NAC - Roda JC Kerkrade  (2-2)  8 januari 2021


Na een overstapje van Van Hooydonk schiet El Allouchi de bal langs Hoekstra in de korte hoek: 1-0, (3').

Nu Roda meteen wakker is geschrokken gaat het op jacht naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen knalt Pflücke de bal vanaf de zestien hoog over en even later schiet Goppel naast. Hij zorgt wèl regelmatig voor dreiging met voorzetten maar die zijn niet besteed aan zijn collega's. Doelman Olij heeft moeite met een afstandsschot van Goppel, dat hij maar net tot hoekschop kan verwerken en een schot van  Klaasen gaat naast. Roda heeft voortdurend balbezit, maar slaagt er niet in te scoren. Direct na rust speelt Venema enkele spelers uit en legt af op Fiorini die van dichtbij op Hoekstra stuit.


Na een handsbal van Schouten op de doellijn kan scheidsrechter niet anders dan een rode kaart voor hem trekken en een strafschop aan Roda geven.


Nu vaste strafschopnemer Alberg verhuurd is neemt Luijckx deze taak op zich. Zijn schot wordt in eerste instantie gekeerd door Olij maar uit de rebound weet Luijckx de bal alsnog binnen te schieten: 1-1, (54').


Een schot van Pflücke wordt ongelukkig van richting verandert door Malone waardoor Olij geen redding meer kan brengen: 1-2, (58').


Roda blijft de wedstrijd domineren maar gaat gaandeweg de eindfase nadert steeds verder van eigen doel spelen. Als trainer Steijn van NAC twee breekijzers inbrengt laat Roda geheel in stijl de voorsprong glippen. Een lange bal van Allouchi wordt door Bilate met de borst aangenomen en vervolgens voorbij Hoekstra gepunterd: 2-2, (85'). 

Opstelling NAC
1. Olij, 2. Schouten, 20. Malone, 24. Rösler (81' Bilate), 21. Rutten, 6. Fiorini, 8. Allouchi, 33. Haye, 7. De Rooij (56' Mashart), 17. Van Hooijdonk, 11. Venema (81' Immers)

Opstelling Roda JC
1. Hoekstra, (K), 2. Marzo, 4. Luijckx ©, 20. Lambrix, 27. Keulen, 35. Bouchouari (88' Serrarens), 6. Klaasen, 17. Bakker, 7. Goppel, 33. Falkenburg, 14. Pflücke,

Doelpunten
3' El Allouchi, 54' Luijckx, 58' Pflücke, 85' Bilate

Rood
Schouten (53') 

Scheidsrechter
Nijhuis

Toeschouwers
Geen

 

 


©
Koempels Pleasure Dome