FC Den Bosch - Roda JC Kerkrade  (1-0)  29 april 2022

Roda combineert gemakkelijk en domineert in de eerste helft. Met name in het eerste halfuur komt Den Bosch niet onder de druk uit. Veel doelkansen levert het overwicht echter niet op.


Vlak voor rust is er vuurwerk op de M-side. Door de rookontwikkeling ziet scheidsrechter Blank zich genoodzaakt de wedstrijd enkele minuten stil te leggen.
foto: henk kornelius - pro-shots


Roda heeft 441 supporters mee in deze laatste uitwedstrijd van het seizoen.


In de tweede helft laat FC Den Bosch iets meer initiatief zien maar lijkt de wedstrijd doelpuntloos te eindigen. Maar dan legt invaller Hunte de bal terug op eveneens invaller Ahannach die vanaf de rand zestien in de verre hoek schiet: 1-0, (86').

Door deze tweede nederlaag op rij verspeelt Roda definitief de kans op een uitstekende eindklassering en op het winnen van de laatste periodetitel.

 


Opstelling FC Den Bosch
Van der Steen, De Groot (79' Lejten), Van der Winden, Van den Bogert, Mulders, Van der Heijden, Felida (68' Halilovic), Van Bakel (68' Hunte), Maguire, Cijntje (90+2' Van Grunsven), Ahannach

Opstelling Roda JC
De Boer, Van Anholt (26' Marzo), Werker, Joppen, Absalem, Vossebelt (Bouchouari 63'), Klaasen (Mpie 86'), Plücke, Emmers (Van den Berg 63'), Limbombe (Takidine 85'), Vente

Doelpunten
86' Ahannach

Geel
79' Bouchouari, 90' Van der Winden

Scheidsrechter
Blank

Toeschouwers

4.896

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome