Roda JC Kerkrade - FC Dordrecht  (4-1)  9 januari 2024


Roda begint met Röseler en Beerten in het centrum van de verdediging als vervangers van de geblesseerde Didden en Koglin. Op de vleugels krijgen Daneels en Van der Heide een basisplaats. Laatstgenoemde frommelt de bal naar Kongolo die met een hard schot in de rechterbenedenhoek schiet: 1-1, (18').


In het vervolg van de eerste helft komt het duel meer in evenwicht en redt doelman Raatsie uitstekend op een schot van Suray. In de tweede helft snijdt Van de Heide knap naar binnen en schiet hij met links op doel. Doelman Plogmann stompt de bal nog weg maar Sejk staat op de goede plaats om vanuit de rebound simpel binnen te tikken: 2-0, (52').


Sejk viert zijn eerste doelpunt met supporters.


’t Zand wordt door Suray de diepte ingestuurd en krijgt vrije doortocht richting Raatsie. De speler schuift de bal beheerst in de rechterbenedenhoek: 2-1, (56').


Ould-Chikh bereikt Schmid met een lage voorzet, de spits legt af op invaller Müller die van dichtbij kan binnenschieten: 3-1, (87').


Na een fopduik van Schmid krijgt Roda een vrijetrap van de overigens belabberd fluitende Van der Laan. Bijleveld neemt hem. Zijn goed geplaatste schot wordt weggebokst door Plogmann waardoor Müller opnieuw uit een rebound kon scoren: 4-1, (90+5').


Alaaf!

 Opstelling Roda JC
Calvin Raatsie, Boyd Reith, Nils Röseler, Lucas Beerten, Teun Bijleveld, Wesley Spieringhs, Rodney Kongolo ©, Walid Ould-Chikh, Arjen van der Heide (87´ Leroy Been), Vaclav Sejk (69´ Maximilian Schmid), Lennerd Daneels (77´ Joey Müller)

Opstelling FC Dordrecht
Luca Plogmann, Jop van der Avert (57´ Elso Brito), Antef Tsoungui, Tim Reveveur (69´ Adrian Segecic), Dylan Mbayo, Rene Kriwak (57´ Osundina Oluwakorede), Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert, Mathis Suray ©, Shiloh ´t Zand, Ilias Sebaoui

Doelpunten
18' Kongolo, 52' Sejk, 64' 't Zand, 87' Müller, 90+5' Müller

Geel
15' Receveur, 28' Beerten, 56' 't Zand, 83' Kongolo

Scheidsrechter
Van der Laan

Toeschouwers
6.281

 

 


©
Koempels Pleasure Dome