KPD - Home - De multimediale site over Roda JC

 


                                        
                                                              
 
27 mei 2024:
Alle transfers   >>>
17 mei 2024:
Mooi seizoen in drie wedstrijden geruïneerd
Niet een, niet twee, maar drie keer grijpt Roda naast promotie. De late treffer (90+5') van FC Groningen tegen Telstar, de nederlaag tegen FC Groningen op de laatste speeldag (een gelijkspel zou voldoende zijn geweest) en tenslotte de ontluisterende nederlagen tegen het niet van kwaliteit overlopende NAC.
Roda speelt opnieuw zonder extra inzet en komt op de proppen met doelman Bucker die geen wedstrijdritme heeft en die prompt enkele fouten maakt. Een blunder van Sibum. NAC vertraagt het spel en slaat toe waar het kan. En dat gaat kinderlijk eenvoudig. Roda wordt afgedroogd met een beschamende 0-5.          Roda - NAC: 0-5
 
13 mei 2024:
Rampzalige start nacompetitie
Na het echec in Groningen speelt Roda ook tegen NAC zonder overtuiging en wordt het binnen een uur op een 3-0 achterstand gezet onder meer door een strafschop na een uiterst domme overtreding van Dzepar. Sibum wisselt zich suf maar Roda blijft machteloos. In de slotfase wordt de ellende ietsje verlicht door een mooi ingeschoten vrije trap van Koglin.
NAC - Roda: 3-1
10 mei 2024:
Schertsvertoning
Door een laffe techniek blijft Roda vastgeplakt op eigen helft en komt het tot geen enkele aanval. Groningen mag het spel maken en scoort twee keer in korte tijd. Het machteloze Roda krijgt iets meer de bal maar kan er niks mee uitrichten. Op het moment suprême geeft Roda niet thuis en mist het directe promotie op doelsaldo op de allerlaatste speeldag.
Fc Groningen - Roda: 2-0
3 mei 2024:
Roda wint maar promoveert niet
In een moeizame wedstrijd pakt Roda de verdiende overwinning. Na het laatste fluitsignaal is Roda virtueel gepromoveerd maar concurrent FC Groningen pakt een alles verknoeiend punt in de extra tijd. Omdat stadionspeaker Frijns desinformatie geeft denken sommige Rodasupporters dat hun club gepromoveerd is met een pijnlijk belachelijke veldbestorming als gevolg.
Roda - Cambuur: 2-0
26 april 2024:
Jong Ajax  houdt Roda in bedwang   >>>
Roda komt snel op voorsprong door een zeldzame flater van doelman Setford maar is die voorsprong vier minuten later weer kwijt. Omdat Willem II gelijkspeelde tegen FC Groningen blijft Roda tweede met een flinterdunne voorsprong van 1 punt op FC Groningen.
Jong Ajax - Roda: 1-1
19 april 2024:
Promotiekans krijgt ferme knauw   >>>
Na een goede start met een vroeg doelpunt van Zauner zakt Roda in. De Graafschap is gevaarlijker in het restant van de eerste helft en grote delen van de tweede. Vijf minuten voor tijd valt de gevreesde gelijkmaker en verliest Roda het riante uitzicht op promotie.
Roda - De Graafschap: 1-1
12 april 2024:
TOP Oss snel ingepakt   >>>
Met een snel doelpunt binnen twee minuten en een comfortabele 0-3 ruststand lijkt de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft wordt er nog maar een keer gescoord en incasseert het team een knullige tegentreffer. Enkele dragende spelers worden na ruim een uur gewisseld om krachten te sparen voor het zinderende competitieslot.
TOP Oss - Roda: 1-4
7 april 2024:
Roda wint in matige derby   >>>
Roda begint slap aan de wedstrijd waardoor VVV steeds beter in het spel komt en ook de meeste kansjes krijgt. Het openingsdoelpunt komt echter van de thuisploeg. Niettemin blijft VVV de iets betere ploeg. In de tweede helft worden enkele tegenvallende spelers gewisseld waarna het iets beter loopt maar verre van gesmeerd. Na een treffer van Reith lijkt Roda veilig maar de club laat VVV te vaak te dicht bij het doel van Raatsie komen. In de extra tijd scoort VVV zodoende de aansluitingstreffer. In de extra, extra tijd komt Venlo zelfs bijna op 2-2. De punten blijven echter opnieuw thuis.
Roda - VVV: 2-1
1 april 2024:
Benauwde zege houdt Roda in de promotie-race   >>>
De eerste helft speelt Roda beroerd. Mogelijk aangeslagen door een snelle tegentreffer komt het team nauwelijks voor in de wedstrijd en ontsnapt het aan een tweede tegendoelpunt. Niettemin is de eerste de beste kans raak door een doelpunt van Zauner. Jong PSV scoort echter opnieuw maar door een doelpunt van Müller vlak voor rust gloort er nog hoop. In de tweede helft zet Roda meer druk. Nadat Jong PSV tegen een rode kaart aanloopt krijgt het ploeterende Roda via invaller Daneels toch de belangrijke driepunter binnen.
Jong PSV - Roda: 2-3  
23 maart 2024:
Roda sterker in de breedte   >>>
In een duel waarin beide teams veel basiskrachten missen vanwege blessures en interlandverplichtingen blijkt Roda daar beter mee weg te komen. Zeker in de tweede helft is de thuisploeg zowel kwalitatief als conditioneel beter dan NAC.
Roda - NAC: 3-1
17 maart 2024:
MVV blijkt klein bier   >>>
Behoudens een korte opleving na een halfuur Roda-dominantie komt MVV niet in het spel voor. De overwinning is daarom dikverdiend. Raatsie die van een tweetal MVV-supporters een bierdouche kreeg excelleerde opnieuw met enkele fraaie reddingen.
MVV - Roda: 0-3
8 maart 2024:
Efficiënt ADO pakt punt in vol PLS   >>>
Roda is de betere ploeg maar verzilvert de kansen niet. Na een halfuur benut Ould Chickh echter een strafschop. Door zwak verdedigen komt ADO via Veerman langszij. In de tweede helft komt Roda opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Zauner. Even later is het opnieuw door zwak verdedigen en opnieuw door Veerman weer gelijk. Roda probeert vruchteloos door te drukken maar ADO koester het punt. Zo blijft het gelijk.
Roda - ADO Den Haag: 2-2
1 maart 2024:
Raatsie redt puntje   >>>
Opnieuw verzuimt Roda door te drukken op een belangrijk moment. Bijna de hele wedstrijd is de laaggeplaatste tegenstander de betere ploeg. Dankzij een aantal goede reddingen van doelman Raatsie is de schade beperkt gebleven en een nederlaag voorkomen.
Telstar - Roda: 1-1
23 februari 2024:
Koploper krijgt klop   >>>
In een sfeervol stadion speelt Roda een matige eerste helft waarin het desondanks snel op voorsprong komt. Willem II komt binnen 13 minuten langszij en zelfs op voorsprong. Roda lijkt klaar voor de sloop. In de tweede helft waarin de thuisploeg iets inzakt herstelt Roda zich echter knap. In een spannende wedstrijd slaagt Roda erin de achterstand om te buigen in een sensationele zege.
Willem II - Roda: 2-3
16 februari 2024:
Op zijn Duits   >>>
Roda overrompelt Emmen in de eerste helft maar weet pas in de slotfase een van de vele kansen te benutten. In de extra tijd valt echter de onvoorziene gelijkmaker. In de tweede helft speelt Roda met veel minder energie waardoor de tegenstander steeds beter in het spel komt. Na sterke wissels komt Emmen op voorsprong. Roda lijkt weer in de Sinterklaasrol te kruipen om een tegenstander die al acht wedstrijden niet op rij wist te winnen aan een zege te helpen. Met een vrijwel zekere zeperd op zak gaat trainer Sibum eindelijk wisselen. Tegen elke verwachting in scoort Roda in de extra tijd niet alleen de gelijkmaker maar ook de winnende treffer.
Roda - FC Emmen: 3-2
9 februari 2024:
Uitstekend herstel   >>>
Na de blamage tegen Jong AZ eerder deze week heeft Roda zich knap herpakt. Ondanks vier missende basisspelers was de ploeg veerkrachtig genoeg om met veel inzet een wedstrijd te winnen. De winterstop-nieuwkomers Sejk en Müller bleken prima aanwinsten.
Roda - FC Dordrecht: 4-1
5 februari 2024:
Historische blamage   >>>
Vanaf minuut 1 speelt Roda beroerd. Geen balcontrole, geen goede passes. Uitgerekend tegen een jong elftal met veel invallers. Na een fout van Raatsie scoort Jong AZ. Na rust blijft Roda prutsvoetbal spelen. Nadat AZ door zijn wissels heen is en hun keeper geblesseerd afhaakt moet een veldspeler het doel verdedigen. Deze blesseert zich ook nog eens flink bij een uittrap. Roda speelt nu tegen 10 jongelingen maar omdat Zauner eenn tweede gele kaart pakt is het weer tien tegen tien. Ook in de 11 minuten extra tijd schiet Roda nog geen deuk in een pakje boter.
Jong AZ - Roda: 1-0
1 februari 2024:
Roda verkwanselt talent aan NEC
Sami Ouaissa is verpatst aan NEC. Voor weinig maar wel met doorverkoopbonus. De speler blijft op huurbasis voor Roda uitkomen. Een wassen neus gezien zijn ernstige blessure waardoor hij 8 tot 10 weken herstel nodig heeft. Ouaissa heeft een contract tot medio 2025 met optie voor nog een jaar. Roda neemt de gok echter niet en verkoopt omdat het kan. Ouaissa zelf wil ook weg.
30 januari 2024:
Müller in, Pourié uit
Linksback Joey Müller speelde in de jeugd van Arminia Bielefeld en kwam via Wuppertaler SV bij Schalke 04 terecht. Hij speelde 137 wedstrijden in de Regionalliga. 61 wedstrijden voor Wuppertaler SV en 82 voor Schalke 04 II. Dit seizoen heeft Müller 17 wedstrijden gespeeld in het tweede team van Schalke 04. Hierin wist hij vijf keer te scoren en gaf hij vijf assists. Augustus 2023 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van Schalke 04.
Rob Servais: "Joey is een multifunctionele linkspoot die zowel als linksback als op het middenveld uit de voeten kan. We hadden hem al langer op onze radar. We hadden zelfs al een akkoord voor een transfer in de zomer, maar door het vertrek van Marvin Pourié konden we hem nu al vastleggen. Daarnaast past Joey met zijn karakter ook goed in onze groep. Hij werkt hard en is een echte teamplayer".
26 januari 2024:
Roda kan niet door Utrechtse muur breken   >>>
Gedurende de hele wedstrijd is Roda in balbezit en krijgt het veel kansen. Jong FC Utrecht trekt een enorme muur op met doelman Gadellaa als onpasseerbaar laatste station. Een strafschop mag evenmin baten. Pena-Zauner schiet tegen onderkant lat. Na een spelonderbreking vanwege een bekertje bier scoort invaller Guclu. De zwakke arbiter gaat echter mee in zijn buitenspel vlaggende assistent en keurt het doelpunt af. Roda laat zeer belangrijke punten glippen.
Roda - Jong FC Utrecht: 0-0
24 januari 2024:
Dit is niet Peter van Houdt
Dit is Vaclav Sejk. Venijn en dynamiek uit Tsjechië. De 21-jarige centrumspits speelde 46 wedstrijden op het hoogste niveau en scoorde elf keer. Hij kwam uit voor Teplice, Jablonec en Sparta Praag. Dit seizoen kwam de spits 12 keer in actie voor Sparta Praag. Ook deed de aanvaller twee keer mee in de Europa League.Naast zijn wedstrijden bij zijn club speelt Sejk ook voor Jong Tsjechië. In 23 wedstrijden scoorde hij zes keer.
De Tsjech wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Sparta Praag.
22 januari 2024:
De vorm is terug   >>>
Eindhoven heeft meer balbezit maar Roda doet er meer mee. Met drie fraaie doelpunten in de eerste helft lijkt het restant van de wedstrijd een formaliteit. Echter na een aantal wissels verzwakt Roda en krijgt Eindhoven nog enkele kansen op een eretreffer.
Roda - FC Eindhoven: 3-0
Slecht veld, slecht spel   >>>
In een oersaaie wedstrijd komen beide partijen niet verder dan een bloedeloze 0-0 op de ijsbaan van de Vliert.
FC Den Bosch - Roda: 0-0
12 januari 2023:
Doelman bij
Roda wil de 21-jarige Calvin Raatsie voor de rest van het seizoen huren van FC Utrecht. Raatsie (1,88 meter) is dit seizoen derde doelman bij FC Utrecht en speelt bij de beloftenploeg in de eerste divisie. Hij keepte in de eerste seizoenshelft tien wedstrijden in de competitie en daarnaast zes duels voor Jong Oranje in de EK-kwalificatie. In 2022 ging Raatsie van Ajax naar FC Utrecht. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kwam tot dertien wedstrijden voor Jong Ajax, maar een debuut in de hoofdmacht bleef uit. In Utrecht staat hij tot medio 2025 onder contract.
 
23 december 2023:
Vermoeid ogend Roda pakt in allerlaatste minuut een punt   >>>
Een slap spelend Roda staat al na een klein halfuur met 2-0 achter. Daarna wordt er meer naar voren gespeeld en valt de aansluitingstreffer en vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Een minuut later komt het veel feller strijdende Helmond weer op voorsprong. Beide ploegen krijgen daarna een aantal aardige kansen waarna Roda er pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd in slaagt om een nederlaag te voorkomen.
Helmond Sport - Roda: 3-3
15 december 2023:
Soms zit het mee   >>>
Roda scoort op slag van rust in een wedstrijd die aardig in evenwicht is maar moet zich in de slotfase beperken tot verdedigen.
FC Emmen - Roda: 0-1
8 december 2023:
Roda wint op beschamende manier   >>>
In een wedstrijd waarin de pupillen van Jong PSV Roda al snel op achterstand zetten is er een oliedomme vuurwerkactie op west nodig om de wedstrijd te ontregelen. Daarna pakt de doelman van Eindhoven een rode kaart waarna Roda op gelijke hoogte komt. Na rust wordt het snel 2-1 maar daarna stokt het. Jong PSV heeft meest balbezit en Roda bakt er niks van. In het laatste kwartier staat Roda op uiterst beschamende wijze met de rug tegen het doel van de tegenstander. Met pijn en moeite trekt Roda een miserabele overwinning over de streep.
Roda - Jong PSV: 2-1
1 december 2023:
Sibum laat Roda doelloos verder zwalken   >>>
In de eerste helft voetbalt Roda nog aardig mee totdat een blunder van Bucker een doelpunt oplevert voor Dordrecht. Sibum laat eeuwig buitenspelloper Zauner veel te lang doorspelen en ziet te laat dat Schmid nutteloos rondzwerft. Geen enkele speler haalt zijn (oude) rendement met Kongolo en Old-Chikh als voorbeelden. Na een rode kaart van Ouaissa in minuut 64 is het gedaan. Er is nog wel inzet maar dat is te weinig, zeker in ondertal. Met een 2-0 nederlaag komt Roda er nog genadig vanaf.
FC Dordrecht - Roda: 2-0
26 november 2023:
Als alleen de laatste minuut telt   >>>
Zoals wel vaker is ook deze derby tussen Roda en MVV van een matig niveau. In de eerste helft is MVV gevaarlijker maar in de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Toch lijkt de wedstrijd in een logisch gelijkspel te eindigen maar in extremis is er een welhaast onverwachte wending. Een afgevallen bal komt voor de voeten van Daneels. Zijn uithaal stuitert voorbij doelman Matthys van MVV. Een exploderend stadion is het gevolg. Roda pakt drie punten en blijft daardoor in de race voor de eerste of tweede plaats.
Roda - MVV: 1-0
19 november 2023:
Goed voetbal maar onvoldoende scorend vermogen   >>>
Cambuur start als een herfststorm. Na 4 minuten ligt de bal al achter Bucker. Roda herpakt zich en na een gemakkelijk gegeven strafschop die benut wordt door Ould Chikh loopt het beter. Het overwicht wordt echter niet in doelpunten uitgedrukt. Na de rust wordt Cambuur weer brutaler en zeker na het uitvallen van Spieringhs moet Roda er alles aan doen om een puntje veilig te stellen.
SC Cambur - Roda: 1-1
12 november 2023:
Geen duelkracht en veel balverlies   >>>
Met name in de eerste helft lijkt Roda er weinig zin in te hebben. Slappe inzet, slechte passes, weinig balbezit en veel balverlies. Groningen is veel beter en raakt drie keer de lat. Na wat omzettingen loopt het in de tweede helft ietsje beter met spaarzame kansen uit een counter. Na een sterke eerste periode heeft Roda nu al negen verliespunten uit de afgelopen vijf duels.
Roda - FC Groningen: 0-0
6 november 2023:
Fantastische goal Spieringhs verbloemt de malaise   >>>
Inmiddels al ruim een maand is Roda uit het ritme. In de vele omzettingen door blessures doet trainer Sibum er een schepje bovenop door laatkomer Ould Chikh op de bank te laten starten. Hierdoor vallen de toch al wankele automatismen verder weg. Door een domme noodrem van Reith krijgt Roda een strafschop tegen. Verderop is het te danken aan de afwezigheid van een VAR dat er geen tweede strafschop komt. Eindhoven countert Roda helemaal zoek en slechts bij vlagen komt de club tot aanvaardbaar voetbal. In die fase valt ook de prachtgoal van Spieringhs.
FC Eindhoven - Roda: 1-1
2 november 2023:
Ondanks bekernederlaag tevredenheid over vertoonde spel   >>>
Het toch al door blessureleed geplaagde team ziet reeds na twee minuten Dzepar uitvallen. Toch komt Roda snel op voorsprong. Deze verdwijnt al vrij snel door verdedigingsfouten maar Roda weet zich terug te knokken. De 3-3 ruststand is spectaculair. In de tweede helft kan NEC het klassenverschil uitbuiten waardoor Roda na een ronde uit de beker ligt.
NEC - Roda: 5-3
27 oktober 2023:
Nu ook al moeite met de "beloften"   >>>
Dankzij een kwartiertje pressievoetbal in de tweede helft ontsnapt Roda aan een gelijkspel of erger tegen de hekkensluiter. Het ontbreken van twee basisspelers toont aan hoe kwetsbaar de club is zonder hen.
Roda - Jong Ajax: 2-1
21 oktober 2023:
Nog niet klaar voor de top   >>>
Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar Roda draait niet (meer) lekker. Een doelpunt uit het niks van Willem II blijkt na een opnieuw stroeve, hoewel spannende wedstrijd , de winnende treffer.
Roda - Willem II: 0-1
14 oktober 2023:
VVV schudt Roda wakker   >>>
Na een goede start zakt Roda weg na 20 minuten. VVV zet meer druk en komt tot de betere kansen. Na de rust blijft Venlo dominant en valt de te voorspellen goal. Roda ontwaakt en schroeft het tempo op. Hierdoor valt al vrij snel de gelijkmaker. Meer zit er niet meer in in deze vrij saaie derby.
VVV-Roda: 1-1
6 oktober 2023:
Verdiende zege geeft periodekampioenschap extra glans   >>>
Ondanks het gemis aan een aantal basisspelers is het elftal solide genoeg om de wedstrijd te controleren. Het begin is zoals wel vaker iets stroef maar gaandeweg leidt het aanvallende combinatiespel tot doelpunten. Roda was al periodekampioen maar verhoogt de sfeervreugde in het PLS extra met deze overwinning.
Roda - Jong AZ: 3-1
29 september 2023:
Voetbalgevecht eindigt onbeslist   >>>
Er zijn weinig opwindende 0-0 wedstrijden. Dit was een uitzondering. Ondanks alle oponthoud vanwege bierbekeronderbreking en blessurebehandelingen stond deze wedstrijd bol van de strijd. Roda zocht vaak de moeilijke oplossing maar bleef defensief overeind tegen een aantal goede kansen van de tegenstander. Een overwinning zou de eerste periodetitel opgeleverd hebben, maar dit gelijkspel is tevredenstellend.
De Graafschap - Roda: 0-0
22 september 2023:
Traag maar effectief sloopwerk velt tegenstander   >>>
Roda sloopt de tegenstander in twee bedrijven. Als bovenliggende partij schiet het in de eerste helft niet op totdat Schmid op slag van rust scoort. Het geploeter gaat verder in de tweede helft, zelfs na een rode kaart voor de tegenstander. Pas in het laatste kwartier beslist Roda de wedstrijd ondanks een curieus eigen doelpunt.
Roda - FC Den Bosch: 4-1
15 september 2023:
Verdiende overwinning zonder fraai voetbal   >>>
Dankzij een vroege goal, een late goal en een goal op het juiste moment heeft Roda deze stroeve partij die vol irritaties en lichaamscontact zat weten te winnen. Hoewel verdiend, kostte het veel moeite. Vooral in de eerste helft speelde de wedstrijd zich goeddeels af op de eigen helft. Pas na de tweede treffer en de wissels in het laatste kwartier waaruit nog een bonustreffer viel was de kat in de bak.
Roda - Telstar: 3-0
9 september 2023:
Goede teamprestatie, knap herstel Bucker   >>>
NAC is meteen gevaarlijk maar staat niettemin na 15 minuten al met 0-2 achter. Een aansluitingstreffer geeft NAC weer nieuw elan waardoor Roda wankelt. Dat patroon gaar verder in de tweede helft waarin NAC een flink offensief doorzet. De verdediging van Roda met een uitblinkende Bucker blijft overeind. Na het uitvallen van NAC-speler Martina en het afzwakken van de Bredase druk scoort Van der Heide in blessuretij een beslissend doelpunt.
NAC - Roda: 1-3
1 september 2023:
Nul punten door blunder van Bucker   >>>
Roda komt niet tot goed spel op deze verregende avond. Jong FC Utrecht bakt er ook weinig van. De wedstrijd koerst op een logische nul-nul af. Totdat Bucker een hoge bal uit een corner wegplukt maar de gemakkelijke vangbal vervolgens uit zijn handen laat glippen waarna een tegenstander de bal zomaar binnen kan schieten.
Jong FC Utrecht - Roda: 1-0
1 september 2023:
Verdediger erbij, middenvelder en verdediger weg
Roda heeft Lucas Beerten overgenomen van KRC Genk. De Belg tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog één extra seizoen. De verdediger trainde al een langere tijd mee met de selectie. De 20-jarige is geboren in Hasselt en speelde in de jeugdopleiding van KRC Genk. Hij kan op alle posities in de defensie uit de voeten en speelde al mee in verschillende oefenwedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen.
Phil Sieben vertrekt na één seizoen. De middenvelder maakte in 26 werdstrijden één doelpunt en gaf twee assists. Het nog lopende contract is in onderling overleg ontbonden vanwege gebrek aan toekomstperspectief voor de speler bij Roda. Eerder werd al afscheid genomen van verdediger Jamil Takidine.
31 augustus 2023:
Van MVV via Rohda naar Roda
Orhan Džepar is een 27-jarige middenvelder. Tot verleden seizoen speelde hij bij MVV. Daarna trainde hij mee bij de amateurs van Rohda om fit te blijven. Roda was al langer geïnteresseerd en heeft de speler nu voor twee jaar gecontracteerd.
25 augustus 2023:
Verdiende maar moeizame overwinning   >>>
In de eerste helft speelt Roda niet best en komt het zelfs sporadisch in de buurt van het doel van de tegenstander. Een kwartier voor rust kantelt de wedstrijd enigszins en scoort Ould-Chick met een afstandschot. In de tweede helft speelt Roda beter, bij vlagen zelfs dominant. Toch duurt het nog tot de 87e minuut eer de bevrijdende tweede treffer komt. Invaller Daneels scoort en het publiek is duidelijk opgelucht.
Roda - TOP Oss: 2-0
Fotoverslag ca. 03.00 uur online
25 augustus 2023:
Rody de Boer naar Aalborg BK
Hoewel De Boer nog prima keepte tegen Helmond Sport was al duidelijk dat dit zijn laatste wedstrijd zou zijn. Bucker was immers al als de nieuwe eerste doelman gehaald. Het Deense Aalborg waarnaar hij verkast speelt eveneens op het tweede niveau.
22 augustus 2023:
Contract voor talent uit Bleijerheide
Roda beloont Saydou Bangura met een contract. De in Bleijerheide geboren aanvaller maakte indruk in de voorbereiding en wist bij zijn debuut tegen Helmond Sport meteen te scoren. De 20-jarige spits tekent  voor twee seizoenen met de optie voor nog één seizoen. Vier seizoenen geleden was Bangura nog actief bij de amateurs. Via KVC Oranje en RKSV Bekkerveld kwam de aanvaller uiteindelijk terecht bij verschillende jeugdteams van onder andere Alemannia Aachen en 1. FC Kaiserslautern. Sinds vorig seizoen is Bangura actief voor Roda JC. Hij speelde zijn wedstrijden bij de O21 van de club.
18 augustus 2023:
Er zit "schwung" in Roda   >>>
In de eerste helft zet Roda de tegenstander met dominant voetbal opzij. Van de drie treffers die daaruit volgen is er weliswaar eentje buitenspel maar dat doet geen afbreuk aan de krachtsverhouding. In de tweede helft neemt Roda gas terug maar krijgt het niettemin nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Zonder "Haags kwartiertje" konden de 300 meegereisde Rodasupporters de overwinning met hun club vieren.
ADO Den Haag - Roda: 0-3
14 augustus 2023:
Linksback gehuurd van Royal Antwerp FC
Roda huurt linksback Laurit Krasniqi voor één seizoen van Royal Antwerp FC. Krasniqi speelde vorig seizoen negentien wedstrijden voor de 'Young Reds'. Het tweede team van Royal Antwerp komt uit in de 1e nationale, het derde niveau in België. De verdediger maakte ook al zijn debuut voor het eerste elftal. Hij speelde onder andere drie wedstrijden in de kwalificatie voor de Conference League en wist hierin zelfs te scoren.
12 augustus 2023:
Nieuwe doelman erbij en functie elders voor Sieben en Takidine
Koen Bucker, de tweede doelman van SC Heracles staat op het punt een tweejarig contract te tekenen bij Roda. De 27-jarige doelman is beoogd eerste doelman in Kerkrade. De Boer, die overigens prima keepte tegen Helmond Sport afgelopen vrijdag, zal waarschijnlijk een andere club zoeken.
Phil Sieben en Jamil Takidine mogen uitzien naar een nieuwe club gezien hun beperkte toekomstperspectief bij Roda. Naast de komst van doelman Bucker zal er maandag een Belgische linkerverdediger gepresenteerd worden.
12 augustus 2023:
Roda contracteert Duitse spits
Roda heeft de 32-jarige spits Marvin Pourié vastgelegd voor één seizoen. De laatste drie seizoenen speelde hij bij SV Meppen (3. Liga). Momenteel herstelt hij van een meniscusoperatie.
11 augustus 2023:
Royale zege geeft vertrouwen   >>>
Het vernieuwde Roda start prima met twee snelle doelpunten en speelt een solide eerste helft. Na rust is er een snelle tegentreffer en een zwakkere fase. Trainer Sibum grijpt tijdig in met enkele wissels waarna Roda naar een royale en verdiende overwinning uitloopt.
Roda - Helmond Sport: 4-1
8 augustus 2023:
Koempels Pleasure Dome stopt na 24 jaar
Maar niet heus. Voorlopig blijft het archief beschikbaar en zullen er beknopte updates blijven verschijnen. De uitgebreide fotoverslagen van wedstrijden verdwijnen echter.
12 juli 2023
Nieuw centrale verdediger vanuit de Koel naar PLS
Roda heeft een overeenkomst bereikt met Brian Koglin. De centrale verdediger tekent tot medio 2025. De 26-jarige Duitser speelde de afgelopen 76 wedstrijden in twee seizoenen bij VVV-Venlo. Voor zijn periode bij VVV speelde Koglin 83 keer in de Regionalliga voor FC St. Pauli II, 48 wedstrijden in de 3. Liga voor 1. FC Magdeburg en nog zes duels in de 2. Bundesliga voor het eerste elftal van FC St. Pauli.
8 juli 2023
Hete oefenwinst
Roda heeft ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegenstander was derdeklasser Groene Ster uit Heerlen. Opstelling Roda JC Kerkrade:
Eerste helft: Loek Hamers, Ovando Hoever, Matisse Didden, Adam Zaian, Terrence Douglas, Emre Usta, Wassim Elasri, Wesley Spieringhs ©, Arjen van der Heide, Joyce Nsingi, Leroy Been (26’ Elsamed Ramaj).
Tweede helft: Rody de Boer, Boyd Reith, Nils Röseler, Thibo van den Branden, Jamil Takidine, Rodney Kongolo ©, Fabio Sposito, Sami Ouaissa, Joyce Nsingi (68’ Wassim Elasri), Saydou Bangura, Lennerd Daneels.
6’ Matisse Didden, 12’  Wassim Elasri, 52’ Sami Ouaissa, 59’ Saydou Bangura.
7 juli 2023
Nog een middenvelder erbij
Roda huurt Walid Ould-Chikh voor één seizoen van FC Volendam. De 23-jarige middenvelder kan op veel verschillende posities uit de voeten. Ould-Chikh speelde in de jeugdopleidingen van onder andere FC Twente, PEC Zwolle, De Graafschap en FC Volendam. Hij kwam 55 keer in actie in het betaald voetbal. Vorig seizoen speelde hij 27 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij eenmaal wist te scoren en één assist gaf.
4 juli 2023
Lange verdediger naar Roda
Roda neemt Matisse Didden over van KRC Genk. De centrale verdediger tekent tot medio 2025. Didden speelde tot 2018 in de jeugd van Patro Eisden, voordat hij de overstap maakte naar KRC Genk. De Belg speelde vorig seizoen 22 wedstrijden voor Jong Genk. Hierin wist hij twee keer te scoren en gaf hij één assist.
4 juli 2023
Jonge middenvelder naar Roda
Roda heeft de 21-jarige middenvelder Wesley Spieringhs gecontracteerd voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen. Spieringhs doorliep de gehele jeugdopleiding van Willem II en maakte september 2020, op 18-jarige leeftijd, zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde 37 wedstrijden voor Willem II, waarvan 26 in de Eredivisie en 10 in de Eerste Divisie.
 
Royale zege in eerste oefenpot
Roda heeft op 1juli met 0-18 gewonnen tegen vierdeklasser FC Kerkrade-West.

1' Van den Branden 0-1, 12' Kongolo 0-2, 16' Usta 0-3, 21' Vente 0-4, 22' Vente 0-5, 35' Ouaissa 0-6, 38' Elasri 0-7, 50' Bangura 0-8, 56' Van der Heide 0-9, 60' Sposito 0-10, 68' Bangura 0-11, 70' Daneels 0-12, 73' Van der Heide 0-13, 76' Bangura 0-14, 78' Sposito 0-15, 81' Van der Heide 0-16, 86' Van der Heide 0-17, 88' Douglas 0-18.

Opstelling Roda eerste helft: De Boer, Takidine, Röseler, Van den Branden, Bijleveld, Kongolo, Usta, Ouaissa, Sieben, Vente, Elasri

Tweede helft: Hamers, Reith, Zaian, Hoever, Douglas, Sposito, Beckx, Vossebelt, Van der Heide, Bangura, Daneels

28 juni 2023
Driedubbele schaar niet naar Toulouse maar naar Heracles

Roda heeft met Heracles overeenstemming bereikt over de transfer van Bryan Limbombe. De vleugelaanvaller vertrekt na twee seizoenen bij Roda JC. In 72 wedstrijden scoorde hij 14 keer en gaf 10 keer een assist.
 
27 mei 2023
Op bezoek bij de buren   >>>
Hoe doen oud-Rodaspelers Mart, Nicky en Dailon het bij MVV?
MVV - NAC: 1-4

 
23 mei 2023
Nieuwe middenvelder

Roda heeft Rodney Kongolo gecontracteerd tot medio 2025. De 25-jarige middenvelder speelde tot 2014 in de jeugd van Feyenoord. Hierna vertrok hij naar Manchester City waar hij werd uitgeleend aan Doncaster Rovers. Daarna speelde hij bij SC Heerenveen. Vervolgens verkaste hij naar Cosenza Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie B. Sinds januari is hij transfervrij.
9 mei 2023:
Bas Sibum is nieuwe trainer
Sibum tekent voor twee jaar. De 40-jarige oud-middenvelder neemt vanuit zijn huidige club FC Emmen de Fransman Matthias Maurer mee als assistent-trainer.
 
12 april 2023:
MVV supporter is nieuwe manager voetbalzaken bij Roda
Rob Servais (47) treedt in dienst bij Roda als manager voetbalzaken. Hij tekent een contract tot medio 2025. Servais is momenteel nog in dienst als assistent-trainer van Genk O18.
15 december 2022:
Streppel kiest voor beter salaris
Eerder dan verwacht verkast trainer en technisch manager Jurgen Streppel naar Helmond Sport. Volgens de 53-jarige Helmondenaar vanwege het warme gevoel voor zijn oud-club maar in de werkelijkheid vanwege een fijne zak geld van voorzitter van Helmond Sport en CEO van Vescom Groep, Philipp van Esch. Diens ambitie is het om met Helmond Sport door te stoten naar de eredivisie en om op korte termijn een nieuw stadion te bouwen.
Streppel zou in de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor het laatst voor de groep staan maar deze wedstrijd is afgelast vanwege het bevroren veld.
11 augustus 2022:
Sef Vergoossen terug bij Roda
De 75-jarige Vergoossen gaat de RvC van Roda adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Sinds het vertrek van commissaris René Trost, inmiddels meer dan een jaar geleden, was de portefeuille voetbaltechnische zaken vacant. De clubleiding stelt geen commissaris voor dat gebied aan. In plaats daarvan gaat Vergoossen als adviseur deze portefeuille voor zijn rekening nemen.
10 juni 2022:
Phoenix vliegt verder
De Roda financiers waaronder Roger Hodenius willen Roda blijven helpen. Echter zonder concrete doelstellingen of bedragen te noemen en opererend vanuit een achtergrondrol. Het is de bedoeling dat meer sponsors opstaan om de club naar een hoger niveau te tillen.
22 maart 2022:
Clubredder Frits Schrouff (82) overleden
Frits Schrouff werd geboren in 1940 te Schaesberg. Hij startte het bedrijf Heuschen & Schrouff dat uitgroeide tot een Europees marktleider in Aziatische producten. In de zomer van 2015 nam Schrouff het in financieel zwaar weer verkerende Roda  over. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds en heeft de club de weg naar boven weer ingezet. Schrouff bleef tot zijn overlijden een belangrijk klankbord voor de directie en de RvC van de club. Roda JC en Frits Schrouff blijven altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dank aan Frits Schrouff voor alles wat hij voor de club gedaan heeft, is niet in woorden uit te drukken.
5 augustus 2021:
Ontslag Van As slaat in als bom
Totaal onverwacht is heden TD Jeffrey van As ontslag aangezegd. Eerder stapten Ritchie Bex, Robert Jan Lambrichts en René Trost al uit hun functies bij Roda. Om de chaos nog groter te maken wordt ook AD Martijn Wismans rond de herfst de laan uitgestuurd. In het nu ontstane machtsvacuüm zijn Joop Janssen, Jos Som en Bert Peels enerzijds en de Phoenix-groep anderzijds de spelers die om het hardst aan de draadjes van de poppen trekken.
27 mei 2021:
Plastic raus
Het kunstgras van Wim Collard gaat weg. Roda gaat terug naar echt gras. Het echte gras werd destijds verpatst aan supporters. Het kunstgras van nu wordt maatschappelijk verantwoord verprutst.
25 mei 2021:
Korotaev nu nog definitiever vrijgesproken
Voormalig Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft de juridische strijd tegen financieringsmaatschappij Helin gewonnen. De Zwitsers-Russische zakenman werd o.a. verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. Korotaev heeft beide zaken definitief gewonnen. Een terugkeer bij Roda zit er volgens zegsman Gonin -zeker voorlopig- niet in.  Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda als overnamekandidaat. Zomer 2018 nam hij twintig procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff en investeerde hij bij zijn aantreden in het PLS twee miljoen euro en betaalde later nog eens een gelijk bedrag voor zijn aandelen. In mei vorig jaar deed hij afstand daarvan. Dit was een voorwaarde van de nieuwe funders van de ondernemersgroep Phoenix.
 

 


Internet: Http://www.koempel.nl
Contact:
koempeladkoempeldotnl


|
Foto's|Audio|Overige|Verslagen|Interactief|Links|Calendar