Roda JC Kerkrade - MVV  (2-2)  12 januari 2020


MVV heeft 250 supporters mee die zich tijdens het Limburgs volkslied van hun beste kant laten zien.


De West tribune is nagenoeg vol. Met dik 8.500 toeschouwers trekt de derby 1.500 toeschouwers minder dan vorig seizoen.


De wedstrijd is amper aan de gang als diverse wereldleiders besluiten om met rookpotten duidelijk te maken dat jeël en zjwats de baas is.


De gele en zwarte rookpotten vormen gezamenlijk...


... een indrukwekkende wolk.


Doordat MVV van helft wisselde staat hun doelman Bertrams in de rook.


Als het te mistig wordt legt scheidsrechter Van Boekel de wedstrijd stil totdat de rook opgetrokken is.


Ugbo wordt door Mahmutovic de zestien ingetrokken. Van Boekel geeft geen strafschop maar een vrije trap.


De derby zou oorspronkelijk op vrijdagavond gespeeld worden. De commercie verzette de wedstrijd echter naar dit vroege tijdstip op zondag.


Na een kwartier worden daarom opnieuw rookpotten opengetrokken waardoor FOX letterlijk op zwart gaat.


De grauwsluier herovert het stadion.


Het statement naar FOX is creatief maar de actie zet kwaad bloed bij de meeste supporters, zeker als er ook nog vuurpijlen worden afgeschoten richting het veld.


Voor de tweede keer mogen de spelers voortijdig inrukken.


Supporters die hun ongenoegen uiten over de tweede pyro-actie worden op hun beurt bekogeld door weer andere supporters.


Deze bink (r) raakte na het kopen van een zakje chips verdwaald op de tribunes maar kon na enig speurwerk herenigd worden met zijn opa (l).


Na een afkoelpauze van bijna 20 minuten wordt er weer gespeeld. Een kopbal van Holtby zeilt voorbij Muyters in het doel. Vanwege een duwende beweging van Schroyen wordt het doelpunt echter afgekeurd.


Verburgh kan er niet bij als Van Boekel opnieuw geen strafschop fluit. Een tackle van Vermijl was weliswaar op de bal maar vloerde daarvóór de verdediger. Mahmutovic (r) vindt dat Verburgh zich aanstelt.


Na de rust gebeurt er lange tijd niets bijzonders en lijkt de wedstrijd naar een 0-0 te kabbelen. Op West verschijnt een doek met een aansporing voor doelman Novakovic om de club niet te verlaten.


Een strakke voorzet van Goppel bereikt Schroijen die voor zijn bewaker Schlösser komt. De MVV-spits schiet hard binnen in het midden van het doel: 0-1, (68').


Boe is det feestje?


Twee minuten later geeft Croux een perfect afgemeten pass op Alberg. De flegmatieke aanvaller hoeft de bal maar binnen te tikken maar slaagt daar wonderbaarlijk genoeg niet in.


Muyters weet ternauwernood een nieuw doelpunt van MVV te voorkomen na een bijna identieke situatie als bij het eerste doelpunt waarbij Goppel opnieuw de voorzet op maat geeft.


Twee minuten voor tijd is er een enorme dreun als Kostons de bal zeer fraai vanaf 20 meter over Muyters lobt: 0-2, (88').


Meteen na deze domper verlaten veel supporters het stadion.


Er komen zelfs witte zakdoekjes tevoorschijn en vanaf de westtribune klinkt "Schaam je kapot."


Schrooijen maakt een welhaast onnavolgbare domme actie door de bal terug te spelen richting eigen doel waar Alberg klaar staat om de bal op te pikken en koel binnen te tikken: 1-2, (90').


Bertrams krijgt een hoge bal niet onder controle en laat hem los. Verburgh lepelt de bal door op Ugbo die van links komt en de bal in de linkerhoek schiet: 2-2, (91').


Het nog aanwezige publiek is uitzinnig van vreugde en verwondering. De vertrokken supporters hebben het beste gemist.


Mooier wordt het niet meer. Roda blijft thuis 29 jaar lang zonder nederlaag tegen MVV hoewel daar deze keer een Houdini-act voor nodig was.


Sterke aanbieding naast uitgang 5/6.

 Opstelling Roda JC Kerkrade: Tom Muyters, Pepijn Schlösser, Daryl Werker (61. Yann Bisseck), Niels Verburgh, Maxime Gunst, Antonio Cotán (61. Livio Milts), Robert Klaasen, Romario Rösch (82. Ivan Prtajin), Jordy Croux, Iké Ugbo, Roland Alberg.

Opstelling MVV Maastricht: Nigel Bertrams, Marnick Vermijl, Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Facundo Bonifazi, Luc Mares, Joshua Holtby (89. Urho Nissilä), Jerome Deom, Thijmen Goppel, Koen Kostons, Joeri Schroijen.

Scoreverloop:
68. Joeri Schroijen, 0-1
88. Koen Kostons, 0-2
90. Roland Alberg, 1-2
90+1. Iké Ugbo, 2-2

Geel:
78. Deom (MVV)

Scheidsrechter: Van Boekel

Toeschouwers: 8.547

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome