Roda JC Kerkrade - VVV  (2-1)  7 april 2024


Na een schaakwedstrijd van 20 minuten lang durft VVV meer initiatief te nemen. Gevaarlijkste moment is een afstandsschot van Kosidis dat via de vingertoppen van Raatsie op de paal belandt. Het Rodapubliek begint te morren, VVV-supporters zijn er niet vanwege een verbod van de lokale driehoek. Juist als VVV steeds dichter bij de openingstreffer komt, valt het doelpunt aan de andere kant. Nadat VVV de bal niet goed uit het zestienmetergebied werkt komt de bal voor de voeten van Müller die van afstand hard door het midden scoort: 1-0, (27').


In de rust loopt een rits oud-Rodaspelers een ronde.
Foto: Annemarie Peeters


Daneels geeft vanaf links een voorzet die niet goed geraakt wordt door Van der Heiden maar hierdoor komt de bal voor de voeten van Reith die bij de tweede paal binnenschiet: 2-0, (72').


Kosidis wordt de diepte ingestuurd en legt de bal af op Berden die door de benen van Raatsie binnenschiet: 2-1, (90+1').

 Opstelling Roda JC
Calvin Raatsie, Boyd Reith, Matisse Didden ©, Nils Röseler, Teun Bijleveld (63’ Rodney Kongolo), Wesley Spieringhs (63’ Orhan Dzepar), Joey Müller, Walid Ould-Chikh (58’ Sami Ouaissa), Arjen van der Heide, Vaclav Sejk, Enrique Peña Zauner (58’ Lennerd Daneels)

Opstelling VVV
Delano van Crooij, Roel Janssen (78’ Joep Kluskens), Rick Ketting ©, Simon Janssen, Elias Sierra (86’ Robert Klaasen), Michalis Kosidis, Thijme Verheijen (78’ Pepijn Doesburg), Richard Sedlacek (69’ Mohammed Odriss), Levi Smans, Moreno Rutten, Magnus Kaastrup (69’ Martijn Berden)

Doelpunten
27' Müller, 72' Reith, 90+1' Berden

Geel
77' Didden, 81' Dzepar, 90+3' Raatsie, 90+7' Doesburg

Scheidsrechter
Martens

Toeschouwers
12.204

 


©
Koempels Pleasure Dome