Heracles - Roda JC Kerkrade  (1-0)  6 februari 2011

Na de grote nederlaag bij Vitesse (5-2) verliest Roda opnieuw. Het elftal leek ongeïnspireerd en speelde fantasieloos. Opvallend veel foute passes en een gebrek aan voetbalintelligentie kenmerkten het spel van Roda.


Doelpuntenmaker Overtoom

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verloren.  Na een 1-0 achterstand in de tweede helft, weet Roda JC geen gebruik te maken van de een man meer situatie na een rode kaart van Tim Breukers.

Roda begint de wedstrijd met een debuterende Mateusz Prus in het doel. Eerste doelman Tyton heeft al vroeg in de warming up een schouderblessure opgelopen. Ook Delorge is niet fit genoeg om te spelen. Morten Skoubo neemt zijn plek in de basis over.

Heracles begint zeer fel aan de wedstrijd met veel aanvalsdrift. In de eerste tien minuten krijgt Heracles kansen via Armenteros en Everton. Roda  heeft het moeilijk om een achterstand te voorkomen. De spelers lijken moeite te hebben met de snelheid van het veld waardoor de passing vaak te hard is om een medespeler in de voet aan te spelen. Na het eerste kwartier komt de wedstrijd meer in evenwicht en komt Roda aan zijn eerste aanvallen toe. Het middenveld en de aanvallers beginnen elkaar beter te vinden. De eerste echte kans voor Roda is na 22 minuten. Een lange boogbal van Janssen bereikt Junker die een volley lanceert. De bal gaat net over. Een paar minuten later krijgt Heracles via Vejinovoc een goede kans. Zijn schot vanaf de linkerzijde wordt zeer goed gered door de attente Prus, die met een mooie duik de bal uit het doel duwt. Het laatste deel van de eerste helft laat Roda JC zich weer wat verder terugduwen en wordt veel balverlies geleden door onnauwkeurige passing. Heracles krijgt nog enkele mogelijkheden via Overtoom (schot over doel) en Armenteros (schot voorkomen door Wielaert) maar het blijft het 0-0 in de eerste helft.

In het begin van de tweede helft zijn de teams beter in de balans. Enigszins onverwacht komt Heracles op voorsprong. Na een vrije trap komt  Overtoom in balbezit. Vanaf zo'n 30 meter haalt hij uit. Zijn schot heeft veel curve, waardoor Prus op het verkeerde been staat. Zijn duik naar de bal is daarom niet voldoende en hij ziet de bal in het doel belanden. Na het doelpunt moet Roda JC vol aan de bak. Maar veel inzet leidt niet altijd tot beter voetbal. Roda voetbalt voortdurend slechter zelfs nadat in de 66e minuut ontvangt Heraclied Breukers zijn tweede gele kaart krijgt.


Dubbelgeel c.q. rood voor Breukers

Heracles gaat meer defensief voetballen. Roda heeft voldoende balbezit, maar slaagt er niet of nauwelijks in om kansen te creëren. Alleen Kah en Junker krijgen nog kleine kansen in een tumultueuze slotfase, maar echte mogelijkheden tot de gelijkmaker blijven uit. In een wedstrijd waar maar liefst 45 keer voor een overtreding werd gefloten, was het soms moeilijk voetballen. Door de tweede nederlaag op rij zakt Roda JC Kerkrade naar de 7e plaats.

Scoreverloop:
1-0: ’53 Overtoom

Kaarten:
’35 Gele kaart: Hempte (opzettelijkhands)
’59 Gele kaart: Breukers (ruw spel)
’61 Gele kaart: Van der Linden (ruw spel. opstootje)
’61 Gele kaart: Junker (Opstootje)
’66 Gele kaart: Breukers (ruw spel)  2e geel = rood

Toeschouwers: 8.420

Opstellingen:
Heracles Almelo:
22. Remko Pasveer, 2. Tim Breukers, 3. Birger Maertens, 4. Antoine v.d. Linden,8. Mark-Jan Fledderus, 17. Kwame Quansah, 23. Willie Overtoom, 10. Marko Vejinovic (’74 Rienstra), 21. Darl Douglas, 18. Samuel Armenteros (‘90+2 Almubaraki), 11. Everton (’78 Te Wierik).
Hoofdtrainer: Peter Bosz

Roda JC Kerkrade
21. Mateusz Prus, 2. Davy De Fauw (’81 Meulens), 4. Pa Modou Kah, 6. Ruud Vormer, 8. Willem Janssen, 9. Mads Junker, 10. Anouar Hadouir, 11. Morten Skoubo (’72 Pluim), 14. Rob Wielaert, 15. Jimmy Hempte, 18. Arnaud Djoum (’64 Bodor).
Hoofdtrainer: Harm van Veldhoven

Scheidsrechter: Dhr. E. Janssen
 

 

 

 © Koempels Pleasure Dome