FC Groningen - Roda JC Kerkrade  (1-4)  19 februari 2011

Na de prachtige voetbalpot tegen Ajax waarin ondanks de aanwezigheid van twaalfde Ajacied Van Hulten een gelijkspel werd behaald wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen het vrijwel niet in eigen Euroborg te kloppen FC Groningen.


Nadat Skoubo enkele prima kansen op een snelle voorsprong heeft verprutst scoort Junker als eindstation van een ingestudeerde hoekschop. Deze wordt genomen door Hadouir die kort aflegt op Vormer. Vormer speelt diep terug op Hempte die vervolgens op de naar voor stormende Janssen passt. Janssen legt af op de eveneens meegekomen Junker die de bal simpel binnenloopt: 0-1, (15').


Kah spreekt Granqvist toe die een potje toneel speelt.


Roda verzuimt in het eerste half uur verder uit te lopen. Groningen begint steeds gevaarlijker te worden. Enevoldsen kopt een bal door op Ivens die richting doel kopt. Met een practige reflex tikt Tyton de bal uit het doel. Hiervoor redde Tyton al knap op een kopbal van Pedersen.


Vormer zet met een splijtende pass Junker vrij. Doelman Luciano komt uit waarna Junker de bal diagonaal in het verlaten doel kan schieten: 0-2, (62').


De honderd meegereisde Roda-supporters.


Na slordig balverlies van Bacuna kan Vormer Janssen bedienen met een prachtige dieptepass. Janssen legt de bal af op Junker die opnieuw binnen kan tikken: 0-3, (61').


Scheidsrechter Vink ziet Vormer hands maken binnen het strafschopgebied en geeft vrij gemakkelijk een penalty cadeau.


Tyton haalt de matig ingeschoten pingel van Granqvist uit de hoek.


Na een fraaie aanname volleyt Pedersen de bal via een stuiter in het doel van Roda: 1-3, (88').


Luciano krijgt een schot van Janssen niet onder controle waarna invaller Bodor de terugstuiterende bal in het doel kan werken: 1-4, (90').


Roda is de pas de tweede ploeg die dit seizoen wint in de Euroborg. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen werd eveneens gewonnen (1-0).


 

 

 © Koempels Pleasure Dome