FC Dordrecht - Roda JC Kerkrade  (3-2)  15 maart 2019


Smith vloert Van Velzen binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Dieperink geeft een strafschop. Engels neemt de pingel en mikt zoals gebruikelijk in de linkerhoek. Omdat doelman Janssen naar de andere kant duikt komt Roda op voorsprong: 0-1, (38').


Dubbele blunder bij Roda. Verburgh kopt onder een bal door waardoor Schalekamp alleen op het doel af kan. Vanaf 20 meter schiet deze op de grabbelende Novakovic die de bal onder zich door ziet gaan: 1-1, (41').


Nadat de tegenvallende Van Velzen en Simakala kansen missen wordt Cijntje dermate slap verdedigd dat deze vanaf 17 meter hard kan uithalen: 2-1, (54').


Even later is er een curieus doelpunt als Smith wegloopt uit de defensie en via het lichaam van Novakovic de bal met een hoge boog precies in het net ziet belanden: 3-1, (58').


Roda-trainer Molenaar wisselt zoals gebruikelijk veel te laat. Invaller Remans tikt van dichtbij binnen uit een voorzet van Engels: 3-2, (85).

Eens te meer blijkt dat Roda over een zeer matige selectie beschikt onder leiding van een weinig inspirerende trainer. Het vertoonde spel is zelfs voor eerste divisie-niveau erbarmelijk. In de aanloop naar de derby tegen MVV is dit geen beste promotie.


 

 

  

 


©
Koempels Pleasure Dome