Roda JC Kerkrade - Jong Ajax  (1-0)  12 augustus 2022


Ondanks dat velen nog met vakantie zijn komen er ruim 8.000 supporters naar de wedstrijd. Grote afwezige is Bouchouari die kennelijk al verkast is naar Saint-Étienne. Dit zorgt voor een houtjes-touwtjes oplossing met Lambrix (!) als middenvelder. Niettemin krijgt Roda veel ruimte om te voetballen hetgeen andersom ook het geval is.


Nieuwkomer Sieben heeft zojuist een prima kans gemist.


Het is dik dertig graden waardoor er halverwege de eerste helft een drinkpauze wordt ingelast.


Een zeldzaam kolderiek moment ontspint zich als verdediger Pierie de bal opraapt in de eigen zestien, nadat hij deze kreeg toegerold door eigen doelman Kremers. Hij denkt dat er gefloten is voor een overtreding en wild de bal klaarleggen, maar maakt zodoende hands. Scheidsrechter Ruperti kan niet anders besluiten dan strafschop.


Vente schiet vanaf elf meter beheerst binnen: 1-0, (67').


In een spannende slotfase met liefst 7 minuten extra tijd weet Roda, mede door goed keeperswerk van De Boer, de magere zege veilig te stellen.

Foto's 1, 3, 4, 5 en 6 met dank aan Lei de LangeOpstelling Roda JC
De Boer, Douglas, Joppen, Röseler, Reith, Sieben (72' Vossebelt), Lambrix (84' Mayer), Limbombe, Emmers (37' Mpie), Mallaha (83' Van de Pavert), Vente

Opstelling Jong Ajax
Kremers; Gooijer (70' Jermoumi), Warmerdam (90' Martha), Pierie, Milovanovic (70' Aertssen), Regeer, Fitz-Jim,Hlynsson, (84' Misehouy), Hansen (90' Vos), Rasmussen, Ünüvar

Doelpunten
67' Vente (p)

Geel
63' Vos, 81' Lambrix, 85' Jermoumi, 90+2' Mpie, 90+3' Fitz-Jim, 90+6' De Boer 

Scheidsrechter
Ruperti

Toeschouwers

8.352

 

 


©
Koempels Pleasure Dome