De Graafschap - Roda JC Kerkrade  (0-0)  29 september 2023


Sfeer in het volle uitvak.


In een rommelige wedstrijd is er na dik een kwartier een prima kans voor Bijleveld. Hij schiet echter in het zijnet.


Een bekertje op het veld is tegenwoordig reden om de wedstrijd te staken. Ook nu is het weer zo ver. Het meest vervelende is dat het plastic uit het gastenvak is gegooid, (18').


Na een kwartier "afkoelen" wordt De Graafschap iets gevaarlijker. Tien minuten voor tijd onderschept Kongolo een dramatische pass van doelman Janssen. Maar omdat Schmid al buitenspel stond wordt de goal afgekeurd.


Roda krijgt nog enkele goede kansen maar stuit telkens op de excellerende doelman Janssens.


In de tweede helft ontsnapt Roda twee keer aan een tegentreffer. Hier zit doelman Bucker er naast maar kopt Reith de bal van de doellijn.

Het gelijkspel is zwaarbevochten in een chaotisch duel en is niet voldoende om de eerste periodetitel te pakken. Dat kan in de volgende wedstrijd tegen Jong AZ. Maar indien Helmond Sport weet te winnen van VVV dan is Roda al periodekampioen ongeacht het resultaat tegen AZ.

 

 


Opstelling De Graafschap
Jansen; Fortes ©, Schenk, Hillen, A. Büttner; Kaak, Brittijn (80. Yadir), Warmerdam; Önal (80. Van Gilst), Colyn (86. Dogan) en Flakus Bosilj

Opstelling Roda JC
Bucker; Reith, Didden, Koglin, Bijleveld; Kongolo ©, Ould-Chikh (90+2. Džepar), Spieringhs; Ouaissa (74. Van der Heide), Schmid (64. Güçlu) en Peña Zauner (64. Daneels)

Doelpunten

Geel

33' Brittijn, 48' Büttner, 55' Kaak, 90+6' Dzepar

Scheidsrechter
Van den Kerkhof

Toeschouwers
11.853

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome