Roda JC Kerkrade - Jong PSV  (2-3)  5 oktober 2018


NIEUW: zelf saus tappen in de omloop.


Net als verleden keer (3 oktober 2014) komen er te weinig supporters van JPSV om het gastenvak te openen. Daarom krijgt dit vrolijke achttal een mooi vakje op Noord.


Enkele UK-deugnieten hebben straf gehad en maken daarom de eerste 11 minuten geen sfeer.


Een kopbal van Simakala wordt door Daneels met de arm van de doellijn gehaald. Scheidsrechter Gerrets trekt de rode kaart en geeft een strafschop.


Engels benut de penalty: 1-0, (10').


Nadat een schot van Engels juist voorbij het doel snijdt is een volgende poging wl raak. Uit een steekbal van Paulissen stift "super-Mario" de bal over doelman Van Osch. Via binnenkant verre paal kaatst de bal in het doel: 2-0, (23').


Na de comfortabele voorsprong en de man-meer situatie laat Roda het initiatief op onbegrijpelijke wijze varen. Er worden geen duels gewonnen, geen combinaties gemaakt en zelden is er aansluiting. Er wordt plots een rode loper uitgerold voor de gasten uit Eindhoven die er wl 100% de beuk ingooien. Het resulteert in een treffer vlak voor rust als Mauro Junior de bal vanaf rand zestien in de verre hoek krult: 2-1, (43').


Het stadion is zo leeg dat de fotograaf zelfs op zoek gaat naar interessante fans in Z16.


Tien minuten na rust krijgt Roda opnieuw een strafschop. Engels probeert er een kunststukje van te maken. Hoogmoed die duur uitkomt want Van Osch kan het slappe balletje gemakkelijk parreren.


Gerrets is "trigger-happy". Maar sommige kaarten zijn behoorlijk discutabel.


JPSV overklast Roda dat beschamend slecht speelt. Lundqvist speelt op Verreth die ongehinderd binnen kan schieten: 2-2, (62').


Twee minuten nadat Milts een stupide overtreding maakt en daarvoor rood krijgt wordt de zeer zwak spelende Van Velzen vervangen door El Makrini.


Een smerige overtreding op Dijkhuizen blijft echter onbestraft door warhoofd Gerrets.


Terwijl de Roda-defensie nog met buitenspelhandjes wappert drukt Lundqvist gewoon af: 2-3, (76').


Een treurig beeld van een club die in een vrije val terecht is gekomen. Zonder serieuze investeerder gaat Roda binnen afzienbare tijd verloren.


Vlak voor tijd krijgt El Makrini om onduidelijke redenen ook rood.


Tien kaarten, vijf doelpunten, drie penalty's en nauwelijks toeschouwers. Een trieste voetbalavond.

 

 

 

 

 

 


© Koempels Pleasure Dome