De Graafschap - Roda JC Kerkrade  (3-1)  20 november 2010

De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft was De Graafschap duidelijk de baas in de eigen Vijverberg en werd Roda op strijdlust afgetroefd. In de tweede helft lieten de bezoekers wel zien waarom de ploeg zoveel lof oogst dit seizoen. Het was pas de tweede nederlaag voor Roda deze competitie. Alleen bij Ajax werd in augustus verloren. Roda bleef de afgelopen tien duels ongeslagen.In de beginfase domineerde De Graafschap. Binnen een tijdsbestek van twee minuten was het 2-0. Poepon maakte beide treffers in de 23e en 25e minuut. Het tekende de tomeloze inzet van De Graafschap dat de spits de bal beide keren in het doel gleed.

Roda stelde daar weinig tegenover. De ploeg van trainer Van Veldhoven oogde defensief kwetsbaar en liet aanvallend weinig zien. Meulens en  Huysegems vervingen het gekwetste Scandinavische aanvalsduo Skoubo en  Junker. Ze lieten weinig zien, maar vlak voor rust scoorde Huysegems toch met een hard schot in de bovenhoek: 2-1, (45').

Door de aanvallende zwakte van Roda moest Van Veldhoven wel ingrijpen. De licht geblesseerde Junker kwam vanaf de bank om  Addo te vervangen. De bezoekers gingen beter spelen en wonnen de persoonlijke duels wat vaker. Buiten een goede kans voor Junker werd Roda echter zelden gevaarlijk. Bovendien maakte Poepon een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 3-1, (76').


Roda mag met een zesde plaats nog wel naar boven kijken. De ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed in de eredivisie. Roda haalt woensdag de afgelaste wedstrijd tegen FC Utrecht in. De Graafschap speelt woensdag het restant van het gestaakte duel tegen Willem II.
 

 

 

 © Koempels Pleasure Dome