KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
19 juli 2017:
Belgisch talent naar Roda
Roda huurt Jorn Vancamp voor één seizoen van RSC Anderlecht. De 18-jarige Belg kwam via de jeugd van KV Mechelen in 2014 bij RSC Anderlecht terecht. De centrumspits speelde vanaf België O15 voor het Nationale elftal en maakt nog steeds deel uit van de Belgische selectie O19.
15 juli 2017:
Forse nederlaag in besloten duel
Roda heeft een 5-0 nederlaag geleden tegen de Belgische eersteklasser KAS Eupen. Basisopstelling: Jurjus – Ananou – Van Peppen – El Makrini – Rosheuvel – Auassar – Schahin – Gnjatic – Brasnic – Paulissen – Werker.
14 juli 2017":
Roda huurt Simon Gustafson
De 22-jarige linksbenige middenvelder die in 2015 van BK Häcken naar Feyenoord ging wordt voor 1 jaar gehuurd. Na een goede beginperiode in Rotterdam kwam de Zweed afgelopen seizoen daar nog maar vier keer in actie.

 
13 juli 2017:
Moeizame 3-1 overwinning tegen hoofdklasser Groene Ster
Doelpunten: Milts en Gnjatic (2).
 
9 juli 2017:
Roda heeft de eerste oefenwedstrijd met 0-14 gewonnen van vierdeklasser RKTSV
Doelpunten: Van Velzen (3x), Schahin (2x), Rosheuvel (2x), Djim, Paulissen, Milts, Rutjes, Auassar en testspeler Brasnic (2x)
Trainer Robert Molenaar gaf zijn complete selectie, die was aangevuld met enkele spelers van Jong Roda, speeltijd.
3 juli 2017:
Visser assisteert Molenaar
De 50-jarige Hans Visser is komend seizoen assistent-trainer bij Roda. De oud-prof van onder meer FC Utrecht heeft veel ervaring in het voetbal. Hij was zeven seizoenen was actief bij KRC Genk als assistent-trainer en interim-hoofdtrainer. In België won hij onder meer de beker en de landstitel van België. Visser vormt samen met Robert Molenaar (hoofdtrainer), Rick Plum (assistent- trainer), Robert-Jan Zoetmulder (keeperstrainer), Roel de Liege (Video analist) en Ger Senden (team manager) de technische staf van Roda JC 2017-2018.
3 juli 2017:
Kurto keert terug
Filip Kurto keert terug bij Roda waar hij in de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 eerste doelman was. De inmiddels 26-jarige keeper komt transfervrij over van Excelsior Rotterdam, waar hij de laatste twee jaar verbleef. Daarvoor kwam hij ook nog uit voor FC Dordrecht. Kurto tekent een contract van één seizoen met de optie voor nog een jaar.
 
3 juli 2017:
Mario Engels naar Roda
De 23-jarige Duitser Mario Engels is een buitenspeler die de jeugdopleiding van FC Köln doorliep, maar bij FSV Frankfurt zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Het afgelopen seizoen kwam Engels uit voor het Poolse Slask Wroclaw. Mario Engels is de zoon van Stephan Engels, oud-speler van 1 FC Köln en Viktoria Köln. Mario heeft een contract getekend voor twee jaar.
30 juni 2017:
Roda huurt doelman Jurjus van PSV
Roda huurt doelman Hidde Jurjus van PSV voor één seizoen. De 23-jarige Jurjus doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap en debuteerde in 2014 in het eerste elftal. Twee jaar later maakte hij de overstap naar PSV. Hier was hij het afgelopen seizoen tweede doelman achter Jeroen Zoet. Wel kwam hij 16 maal in actie voor Jong PSV in de Jupiler League.

 
Exit Raykov, Savic en Mytides

Alle transfers Roda JC inclusief huur/verhuur spelers   >>>

Alle transfers van afgelopen seizoen   >>>
29 juni 2017:
Van Son naar FC Den Bosch
Roda JC heeft het contract van Jens van Son, dat nog één jaar doorliep, ontbonden. De middenvelder/verdediger heeft inmiddels een overeenkomst getekend bij FC Den Bosch. Van Son kwam in de zomer van 2015 over van Sparta en speelde slechts elf keer in het eerste elftal. Tussendoor werd hij een half seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard.
29 juni 2017:
Rutjes blijft - Van Leer naar Ajax
Benjamin van Leer gaat naar Ajax. De laatste details worden momenteel afgehandeld, waarna Van Leer voor vier jaar zal tekenen. Maandag kan hij meteen mee op trainingskamp. Eerste doelman Onana ontbreekt daar nog vanwege zijn vakantie na zijn deelname aan de strijd om de Confederations Cup. Overigens deelt Van Leer na de eerste 500 duizend euro mee in de transfersom. Beide clubs naderen een akkoord van een transfersom van 700 duizend euro.
Nathan Rutjes heeft zijn contract als voetballer met één jaar verlengd. Rutjes heeft naast zijn contract als voetballer vorig jaar van de club een aanbieding ontvangen waardoor hij ook na zijn actieve aan Roda blijft verbonden.
 
28 juni 2017:
Fresh juice:
Enkele punten uit het gesprek met Wim Collard van "dinsdag 27 juni"   >>>

Auteur: RSS/Marc Raaimakers
27 juni 2017:
Medisana - made for life
Roda en Medisana hebben ook voor komend seizoen een overeenkomst gesloten voor shirtsponsoring. Het van oorsprong Kerkraadse bedrijf staat zodoende in het seizoen 2017-2018 voor het zesde opeenvolgende jaar als rugsponsor op het shirt.
23 juni 2017:
Nieuwe hoofdsponsor
Roda heeft met MASCOT® WORKWEAR een overeenkomst gesloten als hoofdsponsor. Het bedrijf staat de komende twee seizoenen onder meer prominent op het shirt van Roda JC. De samenwerking is in eerste instantie voor twee seizoenen, maar beide partijen hebben de intentie voor een langdurig partnership uitgesproken. MASCOT is een Deens familiebedrijf dat werkkleding en veiligheidsschoenen ontwikkelt, produceert en wereldwijd exporteert.
 
21 juni 2017:
Robert Molenaar is nieuwe trainer
Roda heeft overeenstemming bereikt met Robert Molenaar. De 48-jarige Zaandammer tekent voor één seizoen met optie voor nog een jaar. Hij was als hoofdtrainer de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij FC Volendam. Daarvoor was hij o.m. assistent-trainer bij NEC. Als speler kwam Molenaar uit voor FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal.
17 juni 2017:
Transfernieuws
Tom van Hyfte vertrekt naar KFCO Beerschot Wilrijk, een tweedeklasser uit België. Beerschot heeft de middenvelder voor twee seizoenen vastgelegd. De 31-jarige Van Hyfte speelde vanaf 2009 voor MVV en vanaf 2014 voor Roda. In 89 wedstrijden voor Roda scoorde hij 16 maal.

 
15 juni 2017:
Henk keert terug ?
Roda heeft Henk Dijkhuizen een contract voor twee jaar aangeboden, met een optie voor nog een jaar. De 25-jarige verdediger raakte in april 2016 ernstig geblesseerd aan zijn knie tijdens een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Na negen maanden revalideren sloot hij begin dit jaar op amateurbasis aan bij Jong Roda JC. Tot verrassing van velen zette interim-coach Huub Stevens hem in de play-offs plots in de basis tijdens de beslissende wedstrijden tegen MVV.
Dijkhuizen staat inmiddels in de belangstelling van twee andere clubs.
 
9 juni 2017:
Sanering zet door
Oud-trainer Harm van Veldhoven keert terug bij Roda JC. Nu als technisch directeur met een contract voor onbepaalde tijd. Roda ziet in Van Veldhoven de ideale man om het technisch beleid vorm te gaan geven en verwacht van hem dat hij een nieuwe, realistische koers vaart en breekt met het desastreuze transferbeleid van de vorige TD, Ton Caanen, die grote aantallen middelmatige spelers uit alle windstreken liet invliegen.
 
6 juni 2017:
Oud-Rodaspeler Cheick Tioté overleden
Cheick Tioté is maandag, 5 juni tijdens een training van zijn club overleden aan een hartaanval. De Ivoriaanse middenvelder, die het seizoen 2007/2008 op huurbasis voor Roda speelde, is net geen eenendertig jaar geworden. Tioté werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Cheick Tioté speelde, naast Roda JC, voor Anderlecht, FC Twente en Newcastle United. Sinds afgelopen winter speelde hij voor Bejing Enterprice FC.
31 mei 2017:
Draaikont of voortschrijdend inzicht ?   >>>
29 mei 2017:
Sanering gestart
Harm Wiertz legt zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC met ingang van vandaag neer vanwege een verschil van inzicht. Hij is het er met name niet mee eens dat de club Korotaev als aandeelhouder naar binnen wil(de) halen en is hoe dan ook gekant tegen buitenlandse investeerders. Wiertz wil bovendien verdere bezuinigingen binnen de club. Omdat zijn opvattingen op onvoldoende steun kunnen rekenen, stapt hij nu op.
28 mei 2017:
Missie volbracht   >>>
Roda JC - MVV: 1-0


 
25 mei 2017:
Chaos in de Geusselt   >>>
MVV - Roda JC: 0-0

 
23 mei 2017:
Ioannis Anastasiou gezien en Huub Stevens toegevoegd aan technische staf
De directie, RvC en eigenaar Frits Schrouff hebben na intensief beraad en in overleg met Anastasiou besloten om in aanloop naar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen voor een andere aanpak te kiezen. Dit betekent dat de club deze week geen gebruik meer maakt van de diensten van Anastasiou. Daarnaast wordt Stevens toegevoegd aan de technische staf. Hij gaat -samen met de andere leden van de staf- de verantwoordelijkheid op zich nemen om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Stevens gaat de technische staf in alle opzichten ondersteunen in de cruciale dagen die nu aanbreken. Tijdens de wedstrijden ligt de coaching langs het veld bij de huidige leden van de technische staf (Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder). Stevens heeft kenbaar gemaakt niet op de bank plaats te nemen tijdens de wedstrijden.
22 mei 2017:
Rode kaart Rosheuvel geseponeerd
Ondanks zijn rode kaart van afgelopen zondag in de return tegen Helmond Sport in kan Rosheuvel komende donderdag spelen in de eerste ontmoeting met MVV in de finale playoffs. De KNVB heeft de prent geseponeerd. Rosheuvel werd in de 44ste minuut van het veld gestuurd. "De aanklager betaald voetbal heeft naast de ingediende verklaringen de televisiebeelden bestudeerd en acht de overtreding niet wettig en overtuigend bewezen", legt de KNVB het sepot uit via de officiële kanalen.
21 mei 2017
Gelijkspel volstaat voor finaleplaats   >>>
Roda JC - Helmond Sport: 1-1

 

18 mei 2017:
Veel schade in benauwde zege   >>>
Helmond Sport - Roda JC: 0-1
14 mei 2017:
Alles gaat fout   >>>
Zondagmiddag heeft Roda met 3-0 verloren van Vitesse. Omdat zowel NEC als Sparta hun wedstrijden wonnen eindigt Roda 17e en moet het playoffs spelen. De eerste tegenstander is Helmond Sport.
7 mei 2017:
Na schrale winst nog steeds niet veilig   >>>
Roda - Willem: 1-0
 
6 mei 2017:
Werker +3
Roda JC heeft het contract met Daryl Werker voor drie jaar verlengd tot en met medio 2020 plus de optie voor nog een jaar. Werker komt uit de eigen jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2014-2015 in het eerste. Vorig seizoen werd hij een halfjaar uitgeleend aan MVV Maastricht.   (<<<)

 
4 mei 2017:
Korotaev gearresteerd
De beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC blijkt op 10 februari te zijn gearresteerd bij aankomst op Dubai Airport. Hij wordt onder meer beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Naast de hechtenis zijn ook alle bezittingen van Korotaev bevroren. Volgens een woordvoerder van zijn beleggingsbedrijf AK Investment berust het voorval op een misverstand. Vanuit clubperspectief betekent dit dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 % van de aandelen van de club in zijn bezit heeft. Roda JC zet de beoogde overname van de club door de heer Korataev voorlopig on-hold.
 
24 april 2017:
Vertrek definitief
Wat al langer in de lucht hing is na een handtekening vandaag definitief geworden: Ioannis Anastasiou verlaat Roda JC. De trainer tekent na dit seizoen voor drie jaar bij het Belgische KV Kortrijk. Anastasiou: “Voor mij is een driejarig contract bij KV Kortrijk een hele mooie kans. Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen ‘nee‘ zeggen. Vooralsnog heb ik echter maar één doel en dat is ons met Roda JC rechtstreeks veilig spelen. Dat is het enige wat voor mij op dit moment telt en daar focus ik me volledig op".
23 april 2017:
Wedstrijd duurt net iets te lang   >>>
Utrecht - Roda: 1-0
15 april 2017:
Belangrijke zege   >>>
Roda - Sparta: 3-1

 
9 april 2017:
Roda knokt zich naar verdiend punt   >>>
AZ - Roda: 1-1
6 april 2017:
Fortuinlijke zege in naargeestige ambiance   >>>
Roda - Zwolle: 2-1

 
5 april 2017:
Caanen raus!
TD Ton Caanen is per direct uit zijn huidige functie gezet. Dat wil niet zeggen dat hij weg is bij Roda. Er wordt besproken welke functie in het verdere verloop van zijn carrière bij Roda past.

 
2 april 2017:
Ergernis en verbazing om lamlendig gepruts   >>>
ADO - Roda: 4-1

 
17 maart 2017:
Kruit snel verschoten   >>>
Roda - Twente: 0-3

 
12 maart 2017:
Strijd beloond met 3 punten   >>>
Roda - Groningen: 3-1

 

4 maart 2017:
Slappe hap en opnieuw nul punten   >>>
PSV - Roda: 4-0
25 februari 2017:
Zwak Roda na rode kaart kansloos   >>>
Heerenveen - Roda: 3-0
17 februari 2017:
Slechte wedstrijd verzacht met 3 gelukkige punten   >>>
Roda - Eagles: 1-0


 
12 februari 2017:
Voorsprong verkwanseld   >>>
Heracles - Roda: 2-2
8 februari 2017:
RVC-lid Wout van Stokrom stapt op
Van Stokrom heeft de RVC een halfjaar eerder dan gepland verlaten. Hij was belast met de portefeuille commerciële zaken en sponsoring en daarnaast vice-voorzitter van de Berner Group Benelux & UK. Dat bedrijf trad in augustus 2014 op als shirtsponsor van Roda in de wedstrijd tegen MVV. Van Stokrom vindt dat de RVC te laat is geïnformeerd over de Korotaev-deal. Ook vreest hij dat de rol van de commissarissen in de toekomst ingeperkt gaat worden. De drie overgebleven commissarissen zijn Hessel Meijer, David Jongen en Harm Wiertz.
5 februari 2017:
Te weinig kwaliteit om slap Ajax af te straffen   >>>
Roda - Ajax: 0-2

 
3 februari 2017:
Voetbalminnend Nederland sceptisch, Rodafamilie euforisch
Heel voorzichtig wordt het Roda-legioen opgezogen door het sprookje dat werkelijkheid lijkt te worden. Een reddende investeerder en een charismatische topvoetballer zetten Roda steviger op de kaart dan ooit. Voor garanties is het nog te vroeg, maar de ambities zijn uitgesproken: Roda is een langetermijnproject met als eerste doel klasse-behoud. Daarna bouwen en groeien met als ultieme doel Championsleague. Tegelijkertijd zal er stevig worden geïnvesteerd in de Roda Academy en gaat Anelka talent scouten in onder meer Frankrijk. 
31 januari 2017:
Grenzeloze ambitie bij Roda JC: 'Kijk naar Leicester City'   >>>

Bron: De Telegraaf
29 januari 2017:
Roda boekt belangrijke zege   >>>
Roda - Excelsior: 4-0

 
22 januari 2017:
Machteloosheid Roda weerspiegelt gelijk Kalezic   >>>
NEC - Roda: 2-0
15 januari 2017:
Wedstrijd kantelt na buitenspeldoelpunt   >>>
Roda-Feyenoord: 0-2

 

8 januari 2017:
Roda speelt gelijk tegen Estoril in mini-wedstrijd   >>>
Estoril - Roda: 1-1
 
17 december 2016:
Mistroostige remise   >>>
Roda JC - FC Utrecht: 0-0

 
9 december 2016:
Kansloos gepruts breekt mooie serie af   >>>
FC Groningen - Roda JC: 2-0
3 december 2016:
Groeiend Roda doet niet onder voor PSV   >>>
Roda - PSV: 0-0

 

27 november 2016:
Pastoor redt Sparta   >>>
Sparta - Roda: 2-2
20 november 2016:
Kampioen van de gelijkspellen   >>>
Roda - AZ: 1-1

 

5 november 2016:
Vierde keer op rij ongeslagen   >>>
PEC Zwolle - Roda JC: 0-0
28 oktober 2016:
Prima resultaat in Twente   >>>
FC Twente - Roda JC: 0-0
 
22 oktober 2016:
Armoedig voetbal levert toch nog een punt op   >>>
Roda - ADO: 1-1

 
16 oktober 2016:
Vrije val voorlopig gebroken   >>>
Excelsior - Roda: 0-1
15 oktober 2016:
Sef Vergoossen: "Roda staat volgend jaar in de eredivisie. Glashard en 100%, met of zonder playoffs"
14 oktober 2016:
Sef Vergoossen technisch adviseur
Het is een gevoelige maar mogelijk briljante zet om voormalig Sporting Limburg promotor Sef Vergoossen binnen te halen als mentor c.q. technisch adviseur voor de incapabele TD Ton Caanen en de niet bijster overtuigende trainer Ioannis Anastasiou. Vergoossen (69) zal wekelijks aanschuiven bij technisch overleg en gaat zich intensief verdiepen in alles wat in en rond het eerste elftal speelt. Waar nodig zal hij adviezen geven en als vraagbaak fungeren. De voormalige coach - die Roda van 1998 tot 2001 trainde - zal zoveel mogelijk wedstrijden bezoeken en regelmatig bij trainingen aanwezig zijn, zij het op de achtergrond. Hij wil niet meer op de bank zitten of op het veld staan.
 
1 oktober 2016:
Vanavond is Roda gedegradeerd   >>>
Roda - NEC: 0-1

 
26 september 2016:
Inloopavond   LIVE   door Koempel Gebronx   >>>

Highlights: *250 aanwezigen *Niks nieuws *Caanen wuift alle kritiek weg *Vermeulen spreekt schande van scouting * Emoties laaien op

Vertrek Caanen geëist

25 september 2016:
Recht Op Degradatie Af   >>>
Feyenoord - Roda: 5-0
21 september 2016:
Schertsvertoning   >>>
PSV - Roda: 4-0
 

 

18 september 2016:
Roda op de rand van de afgrond   >>>
Roda - Heerenveen: 0-3

 
11 september 2016:
Roda gedwee naar de slachtbank   >>>
Go Ahead Eagles - Roda JC: 2-0
 
27 augustus 2016:
Wedstrijd van de keepers   >>>
Willem II - Roda: 0-0
21 augustus 2016:
Goedkope zege Vitesse   >>>
 
13 augustus 2016:
Roda dodelijk efficiënt tegen Ajax   >>>


 
7 augustus 2016:
Zwalkend Roda knokt zich naar moeizaam gelijkspel   >>>


 
 

 

 

 

 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl

Google  

 

  Web koempel.nl

|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar