Roda JC Kerkrade - SC Cambuur  (1-2)  8 april 2019


Cambuur heeft ca. 50 supporters mee.


Voordat er afgetrapt wordt is er een korte huldiging voor Werker die zijn honderdste wedstrijd voor Roda speelt.


Daar kan bankzitter Paulissen bij Cambuur vooralsnog alleen van dromen.


Croux is gevloerd. Scheidsrechter Van de Graaf informeert of de aanvaller verder kan.


Roda wordt compleet van de mat gespeeld en krijgt nauwelijks balcontact. Al gauw wordt het middenveld overlopen en komt een pass van Maulun bij Jacobs die de bal in de verre hoek schuift: 0-1, (4').


Een halfuur lang krijgt Cambuur de ene na de andere kans maar scoort niet. Daarna komt Roda eindelijk een beetje onder de druk van de tegenstander uit. Een mooie voorzet van Croux wordt tot diens ontzetting zowel door Alberg als door Ugbo gemist.


Even later is er opnieuw een fraaie voorzet van Croux die in eerste instantie bij Rösch aankomt en vervolgens via een kluts met Schmidt bij Ugbo. De Chelsea-huurling weet met links de bal achter doelman Stevens te schieten: 1-1, (33').


Roda grijpt naar het hoofd als Verburgh (links) in de tweede helft een droomkans mist. Hij schiet over en naast.


Even later belandt een afstandsschot van Maulun (7) op de paal.


Ex-Rodaspeler Paulissen mag invallen voor Antonia (75').


Mühren knalt een afgemeten pass van Kallon via de onderkant van de lat binnen: 1-2, (77').


De sfeer in het koude stadion is net zo troosteloos als het veldspel van Roda. Op een kwartiertje vlammen na, in de tweede helft wordt het team volkomen weggetikt door het veel betere Cambuur.


In de extra tijd komt Roda bijna langszij. Een kopbal van Ugbo is niet krachtig genoeg maar uit de rebound kan invaller Simakala alsnog van dichtbij op doel schieten. De bal komt op miraculeuze wijze in de rechterhandschoen van Stevens.

 

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 8. Cotán (81' Souren), 6. Klaasen, 29. Rösch (81' Prtajin), 11. Croux, 9. Ugbo, 7. Alberg (64' Simakala)

Opstelling SC Cambuur: 1 Stevens, 3. Mac-Intosch, 4. Schouten ©, 5. Schmidt, 6. Hoedemakers, 7. Kallon, 8. Jacobs, 20. Maulun (84 Akoy), 21. Mühren, 24. Sambissa (57' Bangura), 27. Antonia (74' Paulissen)

Geel:
Croux (Roda)
Mac Intosch, Sambissa, Kallon (Cambuur)

Scheidsrechter: Van de Graaf

Toeschouwers: 6.000

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome