Lierse SK - Roda JC Kerkrade  (0-1)  29 juli 2017Roda heeft een oefenduel gewonnen van Lierse SK. Roda was veel sterker maar de treffer viel pas in de slotfase.

Na vijf minuten schoot El Makrini schoot van een meter of 22 stevig op het doel. Hij forceerde zo een geweldige redding van doelman  Vanhamel.

Na tien minuten was er een veel grotere kans voor Roda. Een verdediger van Lierse, dat uitkomt op het tweede niveau in BelgiŽ, zag  Schahin over het hoofd en speelde de Rodaspits recht in de voeten. Alleen de doelman stond nog in de weg. Maar de spits schoot de bal precies op de handen van die doelman.

Na 17 minuten waren er schoten op doel van Gnjatic en Paulissen. Twee keer was de keeper echter de winnaar.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, al was Roda een stuk minder gevaarlijk in het eerste deel van de tweede helft. In de 61ste minuut was er wel een grote kans voor Roda. Een snelle uitbraak op rechts gaf Rosheuvel de kans op een schot op doel. Vanhamel lag opnieuw in de weg.

In de 64ste minuut trok Auassar Binst omver, op het moment dat de spits een voorzet op doel wilde koppen. De strafschop werd echter knap gestopt door doelman Jurjus.  Faysel schoot laag maar te zacht in en de Roda-keeper had de bal na een duik zelfs klemvast.

Wissels
Vanwege de vele wissels bij beide ploegen, viel het goede spel van Roda langzaam maar zeker weg, terwijl ook Lierse weinig meer klaar kreeg. Invaller Djim was in de slotfase nog twee keer in de buurt van een treffer. Hij raakte twee keer het zijnet, maar drie minuten voor tijd klopte hij de doelman.

Opstelling Roda JC:Jurjus, Kum (66. Werker), Ananou (77. Dijkhuizen) Auassar, Van Peppen, Rosheuvel (66. Engels) Gnjatic (66. Rutjes), El Makrini, Paulissen (77. Van Velzen) Gustafson (77. Djim) Schahin (60. Vancamp)
87. Djim 0-1
Geel: Auassar, Ananou (Roda)

 

 


© Koempels Pleasure Dome