Roda JC Kerkrade - NAC  (1-3)  26 augustus 2022


NAC heeft ca.450 supporters mee.


West staat aardig vol. In het begin is de sfeer opperbest.


Roda begint goed aan de wedstrijd maar weet niet te scoren. Na een kwartier is het initiatief weg en domineert NAC het spel. Douglas die zijn eigen club met rare acties meermaals in gevaar brengt krijgt het eerste geel na een forse tackle.


Een vrijetrap van Velanas wordt bij de tweede paal door De Rooij binnengelopen: 0-1, (26').


Blije ratten die hun kleuterachtige repertoire over Limburgse vlaaien die vies zijn en naar poep en naar pies ruiken nog steeds aanheffen.


Het W-team komt ook even van de wedstrijd genieten.


Snelle kaartentrekker Gözübüyük begeeft zich even naar de Bredase dug-out om assistent-trainer Lokhoff op een gele prent te onthalen.


Doelman Kortsmit heeft het aan de stok met Mallahi.


Het levert de keeper een gele kaart en een dozijn bierbekers op.


De bloedirritante Banzuzi mag ook meedoen aan het kaartenfestival.


Na een fout in de opbouw van Reith belandt de bal even later bij Van de Sande. Die ziet De Boer te ver uit zijn doel staan en probeert met een boogballetje te scoren. Dat lukt omdat De Boer er net niet goed bij kan: 0-2, (48').


Gaandeweg de tweede helft waarin Roda vrij machteloos is gelooft NAC het wel en mag Roda het spel maken. Het levert enkele gemiste kansen op maar in de extra tijd weet Joppen de bal er toch nog in te knallen: 1-2, (90+2').


De illusie om nog een gelijkmaker te forceren vervliegt al snel door opnieuw een blunder van De Boer die de bal (weer eens) risicovol in het spel brengt. Zijn ongecontroleerde trap wordt opgepikt door Velanas die dit presentje door het midden doeltreffend afrondt: 1-3, (90+3').


Er is niets te vieren na de wedstrijd. Wellicht wordt hier een peptalk gegeven in aanloop naar de volgende wedstrijd tegen MVV uit.

Opstelling Roda JC
De Boer, Reith, Joppen, Röseler, Douglas (90' Ouaissa), Hartjes, Sieben (61'  Vossebelt), Emmers (79' Van de Pavert, Limbombe, Vente, Mallahi (79' Mpie)

Opstelling NAC
Kortsmit, McNulty, Lucassen, Velthuis, Plat, Di-Michele-Sanchez, Velanas, Van der Sande (75' Herrmann), De Rooij (87' Rutten),
Agougil, Banzuzi (80' Vet)

Doelpunten
26' De Rooij, 48' Van der Sande, 90+2' Joppen, 90+3' Velanas

Geel
21' Douglas, 39' Kortsmit, 45+1' Banzuzi, 56' McNulty, 72' Velanas, 76' Vossebelt, 85' Agougil, 85' Limbombe

Scheidsrechter
Gözübüyük

Toeschouwers
8.583

 

 


©
Koempels Pleasure Dome