Roda JC Kerkrade - FC Volendam  (1-1)  7 februari 2022


Na drieëneenhalve maand is er weer publiek welkom. Op deze bitterkoude maandagavond ontvangt Roda, koploper Volendam.


Roda begint met een hele rits kansen. Zo wordt een schot van Jensen uit een hoekschop door de Volendamverdediging in de vijf meter geblokt.


Een compleet mislukte uithaal van Mühren belandt fortuinlijk voor de voeten van Douiri die met een flinke uithaal in de verre hoek
schiet: 0-1, (8').


Roda dwingt veel corners af waarbij meestal het 'treintje' wordt opgesteld.


Via Limbombe en Pflücke krijgt Emmers een uitgelezen kans op de gelijkmaker maar James weet een bijna zeker doelpunt te voorkomen door zich voor de bal te werpen.


Roda overtuigt met aanvallend en fanatiek voetbal. Koploper Volendam ontsiert de wedstrijd met veel geveinsde blessures en irritante overtredingen. Scheidsrechter Martens treedt voornamelijk op met nietszeggende vermaningen.


Ondanks speciale acties is het niet druk in het stadion dat slechts voor 1/3 bezet mag zijn. Maar dat aantal wordt niet eens gehaald. Ook zijn er nog geen uitsupporters toegestaan waardoor het gastenvak leeg bleef.


Nadat Limbombe onder een bal duikt komt de afvallende bal bij Jensen die zijn schot gekeerd ziet door doelman Stankovic.


Roda heeft 75% balbezit maar de bal wil er niet in. Hier stuit Emmers op de Stankovic die al ruim 400 minuten niet gepasseerd is.


Na een duel tussen Jensen en Ben Sallam blijft laatstgenoemde zogenaamd geblesseerd liggen. Het spel gaat echter door en Jensen geeft de bal voor op Vente die hem in de linkerhoek binnenkopt: 1-1, (66').


Het laffe spel van Volendam krijgt met dit doelpunt zijn verdiende loon.


De vervelende Volendammers verdienen gratis bier met hun anti-voetbal.


Een gelijkspel, maar dit zijn de morele winnaars.

 Opstelling Roda JC
Rody de Boer; Stefan Marzo, Guus Joppen, Daryl Werker, Richard Jensen; Robert Klaasen, Benjamin Bouchouari (75. Davy van den Berg), Xian Emmers (81. Dailon Livramento); Bryan Limbombe (79. Jamie Yayi Mpie), Dylan Vente, Patrick Pflücke.

Opstelling FC Volendam
Filip Stankovic; Achraf Douiri (46. Daryl van Mieghem), Damon Mirani, Benaissa Benamar, Dean James (80. Mike Eerdhuijzen); Boy Deul, Walid Ould-Chikh (46. Samir Ben Sallam), Calvin Twigt; Bilal Ould-Chikh (62. Martijn Kaars), Robert Mühren, Gaetano Oristanio (62. Francesco Antonucci).

Doelpunten
8' Douiri, 66' Vente

Geel
19' James, 44' Klaasen 

Scheidsrechter
Martens

Toeschouwers
Ca. 6.250

 

 


©
Koempels Pleasure Dome