zwevende Nicolas: 2-0, (42').

De Graafschap gaat na rust enigszins achteroverleunen. Roda krijgt de overhand, maar speelt te traag en onzorgvuldig om tot fatsoenlijk uitgespeelde kansen te komen.


Na deze nederlaag zakt Roda naar een bedenkelijke 10e plaats waardoor zelfs deelname aan nacompetitie buiten bereik valt.

 

 


Opstelling De Graafschap
Jurjus; Fortes ©, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Neghli (88. Bisselink), Kaak (66. Schouten); Korte (71. Kaandorp), Haen (71. Benschop) en Önal (66. Valencia)

Opstelling Roda JC
Nicolas; Reith, Röseler © (83. Van de Pavert), Lambrix, Douglas; Hartjes (77. Vossebelt), Ouaissa (83. Bijleveld), Schuurman; Postema (77. Mallahi), Vente en Limbombe (70. Van der Heide)

Doelpunten
28' Hillen, 42' Fortes

Geel
20' Haen, 31' Haak, 34' Limbombe

Scheidsrechter
Blank

Toeschouwers
8.412

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome