OH Leuven - Roda JC Kerkrade  (2-3)  7 januari 2019

In een besloten oefenduel tegen het Belgische OH Leuven wist een combinatie-elftal van het eerste en tweede elftal van Roda JC met 3-2 te winnen. Djim, Been en Stassen waren de doelpuntenmakers.

De Kerkradenaren begonnen met voornamelijk bankzitters aan het duel in Oud-Heverlee (Mertens, Schütte, Zotti, Flapper, Jap Tjong, El Makrini, Schlösser, Paumen, Djim, Simakala, Paulissen), maar ze kwamen wel op voorsprong. Na twintig minuten werd Simakala gevloerd in de vijandelijke zestien waardoor Célestin Djim makkelijk de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Tien minuten voor rust volgde de gelijkmaker namens de thuispoeg: een goede loopactie van de spits zorgde ervoor dat de uittrap van doelman Raf Mertens werd onderschept en eenvoudig kon worden binnen getikt.

Vijf minuten na rust volgde het volgende doelpunt voor Leuven. De dienstdoende arbiter gaf zijn tweede penalty van de avond na een overtreding van Thomas Paumen welke, in navolging van Djim, ook door Leuven werd benut. Twintig minuten voor tijd wist Roda JC via invaller Leroy Been op gelijke hoogte te komen. Vijf minuten voor rust zorgde Bjorn Stassen voor de 2-3, door de derde penalty van de wedstrijd ook probleemloos raak te schieten. 

 


© Koempels Pleasure Dome