Enkele punten uit het gesprek met Wim Collard van "dinsdag 27 juni"

Na het gesprek met Wim Collard mogen wij concluderen dat Ton Caanen er een zootje van heeft gemaakt. Korotaev gaf Caanen twee opdrachten mee opdracht één was om de zak met geld op te maken en opdracht twee was om degradatie te voorkomen. Beide is dus gelukt.

Op mijn vraag waarom Wim Collard klakkeloos de winteraankoop contracten die Caanen hem voorlegde tekende en zich niet eerst informeerde over de status van de speler antwoordde Wim Collard " alle spelers zijn door de gehele technische staf akkoord bevonden, wie ben ik dan om daar tegen te zijn"

Op de vraag waarom hij in een L1 interview enkele dagen na de degradatie zelf aangaf dat hij geen ambitie had om AD van een BVO te worden gaf hij als antwoord. "Na mijn afscheid van mijn baan als lid van de raad van commissarissen bij ACCON AVM vroegen ze mij wat ik nog graag zou willen doen. Ik gaf aan dat ik de wens had om ooit nog eens AD van een voetbalclub te worden"
Het interview van L1 kon Wim zich niet meer herinneren. Maar ik weet zeker dat dit interview bestaat.

Het ziet er naar uit dat onze club in juli naar categorie 2 gaat. Volgens Wim had dit al bij het vorige meet moment zo moeten zijn. Iets met verwarring tussen Roda JC en de KNVB.
Opzich is dit bijzonder goed nieuws voor onze club.

Wat betreft Koretaev. Wim weet net iets meer details maar wil er begrijpelijker wijs niets over kwijt. Het positieve spandoek deed Koretaev en zijn familie enorm goed, het voelde warm. Dat zijn dingen die hem op de been houden.

De begroting is volgend seizoen rond de 10 miljoen. Het deel wat naar de selectie gaat is evenveel als in het seizoen 2016/2017. Men wil tot een selectie komen van 23 spelers. Het liefst contract spelers en geen huur. Dat wil niet zeggen dat er niet gehuurd gaat worden.

Anelka is in dienst van Roda en wordt ook betaald door Roda.

Sef Vergoosen is nog steeds als adviseur bij Roda JC. Een baan in de RVC ambieert hij niet. Hij vindt het nog steeds moeilijk wat betreft het FCL verhaal en de fans.

Voor als nog is het opstappen van Wim geen thema. Wil Frits Schrouff dat ik opstap dan stap ik op, en zal dan ook geen geld vragen aan de club. Vindt Frits dat ik moet blijven dan blijf ik, mijn contract loopt nog tot juli 2018.

Het VI interview van Marco v H vond Wim niet prettig. Volgens Wim schrok Marco hier ook van omdat de VI het liet voorkomen dat het alleen maar om de ziekte van Marco zou gaan.

De uitspraken, de directie moet weg, van Bart Eurlings op de TV in het item over van Stokrom (ex RVC). Vond Wim niet relevant, iemand die zo iets roept en al een jaar niet in het stadion is geweest (lees bij gesprekken is geweest) neem ik niet serieus en gaan niet op het conto van het platform. Bart Eurlings was of is lid van het platform....????

Er is in het verleden met enkele investeerder gepraat. Detail wil Wim niet geven.

Het is geen geheim dat Frits binnen enkele jaren na de aankoop van zijn aandelen ze graag weer wil verkopen. Wim ziet graag dat 10 procent in handen komen van de fans. Een gedeelte Limburgse sponsors en een groot gedeelte van een buitenlandse voetbalclub.
De juiste verhouding ben ik even vergeten.

Roda JC betaalt al een tijdje netjes de huur aan de gemeente Kerkrade.

De lijnen naar nieuwe spelers zijn uitgeworpen.

Wim Collard is door nieuws uur gevraagd een reactie te geven na het interview met van Stokrom. Dat heeft Wim niet gedaan. Wim heeft hem de volgende ochtend middels een mail zijn ongenoegen kenbaar gemaakt. De zaken lagen volgens Collard anders. De Koreteav deal heeft zich niet in het donker afgespeeld....aldus Wim

Een interview met VI heeft Wim Collard deze week afgewimpeld. Volgens hem om even de rust te bewaren

Het rapport Berger wordt binnenkort aan het platform gegeven. Die kunnen het openbaar maken. WIJ ZIJN BENIEUWD.

Op de vraag of Nick Jansen zijn commerciële targets heeft gehaald antwoordde Collard "bijna"
Waarop wij antwoordden "bijna raak is ook mis"
Verder niet op in gegaan omdat Nick er niet was en zich ook niet kan verdedigen.

Dit is wat ik mij zo kan herinneren van vanavond. Mocht ik nog iets vergeten zijn zal Rob of ik het een en ander nog aanvullen in een apart item zodat het niet verdrinkt in de commentaren.


 

 


© Koempels Pleasure Dome