Go Ahead Eagles - Roda JC Kerkrade  (0-2)  23 juli 2022

Roda speelt in een lege Adelaarshorst tegen een gestripte tegenstander. De selectie van Go Ahead Eagles is namelijk in twee delen geknipt. Later op de dag speelt de andere helft tegen Jong FC Utrecht. Bovendien missen Stokkers (ziek), Nauber, Blomme, Markelo, Adekanye en Fernandes (blessures en/of lichte pijntjes) in z’n geheel in de selectie.

Roda legt vanaf de aftrap veel energie in het duel en komt met name in de openingsfase tot scoringskansen. De thuisploeg wordt naarmate de eerste helft vordert sterker en komt vlak voor rust op 1-0 via een hard afstandschot van Rommens.In de tweede helft is er iets meer ruimte voor Roda en met name Limbombe verschijnt enkele malen dreigend voor doel. Maar na een prima aanval over links heeft Lidberg dan al 2-0 gescoord. Een prima kans van Vente wordt door doelman De Lange onschadelijk gemaakt.


 


Opstelling Go Ahead Eagles
De Lange; Deijl, Idzes, Fontan, Kuipers; Llansana, Rommens, Willumsson, Edvardsen (82. Radstake); Lidberg, Berden

Opstelling Roda JC
De Boer, Reith, Röseler © (85'  Lambrix), Joppen (©), Douglas (55' Barak), Bouchouari, Sieben (55' Takidine), Mallahi (70' Ouaissa),  Emmers, Limbombe, Vente

Doelpunten
44' Rommens, 57' Lidberg

Geel
n.n.b.

Scheidsrechter
Dogterom

Toeschouwers
Geen (besloten wedstrijd)

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome