Roda JC Kerkrade - Excelsior  (1-4)  29 november 2019


Zwarte Piet en zwarte Petra bezoeken het PLS.


Ondanks de bijna gratis tickets (5 euro) is het koude stadion tien minuten voor aanvang wedstrijd bedroevend leeg.


De wedstrijd begint.


Na een verre inworp van Schlosser krijgt Alberg (links) de bal ietsje gelukkig voor zijn voeten. Hij drukt meteen af met links. Het diagonale schot gaat voorbij doelman Damen: 1-0, (4').


Excelsior heeft 14 supporters mee.


Roda blijft de eerste tien minuten heer en meester maar gaat daarna, zoals doorgaans, inzakken. In plaats van door te pakken mag de vrij gelaten Zwarts met een zeer fraaie kopbal de stand al snel gelijktrekken: 1-1, (13').


Mededeling vanaf West.


Een voorzet van Omarsson dreigt Zwarts te bereiken. De bal wordt echter onderschept door Schlosser die de bal in eigen doel hinkt: 1-2, (24').


In de rust schieten Brandbazooka's een stuk scherper dan Roda.


Damen is eerder bij de bal dan Alberg. Excelsior combineert beter en sneller. Het stroperige spel van Roda verraadt een gebrek aan creativiteit en aan balvaardigheid.


Croux probeert de keeper te poorten maar deze steekt tijdig zijn been uit.


Ugbo is de hele wedstrijd onzichtbaar. De goalgetter van Roda wordt voortdurend kaltgestelt.


Middenvelder Vloet blijkt een prima acteur.


Terwijl Croux een hoekschop wil nemen gaat toneelspeler Vloet op de grond liggen. Oostrom onderbreekt de corner om verhaal te halen.


De situatie escaleert met een flinke opstoot.


Terwijk Vloet volhardt in zijn spel van de stervende zwaan, regent het plasticbekers binnen het doelgebied.


Vloet krijgt na een wonderbaarlijke opstanding, de bierdouche waarnaar hij solliciteert middels zijn provocerende gebaren naar West.


Een gratis aansteker en nog niet content...


Ruim een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd gestaakt voor tien minuten. Een zwaar overdreven maatregel die voor onnodige irritatie zorgt op de tribunes (het is nogal koud).


Na deze onderbreking gaat het helemaal fout bij Roda. Uit een counter snijdt Zwarts moeiteloos door de Roda-defensie en schiet voorbij Muyters: 1-3, (88').


In de extra tijd scoort Mendes Moreira een mooi doelpunt vanuit de omschakeling. Muyters ziet er niet best uit bij dit houdbaar schot maar dat geldt voor de hele selectie die in deze wedstrijd aantoonde geen enkele aanspraak te maken op een terugkeer naar de eredivisie.

 

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 24. Souren, 6. Klaasen, 29. Rösch, 7. Alberg, 9. Ugbo, 11. Croux

Opstelling Excelsior Rotterdam: 1. Damen, 3. Matthys, 4. Oude Kotte, 6. Haspolat, 9. Mar Omarsson, 10. Bruins, 11 Zwarts, 16. Fischer ©, 17. Verhaar, 20. Vloet, 22. Fortes

Geel:
Werker (76'), Simakala (91')
Fischer (82), Bruins (92')

Scheidsrechter: Oostrom

Toeschouwers: 8.247
 


 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome