Mix Standard Luik - Roda JC Kerkrade  (1-0)  5 augustus 2017Roda begint goed als na vijf minuten Gustafson wordt neergelegd in de zestien. Paulissen schiet een slappe pingel echter recht in de handen van de doelman. Uit een corner ranselt doelman Gillet ternauwernood een kopbal van Werker uit z'n doel. Roda heeft in de beginfase meer balbezit. In 16e minuut komt middenvelder Ndongala na balverlies van Van Peppen vrij voor doel. Jurjus kan de bal redden. Halverwege de eerste helft schiet Gustafson vanaf 20 meter hard op doel. Het schot wordt fraai gekeerd. In de 34e min. brengt Gustafson, Vancamp in stelling met een sublieme steekpass. Deze omspeelt knap de keeper maar schiet vervolgens op de paal. Vervolgens verprutst Emond een uitgelezen kans als ook deze vrij op Jurjus af gaat.

Na rust komt Ndenge voor Gnjatic en krijgt Roda na 50 minuten een prima kans na opnieuw een combinatie tussen Vancamp en Gustafson die elkaar steeds beter vinden. Ook nu weer kon doelman Gillet redding brengen.  Uit het niets scoort Molin in de 71e minuut van dichtbij. Het is lange tijd enige kans voor Luik in de tweede helft. Roda krijgt nog diverse kansen maar weet niet te scoren. In de slotfase is Luik zelfs een paar keer echt gevaarlijk. Jurjus komt telkens goed in actie en voorkomt een grotere nederlaag.


Scoreverloop
'58 Molin 1-0

Opstelling Roda JC
Jurjus, Ananou, Kum ('80 Dijkhuizen), Werker, Van Peppen, El Makrini ('85 Rutjes), Rosheuvel ('68 Engels), Gustafson ('75 Djim), Gnjatic ('46 Ndenge), Vancamp ('75 Schahin) en Paulissen ('72 Van Velzen).

Opstelling Standard Luik
Gillet, Goreux, Cavaleg, Uche, Emond, Ndongala, Raman, Fiore, Legear, Kosanovic en Belfodil

 

 


© Koempels Pleasure Dome