KV Kortrijk - Roda JC Kerkrade  (2-5)  18 januari 2018Roda wint in Tienen tijdens een oefenwedstrijd van de Belgische middenmoter Kortrijk met 5-2. Na een aarzelende start komt Roda beter in de wedstrijd met enkele kleine kansen. Schahin scoort bijna met een bekeken schot, maar de Kortrijk-doelman tikt de bal uit de kruising.

Na een time-out voor beide ploegen komt Roda op achterstand door een doelpunt van Perbet. De ploeg wordt eenvoudig uitgespeeld bij een vlotte Belgische aanval: 1-0. Na een voorzet van Vansteenkiste treft Vancamp doel met een volley: 1-1. Even later mist hij een prima kans.

Na zestig minuten komen er aan beide kanten compleet nieuwe teams in het veld. De reserves van Roda doen het goed. Ndenge (penalty), Van Velzen Rutjes en Ngombo voerden binnen twintig minuten de stand op naar 5-1, waarna de tweede garnituur van Kortrijk nog iets terug doet: 5-2 door ex-Rodaspeler Papazoglou.

 Beginopstelling: Jurjus, Dijkhuizen, Ananou, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, Schahin, Gustafson, Rosheuvel, Vancamp, Engels.
 

 


© Koempels Pleasure Dome