ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade  (0-1)  16 november 2022

Roda begint met drie wijzigingen. Daneels, Mallahi en Postema spelen omdat Vossebelt geschorst is en Van der Heide en Limbombe zijn gepasseerd. De eerste mogelijkheid is via Daneels. Daarna spelen beide ploegen voorzichtig waardoor er weinig kansen ontstaan. ADO hheeft één serieuze kans in de eerste helft. Roda-doelman Nicolas had de nodig moeite met een kopbal van Verheijdt.

Roda zoekt meer de aanval. Dat levert kansen op voor Daneels en Hartjes. Ook na rust toont Roda het meeste initiatief en wordt het gevaarlijk via Postema en Daneels. Uit een van de spaarzame aanvallen is ADO wel direct gevaarlijk via een schot van Esajas. Daarna neemt Roda het initiatief weer over en komt via Postema dicht bij een doelpunt. Zijn schot belandt via Esajas op de lat.

Het duel lijkt langzaam in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Verheijdt krijgt nog een goede schietkans maar Nicolas brengt redding van dichtbij. Aan de andere kant is Roda wel trefzeker. Na een goede actie van Douglas kan Vente met een schot vanaf de zestien doelman Wentgens passeren. Daarna houdt Roda vrij eenvoudig stand ondanks een extra tijd van vijf minuten, veroorzaakt door een opstootje.


Doelpunt Vente: 0-1, (85').


Rodasupporters.


Flink opstootje, (87').

 

 


Opstelling ADO Den Haag
Wentges; Hall, Asante, Van Breemen, Carlson (73. Reinders); Breinburg (85. Wehrmann), Esajas, Kishna (73. Bilate); Catic, Verheydt, Severina (80. Zwarts)

Opstelling Roda JC
Nicolas; Reith, Joppen, Van de Pavert, Lambrix (81. Douglas); Hartjes, Bijleveld (81. Sieben), Daneels (62. Limbombe); Postema (71. Mayer), Vente, Mallahi (71. Van der Heide)

Doelpunten
85' Vente

Geel
80' Bijleveld, 89' Van der Heide, 90' Asante

Scheidsrechter
Van den Kerkhof

Toeschouwers
4.614

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome