RKC Anderlecht - Roda JC Kerkrade  (6-0)  2 juli 2022

In Brussel gaat Roda 6-0 hard onderuit. Het duel zou aanvankelijk in Kerkrade gespeeld worden, maar werd uiteindelijk achter gesloten deuren op het trainingscomplex van Anderlecht afgewerkt.Roda begint in de -zo goed als- sterkst mogelijke opstelling, inclusief de testspelers Ali Barak en Issa Schmitt aan de linkerkant. Het team heeft in de eerste helft relatief veel balbezit, maar Anderlecht creŽert de scoringskansen. Na geklungel van keeper D de Boer en verdediger  Lambrix maakt Verschaeren er 1-0 van en Anderlechts toptalent volleert ook de 2-0 binnen.

Na rust veroorzaakte Lambrix een penalty en voltooidt Verschaeren vanaf de penaltystip zijn hattrick: 3-0. Bij de 4-0 is opnieuw Lambrix de schlemiel, als hij een voorzet van El Hadj in eigen doel werkt. Roda is aanvallend onmachtig tegen de nummer drie van BelgiŽ en loopt ook nog tegen de 5-0 en 6-0 van de voet van Colassin aan.
 


Opstelling RSC Anderlecht
Van Crombrugge, Sardella, Hoedt, Delcroix, Trebel, Verschaeren, Ait El Hadj, Ishaq, Amuzu, Raman, Refaelov
Tweede helft: Verbruggen, Delcroix, Hoedt, Debast, Mykhailichenko, Kana, Verschaeren, Ait El Hadj,  Ishaq,  Raman, Refaelov

Opstelling Roda JC
De Boer, Reith, Barak, Joppen, Limbombe, Vossebelt, Vente, Lambrix, Emmers, Schmitt, Bouchouari
Wissels: Hamers, Yayi Mpie, Takidine, Douglas, Sieben, Ouaissa, Buffonge, Amissi, Van der Ven


Doelpunten
14' Verschaeren, 28' Verschaeren, 48' Verschaeren (p), 49' Lambrix (e.d.), 66' Colassin, 88' Colassin (p)

Geel
Schmitt

Scheidsrechter

Toeschouwers
Geen (besloten wedstrijd)

 

 

 

 


©
Koempels Pleasure Dome