Roda JC Kerkrade - Jong PSV  (2-2)  15 oktober 2021


IJdele hoop.


Jong PSV heeft geen supporters mee maar w?él een opvallende trainer: Ruud van Nistelrooy.


In de weinig opzienbarende openingsfase is er plots een curieus moment als keeper De Boer een enorme blunder begaat. Wanneer hij een ongevaarlijke bal van Bakayoko uit de lucht plukt, stoot hij tegen de paal en valt vervolgens met de bal in zijn handen over de doellijn: 0-1, (9').


In de 17e minuut komt een voorzet van Limbombe bij Pflucke die de inglijdende keeper knap ontwijkt en de bal binnen tikt. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel. 


Na uitstekend voorbereidend loopwerk bereikt Vente de inkomende Vossebelt die via Seelt van dichtbij binnen tikt: 1-1, (25').


Vlak voor rust lijkt het aandringende Roda op voorsprong te komen. Uit een afgeslagen doelpoging na een hoekschop belandt de bal voor de voeten van Pflücke die van dichtbij uithaalt.


Op miraculeuze manier wordt de bal weggewerkt waarna er een spannende scrimmage volgt waarbij de bal enkele malen van de lijn wordt gehaald en de paal raakt.


Na een overtreding op Vente die onbestraft blijft, windt Streppel zich daar dermate over op dat scheidsrechter Bos hem de rode kaart presenteert.


Doelman Delanghe blieft het hem toegeworpen bier niet.


De vers ingekomen Emmers krijgt een prima voorzet van uitblinker Vente. Van dichtbij is het vervolgens raak: 2-1, (71').


Vente in duel met Markelo.


Roda laat de tegenstander komen en blijft op eigen helft vastgeplakt. Meerdere keren komt het met de schrik vrij. De speelwijze is een verzoeking om onheil.


Een uithaal van invaller Sealy zorgt voor een enorme deceptie in het PLS. De bal zeilt over de doelman in de verre hoek: 2-2, (90+'4').


Vente werpt zijn shirt naar een fan op zuid.


De Reuver Roda Supporters blijken nog springlevend en tonen hier trots hun sjaals. Forza RRS!
(Bedankt voor de sjaal).

 Opstelling Roda JC
1. Rody de Boer 2. Stefano Marzo 3. Richard Jensen 4. Guus Joppen 5. Amir Absalem 6. Robert Klaasen 7. Bryan Limbombe (83' Jubitana) 8. Niek Vossebelt (69' Emmers) 9. Dylan Vente (90+1' Vijgen) 14. Patrick Pflücke 35. Benjamin Bouchouari

Opstelling Jong PSV
1. Delanghe, 2. Markelo, 3. Seelt (64' Van de Blaak), 4. Felipe (74' Bahadir), 5. Vos, 6. Matuta, 7. Bakayoko (73' Nassoh), 8. Kjolo, 9. Saibari (63' Sealy), 10. Tielemans, 11. Toure (87' Colyn).

Doelpunten
9' De Boer (e.d.), 25' Vossebelt, 71' Emmers, 90+4' Sealy

Geel
25' Felipe, 66' Jensen, 81' Markelo 

Rood
Streppel (trainer)

Scheidsrechter
Bos

Toeschouwers
N.b.

 

 


©
Koempels Pleasure Dome