KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
25 juni 2024:
Het archief blijft beschikbaar
Met een overzicht van alle transfers seizoen 2024-2025 sluit Koempels Pleasure Dome na 25 jaar af. Via het menu zijn nagenoeg alle wedstrijdverslagen vanaf 1999 tot en met seizoen 2023-2024 in te zien. Veelal met beeldmateriaal. Er volgen geen updates meer. Hierdoor is Koempels Pleasure Dome tot een archiefsite verworden die startte in de overgangsperiode van Kaalheide naar PLS.
10 juli 2024:
Alle transfers   >>>
17 mei 2024:
Mooi seizoen in drie wedstrijden geruïneerd   >>>
Niet een, niet twee, maar drie keer grijpt Roda naast promotie. De late treffer (90+5') van FC Groningen tegen Telstar, de nederlaag tegen FC Groningen op de laatste speeldag (een gelijkspel zou voldoende zijn geweest) en tenslotte de ontluisterende nederlagen tegen het niet van kwaliteit overlopende NAC.
Roda speelt opnieuw zonder extra inzet en komt op de proppen met doelman Bucker die geen wedstrijdritme heeft en die prompt enkele fouten maakt. Een blunder van Sibum. NAC vertraagt het spel en slaat toe waar het kan. En dat gaat kinderlijk eenvoudig. Roda wordt afgedroogd met een beschamende 0-5.          Roda - NAC: 0-5
 
13 mei 2024:
Rampzalige start nacompetitie   >>>
Na het echec in Groningen speelt Roda ook tegen NAC zonder overtuiging en wordt het binnen een uur op een 3-0 achterstand gezet onder meer door een strafschop na een uiterst domme overtreding van Dzepar. Sibum wisselt zich suf maar Roda blijft machteloos. In de slotfase wordt de ellende ietsje verlicht door een mooi ingeschoten vrije trap van Koglin.
NAC - Roda: 3-1
10 mei 2024:
Schertsvertoning   >>>  
Door een laffe techniek blijft Roda vastgeplakt op eigen helft en komt het tot geen enkele aanval. Groningen mag het spel maken en scoort twee keer in korte tijd. Het machteloze Roda krijgt iets meer de bal maar kan er niks mee uitrichten. Op het moment suprême geeft Roda niet thuis en mist het directe promotie op doelsaldo op de allerlaatste speeldag.
FC Groningen - Roda: 2-0
3 mei 2024:
Roda wint maar promoveert niet   >>>
In een moeizame wedstrijd pakt Roda de verdiende overwinning. Na het laatste fluitsignaal is Roda virtueel gepromoveerd maar concurrent FC Groningen pakt een alles verknoeiend punt in de extra tijd. Omdat stadionspeaker Frijns desinformatie geeft denken sommige Rodasupporters dat hun club gepromoveerd is met een pijnlijk belachelijke veldbestorming als gevolg.
Roda - Cambuur: 2-0
26 april 2024:
Jong Ajax  houdt Roda in bedwang   >>>
Roda komt snel op voorsprong door een zeldzame flater van doelman Setford maar is die voorsprong vier minuten later weer kwijt. Omdat Willem II gelijkspeelde tegen FC Groningen blijft Roda tweede met een flinterdunne voorsprong van 1 punt op FC Groningen.
Jong Ajax - Roda: 1-1
19 april 2024:
Promotiekans krijgt ferme knauw   >>>
Na een goede start met een vroeg doelpunt van Zauner zakt Roda in. De Graafschap is gevaarlijker in het restant van de eerste helft en grote delen van de tweede. Vijf minuten voor tijd valt de gevreesde gelijkmaker en verliest Roda het riante uitzicht op promotie.
Roda - De Graafschap: 1-1
12 april 2024:
TOP Oss snel ingepakt   >>>
Met een snel doelpunt binnen twee minuten en een comfortabele 0-3 ruststand lijkt de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft wordt er nog maar een keer gescoord en incasseert het team een knullige tegentreffer. Enkele dragende spelers worden na ruim een uur gewisseld om krachten te sparen voor het zinderende competitieslot.
TOP Oss - Roda: 1-4
7 april 2024:
Roda wint in matige derby   >>>
Roda begint slap aan de wedstrijd waardoor VVV steeds beter in het spel komt en ook de meeste kansjes krijgt. Het openingsdoelpunt komt echter van de thuisploeg. Niettemin blijft VVV de iets betere ploeg. In de tweede helft worden enkele tegenvallende spelers gewisseld waarna het iets beter loopt maar verre van gesmeerd. Na een treffer van Reith lijkt Roda veilig maar de club laat VVV te vaak te dicht bij het doel van Raatsie komen. In de extra tijd scoort VVV zodoende de aansluitingstreffer. In de extra, extra tijd komt Venlo zelfs bijna op 2-2. De punten blijven echter opnieuw thuis.
Roda - VVV: 2-1
1 april 2024:
Benauwde zege houdt Roda in de promotie-race   >>>
De eerste helft speelt Roda beroerd. Mogelijk aangeslagen door een snelle tegentreffer komt het team nauwelijks voor in de wedstrijd en ontsnapt het aan een tweede tegendoelpunt. Niettemin is de eerste de beste kans raak door een doelpunt van Zauner. Jong PSV scoort echter opnieuw maar door een doelpunt van Müller vlak voor rust gloort er nog hoop. In de tweede helft zet Roda meer druk. Nadat Jong PSV tegen een rode kaart aanloopt krijgt het ploeterende Roda via invaller Daneels toch de belangrijke driepunter binnen.
Jong PSV - Roda: 2-3  
23 maart 2024:
Roda sterker in de breedte   >>>
In een duel waarin beide teams veel basiskrachten missen vanwege blessures en interlandverplichtingen blijkt Roda daar beter mee weg te komen. Zeker in de tweede helft is de thuisploeg zowel kwalitatief als conditioneel beter dan NAC.
Roda - NAC: 3-1
17 maart 2024:
MVV blijkt klein bier   >>>
Behoudens een korte opleving na een halfuur Roda-dominantie komt MVV niet in het spel voor. De overwinning is daarom dikverdiend. Raatsie die van een tweetal MVV-supporters een bierdouche kreeg excelleerde opnieuw met enkele fraaie reddingen.
MVV - Roda: 0-3
8 maart 2024:
Efficiënt ADO pakt punt in vol PLS   >>>
Roda is de betere ploeg maar verzilvert de kansen niet. Na een halfuur benut Ould Chickh echter een strafschop. Door zwak verdedigen komt ADO via Veerman langszij. In de tweede helft komt Roda opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Zauner. Even later is het opnieuw door zwak verdedigen en opnieuw door Veerman weer gelijk. Roda probeert vruchteloos door te drukken maar ADO koester het punt. Zo blijft het gelijk.
Roda - ADO Den Haag: 2-2
1 maart 2024:
Raatsie redt puntje   >>>
Opnieuw verzuimt Roda door te drukken op een belangrijk moment. Bijna de hele wedstrijd is de laaggeplaatste tegenstander de betere ploeg. Dankzij een aantal goede reddingen van doelman Raatsie is de schade beperkt gebleven en een nederlaag voorkomen.
Telstar - Roda: 1-1
23 februari 2024:
Koploper krijgt klop   >>>
In een sfeervol stadion speelt Roda een matige eerste helft waarin het desondanks snel op voorsprong komt. Willem II komt binnen 13 minuten langszij en zelfs op voorsprong. Roda lijkt klaar voor de sloop. In de tweede helft waarin de thuisploeg iets inzakt herstelt Roda zich echter knap. In een spannende wedstrijd slaagt Roda erin de achterstand om te buigen in een sensationele zege.
Willem II - Roda: 2-3
16 februari 2024:
Op zijn Duits   >>>
Roda overrompelt Emmen in de eerste helft maar weet pas in de slotfase een van de vele kansen te benutten. In de extra tijd valt echter de onvoorziene gelijkmaker. In de tweede helft speelt Roda met veel minder energie waardoor de tegenstander steeds beter in het spel komt. Na sterke wissels komt Emmen op voorsprong. Roda lijkt weer in de Sinterklaasrol te kruipen om een tegenstander die al acht wedstrijden niet op rij wist te winnen aan een zege te helpen. Met een vrijwel zekere zeperd op zak gaat trainer Sibum eindelijk wisselen. Tegen elke verwachting in scoort Roda in de extra tijd niet alleen de gelijkmaker maar ook de winnende treffer.
Roda - FC Emmen: 3-2
9 februari 2024:
Uitstekend herstel   >>>
Na de blamage tegen Jong AZ eerder deze week heeft Roda zich knap herpakt. Ondanks vier missende basisspelers was de ploeg veerkrachtig genoeg om met veel inzet een wedstrijd te winnen. De winterstop-nieuwkomers Sejk en Müller bleken prima aanwinsten.
Roda - FC Dordrecht: 4-1
5 februari 2024:
Historische blamage   >>>
Vanaf minuut 1 speelt Roda beroerd. Geen balcontrole, geen goede passes. Uitgerekend tegen een jong elftal met veel invallers. Na een fout van Raatsie scoort Jong AZ. Na rust blijft Roda prutsvoetbal spelen. Nadat AZ door zijn wissels heen is en hun keeper geblesseerd afhaakt moet een veldspeler het doel verdedigen. Deze blesseert zich ook nog eens flink bij een uittrap. Roda speelt nu tegen 10 jongelingen maar omdat Zauner eenn tweede gele kaart pakt is het weer tien tegen tien. Ook in de 11 minuten extra tijd schiet Roda nog geen deuk in een pakje boter.
Jong AZ - Roda: 1-0
26 januari 2024:
Roda kan niet door Utrechtse muur breken   >>>
Gedurende de hele wedstrijd is Roda in balbezit en krijgt het veel kansen. Jong FC Utrecht trekt een enorme muur op met doelman Gadellaa als onpasseerbaar laatste station. Een strafschop mag evenmin baten. Pena-Zauner schiet tegen onderkant lat. Na een spelonderbreking vanwege een bekertje bier scoort invaller Guclu. De zwakke arbiter gaat echter mee in zijn buitenspel vlaggende assistent en keurt het doelpunt af. Roda laat zeer belangrijke punten glippen.
Roda - Jong FC Utrecht: 0-0
22 januari 2024:
De vorm is terug   >>>
Eindhoven heeft meer balbezit maar Roda doet er meer mee. Met drie fraaie doelpunten in de eerste helft lijkt het restant van de wedstrijd een formaliteit. Echter na een aantal wissels verzwakt Roda en krijgt Eindhoven nog enkele kansen op een eretreffer.
Roda - FC Eindhoven: 3-0
Slecht veld, slecht spel   >>>
In een oersaaie wedstrijd komen beide partijen niet verder dan een bloedeloze 0-0 op de ijsbaan van de Vliert.
FC Den Bosch - Roda: 0-0
12 januari 2023:
Doelman bij
Roda wil de 21-jarige Calvin Raatsie voor de rest van het seizoen huren van FC Utrecht. Raatsie (1,88 meter) is dit seizoen derde doelman bij FC Utrecht en speelt bij de beloftenploeg in de eerste divisie. Hij keepte in de eerste seizoenshelft tien wedstrijden in de competitie en daarnaast zes duels voor Jong Oranje in de EK-kwalificatie. In 2022 ging Raatsie van Ajax naar FC Utrecht. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kwam tot dertien wedstrijden voor Jong Ajax, maar een debuut in de hoofdmacht bleef uit. In Utrecht staat hij tot medio 2025 onder contract.
 
23 december 2023:
Vermoeid ogend Roda pakt in allerlaatste minuut een punt   >>>
Een slap spelend Roda staat al na een klein halfuur met 2-0 achter. Daarna wordt er meer naar voren gespeeld en valt de aansluitingstreffer en vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Een minuut later komt het veel feller strijdende Helmond weer op voorsprong. Beide ploegen krijgen daarna een aantal aardige kansen waarna Roda er pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd in slaagt om een nederlaag te voorkomen.
Helmond Sport - Roda: 3-3
15 december 2023:
Soms zit het mee   >>>
Roda scoort op slag van rust in een wedstrijd die aardig in evenwicht is maar moet zich in de slotfase beperken tot verdedigen.
FC Emmen - Roda: 0-1
8 december 2023:
Roda wint op beschamende manier   >>>
In een wedstrijd waarin de pupillen van Jong PSV Roda al snel op achterstand zetten is er een oliedomme vuurwerkactie op west nodig om de wedstrijd te ontregelen. Daarna pakt de doelman van Eindhoven een rode kaart waarna Roda op gelijke hoogte komt. Na rust wordt het snel 2-1 maar daarna stokt het. Jong PSV heeft meest balbezit en Roda bakt er niks van. In het laatste kwartier staat Roda op uiterst beschamende wijze met de rug tegen het doel van de tegenstander. Met pijn en moeite trekt Roda een miserabele overwinning over de streep.
Roda - Jong PSV: 2-1
1 december 2023:
Sibum laat Roda doelloos verder zwalken   >>>
In de eerste helft voetbalt Roda nog aardig mee totdat een blunder van Bucker een doelpunt oplevert voor Dordrecht. Sibum laat eeuwig buitenspelloper Zauner veel te lang doorspelen en ziet te laat dat Schmid nutteloos rondzwerft. Geen enkele speler haalt zijn (oude) rendement met Kongolo en Old-Chikh als voorbeelden. Na een rode kaart van Ouaissa in minuut 64 is het gedaan. Er is nog wel inzet maar dat is te weinig, zeker in ondertal. Met een 2-0 nederlaag komt Roda er nog genadig vanaf.
FC Dordrecht - Roda: 2-0
26 november 2023:
Als alleen de laatste minuut telt   >>>
Zoals wel vaker is ook deze derby tussen Roda en MVV van een matig niveau. In de eerste helft is MVV gevaarlijker maar in de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Toch lijkt de wedstrijd in een logisch gelijkspel te eindigen maar in extremis is er een welhaast onverwachte wending. Een afgevallen bal komt voor de voeten van Daneels. Zijn uithaal stuitert voorbij doelman Matthys van MVV. Een exploderend stadion is het gevolg. Roda pakt drie punten en blijft daardoor in de race voor de eerste of tweede plaats.
Roda - MVV: 1-0
19 november 2023:
Goed voetbal maar onvoldoende scorend vermogen   >>>
Cambuur start als een herfststorm. Na 4 minuten ligt de bal al achter Bucker. Roda herpakt zich en na een gemakkelijk gegeven strafschop die benut wordt door Ould Chikh loopt het beter. Het overwicht wordt echter niet in doelpunten uitgedrukt. Na de rust wordt Cambuur weer brutaler en zeker na het uitvallen van Spieringhs moet Roda er alles aan doen om een puntje veilig te stellen.
SC Cambur - Roda: 1-1
12 november 2023:
Geen duelkracht en veel balverlies   >>>
Met name in de eerste helft lijkt Roda er weinig zin in te hebben. Slappe inzet, slechte passes, weinig balbezit en veel balverlies. Groningen is veel beter en raakt drie keer de lat. Na wat omzettingen loopt het in de tweede helft ietsje beter met spaarzame kansen uit een counter. Na een sterke eerste periode heeft Roda nu al negen verliespunten uit de afgelopen vijf duels.
Roda - FC Groningen: 0-0
6 november 2023:
Fantastische goal Spieringhs verbloemt de malaise   >>>
Inmiddels al ruim een maand is Roda uit het ritme. In de vele omzettingen door blessures doet trainer Sibum er een schepje bovenop door laatkomer Ould Chikh op de bank te laten starten. Hierdoor vallen de toch al wankele automatismen verder weg. Door een domme noodrem van Reith krijgt Roda een strafschop tegen. Verderop is het te danken aan de afwezigheid van een VAR dat er geen tweede strafschop komt. Eindhoven countert Roda helemaal zoek en slechts bij vlagen komt de club tot aanvaardbaar voetbal. In die fase valt ook de prachtgoal van Spieringhs.
FC Eindhoven - Roda: 1-1
2 november 2023:
Ondanks bekernederlaag tevredenheid over vertoonde spel   >>>
Het toch al door blessureleed geplaagde team ziet reeds na twee minuten Dzepar uitvallen. Toch komt Roda snel op voorsprong. Deze verdwijnt al vrij snel door verdedigingsfouten maar Roda weet zich terug te knokken. De 3-3 ruststand is spectaculair. In de tweede helft kan NEC het klassenverschil uitbuiten waardoor Roda na een ronde uit de beker ligt.
NEC - Roda: 5-3
27 oktober 2023:
Nu ook al moeite met de "beloften"   >>>
Dankzij een kwartiertje pressievoetbal in de tweede helft ontsnapt Roda aan een gelijkspel of erger tegen de hekkensluiter. Het ontbreken van twee basisspelers toont aan hoe kwetsbaar de club is zonder hen.
Roda - Jong Ajax: 2-1
21 oktober 2023:
Nog niet klaar voor de top   >>>
Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar Roda draait niet (meer) lekker. Een doelpunt uit het niks van Willem II blijkt na een opnieuw stroeve, hoewel spannende wedstrijd , de winnende treffer.
Roda - Willem II: 0-1
14 oktober 2023:
VVV schudt Roda wakker   >>>
Na een goede start zakt Roda weg na 20 minuten. VVV zet meer druk en komt tot de betere kansen. Na de rust blijft Venlo dominant en valt de te voorspellen goal. Roda ontwaakt en schroeft het tempo op. Hierdoor valt al vrij snel de gelijkmaker. Meer zit er niet meer in in deze vrij saaie derby.
VVV-Roda: 1-1
6 oktober 2023:
Verdiende zege geeft periodekampioenschap extra glans   >>>
Ondanks het gemis aan een aantal basisspelers is het elftal solide genoeg om de wedstrijd te controleren. Het begin is zoals wel vaker iets stroef maar gaandeweg leidt het aanvallende combinatiespel tot doelpunten. Roda was al periodekampioen maar verhoogt de sfeervreugde in het PLS extra met deze overwinning.
Roda - Jong AZ: 3-1
29 september 2023:
Voetbalgevecht eindigt onbeslist   >>>
Er zijn weinig opwindende 0-0 wedstrijden. Dit was een uitzondering. Ondanks alle oponthoud vanwege bierbekeronderbreking en blessurebehandelingen stond deze wedstrijd bol van de strijd. Roda zocht vaak de moeilijke oplossing maar bleef defensief overeind tegen een aantal goede kansen van de tegenstander. Een overwinning zou de eerste periodetitel opgeleverd hebben, maar dit gelijkspel is tevredenstellend.
De Graafschap - Roda: 0-0
22 september 2023:
Traag maar effectief sloopwerk velt tegenstander   >>>
Roda sloopt de tegenstander in twee bedrijven. Als bovenliggende partij schiet het in de eerste helft niet op totdat Schmid op slag van rust scoort. Het geploeter gaat verder in de tweede helft, zelfs na een rode kaart voor de tegenstander. Pas in het laatste kwartier beslist Roda de wedstrijd ondanks een curieus eigen doelpunt.
Roda - FC Den Bosch: 4-1
15 september 2023:
Verdiende overwinning zonder fraai voetbal   >>>
Dankzij een vroege goal, een late goal en een goal op het juiste moment heeft Roda deze stroeve partij die vol irritaties en lichaamscontact zat weten te winnen. Hoewel verdiend, kostte het veel moeite. Vooral in de eerste helft speelde de wedstrijd zich goeddeels af op de eigen helft. Pas na de tweede treffer en de wissels in het laatste kwartier waaruit nog een bonustreffer viel was de kat in de bak.
Roda - Telstar: 3-0
9 september 2023:
Goede teamprestatie, knap herstel Bucker   >>>
NAC is meteen gevaarlijk maar staat niettemin na 15 minuten al met 0-2 achter. Een aansluitingstreffer geeft NAC weer nieuw elan waardoor Roda wankelt. Dat patroon gaar verder in de tweede helft waarin NAC een flink offensief doorzet. De verdediging van Roda met een uitblinkende Bucker blijft overeind. Na het uitvallen van NAC-speler Martina en het afzwakken van de Bredase druk scoort Van der Heide in blessuretij een beslissend doelpunt.
NAC - Roda: 1-3
1 september 2023:
Nul punten door blunder van Bucker   >>>
Roda komt niet tot goed spel op deze verregende avond. Jong FC Utrecht bakt er ook weinig van. De wedstrijd koerst op een logische nul-nul af. Totdat Bucker een hoge bal uit een corner wegplukt maar de gemakkelijke vangbal vervolgens uit zijn handen laat glippen waarna een tegenstander de bal zomaar binnen kan schieten.
Jong FC Utrecht - Roda: 1-0
25 augustus 2023:
Verdiende maar moeizame overwinning   >>>
In de eerste helft speelt Roda niet best en komt het zelfs sporadisch in de buurt van het doel van de tegenstander. Een kwartier voor rust kantelt de wedstrijd enigszins en scoort Ould-Chick met een afstandschot. In de tweede helft speelt Roda beter, bij vlagen zelfs dominant. Toch duurt het nog tot de 87e minuut eer de bevrijdende tweede treffer komt. Invaller Daneels scoort en het publiek is duidelijk opgelucht.
Roda - TOP Oss: 2-0
 
18 augustus 2023:
Er zit "schwung" in Roda   >>>
In de eerste helft zet Roda de tegenstander met dominant voetbal opzij. Van de drie treffers die daaruit volgen is er weliswaar eentje buitenspel maar dat doet geen afbreuk aan de krachtsverhouding. In de tweede helft neemt Roda gas terug maar krijgt het niettemin nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Zonder "Haags kwartiertje" konden de 300 meegereisde Rodasupporters de overwinning met hun club vieren.
ADO Den Haag - Roda: 0-3
11 augustus 2023:
Royale zege geeft vertrouwen   >>>
Het vernieuwde Roda start prima met twee snelle doelpunten en speelt een solide eerste helft. Na rust is er een snelle tegentreffer en een zwakkere fase. Trainer Sibum grijpt tijdig in met enkele wissels waarna Roda naar een royale en verdiende overwinning uitloopt.
Roda - Helmond Sport: 4-1
8 augustus 2023:
Koempels Pleasure Dome stopt na 24 jaar
Maar niet heus. Voorlopig blijft het archief beschikbaar en zullen er beknopte updates blijven verschijnen. De uitgebreide fotoverslagen van wedstrijden verdwijnen echter.
8 juli 2023
Hete oefenwinst
Roda heeft ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegenstander was derdeklasser Groene Ster uit Heerlen. Opstelling Roda JC Kerkrade:
Eerste helft: Loek Hamers, Ovando Hoever, Matisse Didden, Adam Zaian, Terrence Douglas, Emre Usta, Wassim Elasri, Wesley Spieringhs ©, Arjen van der Heide, Joyce Nsingi, Leroy Been (26’ Elsamed Ramaj).
Tweede helft: Rody de Boer, Boyd Reith, Nils Röseler, Thibo van den Branden, Jamil Takidine, Rodney Kongolo ©, Fabio Sposito, Sami Ouaissa, Joyce Nsingi (68’ Wassim Elasri), Saydou Bangura, Lennerd Daneels.
6’ Matisse Didden, 12’  Wassim Elasri, 52’ Sami Ouaissa, 59’ Saydou Bangura.
Royale zege in eerste oefenpot
Roda heeft op 1juli met 0-18 gewonnen tegen vierdeklasser FC Kerkrade-West.

1' Van den Branden 0-1, 12' Kongolo 0-2, 16' Usta 0-3, 21' Vente 0-4, 22' Vente 0-5, 35' Ouaissa 0-6, 38' Elasri 0-7, 50' Bangura 0-8, 56' Van der Heide 0-9, 60' Sposito 0-10, 68' Bangura 0-11, 70' Daneels 0-12, 73' Van der Heide 0-13, 76' Bangura 0-14, 78' Sposito 0-15, 81' Van der Heide 0-16, 86' Van der Heide 0-17, 88' Douglas 0-18.

Opstelling Roda eerste helft: De Boer, Takidine, Röseler, Van den Branden, Bijleveld, Kongolo, Usta, Ouaissa, Sieben, Vente, Elasri

Tweede helft: Hamers, Reith, Zaian, Hoever, Douglas, Sposito, Beckx, Vossebelt, Van der Heide, Bangura, Daneels
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar