Standard Luik  -  Roda JC Kerkrade  (2-1)  10 oktober 2013

Roda verloor in het Stadium Académie het oefenduel tegen Standard Luik met 2-1. Jeugdspeler Brian Jacobs startte voor het eerst in de basis bij een (oefen)duel voor het eerste elftal. Naast Jacobs speelden twee andere jeugdspelers: Dylan Zwartjes en Mitchel Paulissen.

Vrijwel meteen na de aftrap wordt de wedstrijd twee minuten onderbroken vanwege een hevige regenpartij. In de 19e minuut tikte Carcela de 1-0 binnen, maar het blijft twijfelachtig of de aanvaller geen overtreding beging op Luijckx. Na ruim een halfuur speelt Paulissen twee man uit en wordt op de rand van het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. In de vrije trap die volgt scoort Höcher op prachtige wijze de gelijkmaker.


foto: henk korzelius

Luijckx begaat een overtreding op Carcelain in het zestienmetergebied. Dat levert een penalty op die door Ajdarevic voorbij Kurto wordt geschoten: 2-1.

Na rust volgen vier wissels: Prus voor Kurto, Donald voor Pluim, Werker voor Bonevacia en debutant Shkurti voor Demouge.

In de slotfase krijgen Höcher en Luijckx een gele kaart. Sutchuin Djoum loopt een blessure op.

Scoreverloop:
'19 Carcela 1-0
'32 Höcher 1-1
'36 Ajdarevic 2-1 (pen)

Gele kaarten
Luijckx (Roda JC Kerkrade)
Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)

Opstelling Roda JC Kerkrade
Kurto ('46 Prus), Zwartjes, Luijckx, Bonevacia ('46 Werker), Kali, Sutchuin Djoum ('66 De Jongh), Pluim ('46 Donald) Jacobs ('68 Bösing), Paulissen, Höcher en Demouge ('46 Shkurti).


 

 


© Koempels Pleasure Dome