Willem II - Roda JC Kerkrade  (0-0)  27 augustus 2016


Het is niet druk in het Koning Willem II stadion.


De supporters van W2 hebben een groot doek in elkaar geknutseld vanwege het 120-jarig bestaan van de club.


De betere sfeer kwam echter vanuit het Roda-vak waar de vierhonderd meegereisde supporters verrasten met pyro en gele uni-kleding.


De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor W2. Een vrije trap van Haye belandt echter ruimschoots naast het doel van Benjamin van Leer. Enkele minuten later is Rosheuvel gevaarlijk met een afstandsschot. Ook Martin Milec probeert het met een afstandsschot, maar schiet een meter over het doel van Lamprou.  Tien minuten voor rust was Willem II dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Haye wordt door Falkenburg rakelings langs het Roda JC-doel gekopt.


Roda-doelman Van Leer voorkomt een doelpunt voor de Tilburgers, door attent in te grijpen op een kopbal van Falkenburg.


Martin Milec verlaat na 55 minuten geblesseerd het veld en wordt vervangen door Brouwers. Een moment van onoplettendheid aan de kant van Roda wordt de ploeg bijna fataal. Erik Falkenburg mist een opgelegde kans, waardoor het 0-0 blijft. In de tegenstoot is opnieuw Tom van Hyfte dichtbij een doelpunt, maar Lamprou klemt de inzet van de Belg.

Na 61 minuten spelen moet Rosheuvel Roda JC op voorsprong zetten. Na een te korte terugspeelpass komt de rappe aanvaller oog-in oog met Lamprou, maar verzuimt om succesvol af te ronden. Willem II krijgt vervolgens via Falkenburg, Haye en Sol enkele mogelijkheden, maar Roda JC komt deze fase van de wedstrijd, mede door goed ingrijpen van Van Leer, goed door.  Uit een hoekschop krijgt Tom van Hyfte een geweldige kans om Roda op voorsprong te zetten, maar zijn inzet wordt knap gepareerd door Lamprou. Roda wordt sterker en dit resulteert na 75 minuten opnieuw in een hoekschop. De bal wordt teruggelegd op Roel Brouwers, die verwoestend hard uithaalde vanaf 30 meter. De bal wordt door Lamprou ternauwernood uit de kruising getikt.

In de tegenstoot krijgt Haye een opgelegde kans om Willem II op voorsprong te zetten, maar Benjamin van Leer stopt de bal met zijn rechtervoet. In de laatste fase van de wedstrijd golft het spel op en neer met mogelijkheden voor Rosheuvel en twee grote mogelijkheden voor Falkenburg, welke hij beiden onbenut laat. Diep in de blessuretijd krijgt Roda nog een hoekschop, maar de trap van Farshad Noor bereikt geen medespeler, waardoor het duel in 0-0 eindigt.

Doelpunten:

Rode kaart:

Gele kaart:
[31] Guus Joppen
[60] Fredy Ananou
[95] Abdul Ajagun


Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Adil Auassar, 14. Abdul Ajagun, 17. Mikhail Rosheuvel, 21. David Boysen, 23. Simon Church, 27. Fredy Ananou.
Bank:
22. Yves de Winter, 4. Roel Brouwers, 6. Nathan Rutjes, 10. Danny de Silva, 11. Nestor Mytides, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 24. Farshad Noor, 29.Tim Blättler.
Wissels :
[56] Roel Brouwers voor Martin Milec
[73] Farshad Noor voor David Boysen
[85] Nestor Mytides voor Simon Church


Willem II:
Trainer: Erwin van de Looi
Opstelling:
1. Konstantinos Lamprou, 4. Jordens Peters, 6. Funso Ojo, 8. Thom Haye, 9. Fran Sol, 10. Erik Falkenburg, 17. Branco van den Boomen, 24. Guus Joppen, 29. Darryl Lachman, 30. Andreas Calcan, 46. Pele van Anholt.
Bank:
3. Freek Heerkens, 5. Dico Koppers, 7. Jari Schuurman, 15. Dries Wuytens, 20. Anouar Kali, 21l Robin van Iersel, 22. Bartholomew Ogbeche, 23. Nigel Bertrams, 28. Asuma Abubakar, 31. Mathijs Branderhorst, 45. Thomas Kok.
Wissels:
[55] Dico Koppers voor Guus Joppen
[62] Abubakar voor Andreas Calcan
[84] Anouar Kali voor Vranco van den Boomen

Scheidsrechter: Martin van den Kerkkhof
Assistent scheidsrechter: Rens Bluemink
Assistent scheidsrechter: Johan Hubers
Vierde official:: Joey Kooij

Toeschouwers: 11200

 


© Koempels Pleasure Dome