STVV - Roda JC Kerkrade  (2-0)  5 oktober 2017Robert Molenaar begon met Filip Kurto (foto) in het doel en de aanvoerdersband hing om de arm van Nathan Rutjes. In de voorhoede was er een plek ingeruimd voor de jongelingen Jorn Vancamp en Célestin Djim.

Sint Truiden begon voortvarend aan het duel en kwam tot enkele kansjes, maar het openingsdoelpunt viel net op het moment dat Roda JC de wedstrijd meer in handen leek te krijgen. Kurto ging niet vrijuit bij een voorzet en Bourard was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Even daarna is Djim kortbij de gelijkmaker, maar zijn inzet gaat over. Op slag van rust maakt Bezus er 2-0 van.

Na de theepauze ontstaan er weinig echte kansen aan beide kanten al verdedigt Henk Dijkhuizen na ruim 70 minuten goed mee om de derde Belgische treffer te voorkomen. Vlak daarna zijn Van Velzen (schot geblokt) en Vancamp (in handen keeper) nog dicht bij de eretreffer, maar beide pogingen treffen geen doel.

Zo eindigt de wedstrijd op het complex van de huidige nummer 5 van de Belgische competitie in een 2-0 nederlaag.

Roda JC speelt op zaterdag 14 oktober haar volgende wedstrijd in de competitie. Op die dag komt NAC Breda om 18.30 uur op bezoek in Kerkrade. Kaarten voor dit duel kunt u hier online bestellen.

Basisopstelling Roda JC
Kurto, Dijkhuizen, Kum, Werker, Götz, Rutjes, Enels, Gustafson, Vancamp, Djim en Van Velzen.

Wissels: Rosheuvel, Derksen, Achaoui, Ngoy en Mayele.

Scoreverloop:
'28 1-0 Bourard
'45 2-0 Bezus
 

 


© Koempels Pleasure Dome