Roda JC Kerkrade - FC Emmen  (1-2)  23 oktober 2021


Emmen heeft een kleine 100 supporters mee.


Op oost zit een groep met de tekst "Roda-Munich" op de kleding.


Een kopbal van Hilterman wordt halfslachtig door De Boer weggewerkt waardoor Vlak de bal een beslissend tikje kan geven: 0-1, (9').


Een voorzet van Pflücke komt bij Emmers die de bal aflegt op Vente. Deze schiet de bal van dichtbij binnen: 1-1, (11').


Emmen heeft enkele reuzen rondlopen die behoorlijke tikken uitdelen. Hier is Absalem gevloerd. Scheidsrechter Van Boekel fluit nauwelijks voor de overtredingen van Emmen.


Araujo hakt een bal naar achteren die precies voor de voeten van Vente komt. Vanaf twaalf meter haalt de spits uit maar zijn schot wordt knap uit de goal gehouden door doelman Brouwer.


Brouwer heeft veel last van de zon die een kwartier na de aftrap plots door de wolken brak.


Marzo kopt een hoge bal uit een voorzet van Mendes ongelukkig via de paal in eigen doel: 1-2, (35').


Vlak voor rust wordt Vente diep gestuurd door bouchouari. Van dichtbij probeert Vente de bal bij de korte hoek binnen te schuiven maar Brouwers redt opnieuw. Bij een tweede poging (waarbij de keeper de bal nog niet klemvast heeft) grijpt Van Boekel in met een overdreven gele kaart.


De tijdrekkers van FC Emmen komen na de rust te laat het veld op. Om de tijd te doden houdt Pflücke de bal een halve minuut hoog.


Tot nu toe de best bezochte wedstrijd van het seizoen.


Emmers heeft een flinke schop gekregen. Van Boekel grijpt opnieuw niet in.


Roda doet er alles aan om de gelijkmaker te scoren. De bal wil er echter niet in. Emmen speelt Roda kapot met slinkse overtredingen en tijd rekken bij wissels. Bij Roda is de bank zo zwakbezet dat verdediger Werker voor Vente in moet vallen als spits...


Feestje met de fans.Opstelling Roda JC
De Boer; Marzo, Joppen, Jensen, Absalem (84. Schoonbrood); Bouchouari, Klaasen (84. Vossebelt); Limbombe (60. Cijntje), Emmers (60. Jubitana), Pflücke; Vente (89. Werker).

Opstelling FC Emmen
Brouwer; Luzayadio, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (90. Scholte), Bernadou; Mendes (76. Van Kaam), Toufiqui (76. El Azzouzi), Van Ooijen (76. Assehnoun); Hilterman..

Doelpunten
9' Vlak, 11' Vente, 35' Marzo (e.d.)

Geel
45' Vente 

Scheidsrechter
Van Boekel

Toeschouwers
5.500

 

 


©
Koempels Pleasure Dome