FC Emmen - Roda JC Kerkrade  (2-0)  22 april 2022


Roda opent zwak. Na prutswerk van Pflücke en Van den Berg onderschept Vlak de bal. Hij dribbelt richting doel en speelt af op Assahnoun die gemakkelijk binnenschiet: 1-0, (7').


Roda blijft schutteren en mag blij zijn dat de schade beperkt blijft gezien de fantastische kansen die Emmen onbenut laat. Bij een zoveelste vrije doortocht van Kharchouch raakt deze zodanig verstrengeld met Jensen dat beide spelers neervallen.


Scheidsrechter Van Boekel aarzelt niet met het trekken van de rode kaart voor Jensen. Een discutabele veldverwijzing te meer daar de vermeende overtreding na een (eveneens twijfelachtige) buitenspel-situatie ontstond.


In de tweede helft herpakt Roda zich en is het een klein halfuur de betere ploeg. De twee-en-een-halve kans worden echter niet afgerond waarna de krachten zichtbaar wegvloeien. Vanaf de rechterkant geeft invaller Bernadou voor op mede-invaller Güçlü, die de voorzet binnentikt: 2-0, (77').

 

 

Opstelling FC Emmen
Brouwer, Apau (84. Luzayadio), Araujo, Veldmate, Burnet, Vlak (72. Bernadou), El Azzouzi, Mendes, Toufiqui (84. Bijleveld), Assehnoun; Kharchouch (72. Güçlü).

Opstelling Roda JC
De Boer; Marzo, Jensen, Joppen, Absalem, Klaasen (83. Altman), Van Den Berg (41. Werker), Limbombe (63. Amissi), Emmers (63. Vossebelt), Pflücke, Vente (83. Yayi Mpie).

Doelpunten
7' Assehnoun, 77' Güçlü

Rood:
37' Jensen

Scheidsrechter
Van Boekel

Toeschouwers
8.309

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome