Roda JC Kerkrade - FC Eindhoven  (1-3)  3 augustus 2020

Roda begint in de momenteel sterkst mogelijke opstelling. Bij gebrek aan een spits wordt middenvelder Alberg in de punt van de aanval geposteerd. Nieuweling Luijckx speelt voor het eerst en is meteen aanvoerder.

Bij de bezoekers speelt ex-Rodaspeler Jap Tjong in de basis en ontbreken Pedro en Sleegers.


Amevoer in duel met Goppel.

 

De eerste kans is voor Eindhoven. Na een goede aanval schiet spits Van der Sande een meter over. Een harde poeier van Klaasen gaat recht op doelman Swinkels af en enkele seconden later kan de doelman na een snelle counter ternauwernood redding brengen op een schot van Croux.

Na krap 20 minuten is Goppel veel te snel voor zijn directe tegenstander en gaat hij af op doelman Swinkels. Hij legt de bal breed op de inlopende Croux die vervolgens tegen een been van een Eindhovense verdediger schiet. Kort hierna gaat een harde vrije trap van Alberg via de lat over.


In de 26e minuut werkt Marzo zijn directe tegenstander op ongelukkige wijze naar de grond waardoor een penalty volgt. Van der Sande schiet links terwijl Novakovic naar rechts duikt: 0-1.

Na een fout in de verdediging van Eindhoven kan Goppel alleen op de doelman af maar weet de bal opnieuw niet het doel in te werken.


Vijf minuten voor rust geeft Keulen een hakbal op Goppel, die op zijn beurt de bal voorgeeft. Bij de tweede paal kopt Marzo de bal terug waarna Croux de gelijkmaker binnenknikt: 1-1.

Een kwartier voor tijd draait Remans tweemaal om zijn as en dolt daarmee zijn bewakers om vervolgens mooi binnen te schieten met de wreef: 2-1.

Roda ontsnapt vervolgens twee keer aan de gelijkmaker na een misser van Novakovic en een misverstand in de verdediging.


Invaller/testspeler Patrick Pflücke ziet zijn schot geblokt door de doelman maar in tweede instantie kogelt Benji Bouchouari de bal snoeihard in de kruising in de slotseconde.


900 toeschouwers in anderhalvemeter setting.

Opstelling Roda:
Novakovic, Marzo (84. Senden), Luijckx (62. Schlösser), Lambrix, Keulen, Klaasen, Vossebelt (62. Bouchouari), Milts (84. Vijgen), Croux (62. Remans), Alberg (71. Stassen), Goppel (62. Pflücke).

Opstelling FC Eindhoven:
Swinkels (46. Roulaux); Van Kleef (46. Van Den Eynden), Peijnenburg (46. Van Otterdijk), Amevor (46. Biemans), Bogaers (46. Vermeulen); Van Son (46. Boonstoppel), Pozo (46. Vermeer), Jap Tjong (46. Van Rosmalen); Joao (46. Huybers), Van der Sande (46. Botermans), De Rooij (46. De Meij).

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome